AYGÜL KONAR

Genelge ile tüm dünyada devam eden yeni tip Koronavirüs salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi iş yerlerinin faaliyetleri, 21 Mart 2020 tarihinde geçici süreliğine durdurulmuştu. 

Gelinen noktada kaydedilen olumlu gelişmeler ile Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda berber, kuaför, güzellik salonu/merkezi gibi işyerlerinin faaliyetlerinin kısıtlanmasına yönelik tedbirler geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirilerek, bu kurumların 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü tekrar hizmet vermelerine karar verildi. 

KURALLARA UYULUYOR

Dün Keşan’da hizmet veren kuaför, berber ve güzellik salonlarının, gerekli önlemlere uyarak, hizmetlerine devam ettiği gözlendi. Salonlara, dükkan kapasitesine göre müşteri alındığı, içeride beklemelere izin verilmediği, salonların randevu sistemi ile çalıştığı, hijyen kurallarına da dikkat edildiği görüldü. Aynı zamanda salonlardaki hijyen malzemelerinin sık sık kullanıldığı da gözlendi. 

“TEDBİRLERİMİZİ ASLA ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ”

Konu ile ilgili açıklama yapan Keşan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Salih Özkan, “Vaka sayılarında azalma görülmesi bizleri rahatlattı fakat bu rahatlığı bir şans olarak değerlendirdik ve işimizin başına geçtik. Tedbirlerimizi asla elden bırakmayacağız ve gerek Sağlık Müdürlüğü, gerek valilik, gerek kaymakamlık ve belediyemizin uyarılarını dikkate alarak işimizi yapmaya devam edeceğiz. Müşterilerimizden anlayış bekliyoruz. İçeriye sınırlı sayıda kişi alabildiğimiz için biraz beklemek zorunda kaldıkları için kendilerinden özür diliyoruz ve anlayışları için de teşekkür ediyoruz. Maskelerimiz ile mesafemize de dikkat ederek hizmet veriyoruz. Randevu sistemiyle çalışmak daha uygun olacaktır fakat randevu almadan gelen müşterimizin de biraz dışarıda sırasını beklemesi gerekiyor. Rehavete kapılmak yok, tedbirlerimize ve hijyenimize son hız devam ederek, bu sürecin üstesinden geleceğiz. Oda üyelerime de tedbirlere ve uyarılara uydukları için teşekkür ederim. Hayırlı kazançlar dilerim” dedi.