HABER MERKEZİ

Keşan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, şehre 11 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 699 nüfuslu Beyendik beldesinde mutasyonlu koronavirüs vakalarının görülmesinin üzerine beldeyi kısmi olarak karantinaya aldı. Beldeye giriş-çıkışlar ise jandarma tarafından kontrollü olarak sağlanırken, çevre köylerle bağlantılı tali yollar ise toprak banketlerle kapatıldı. Sadece bakkal, manav, kasap ve fırınların açık olduğu beldede, birçok vatandaş evden çıkmazken, çıkanların ise maske ve sosyal mesafe kuralına uydukları görüldü.

20’YE YAKIN POZİTİF VAKA, 70’E YAKIN DA TEMASLI VATANDAŞIMIZ VAR

Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, beldede vaka sayısının sıfıra indiğini ancak son 1 hafta içerisinde mutasyonlu virüs görülen vaka sayısında artış olduğunu belirterek, “Mutasyonlu virüs maalesef beldemize de sıçradı. Birden vaka sayıları yükselmeye başladı. Dün itibariyle 20’ye yakın pozitif vaka, 70’e yakın da temaslı vatandaşımız var. Bu temaslı vatandaşlarda birkaç gün sonra pozitife dönüyor. Belde halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. 

ANİ GELİŞEN BİR OLAY

Keşan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararla dün itibariyle beldede süresiz olarak kısmi kısıtlama uygulanmaya başlandığını ifade eden Örnek, “Şu an beldemize giriş-çıkışlar kontrollü bir şekilde sağlanıyor. Mümkün olduğunca giriş-çıkış yapılmamasına gayret ediliyor. Ani gelişen bir olay olduğu için vatandaşlarımız dün kısa süreli bir mağduriyet yaşadı. Umarım en kısa zamanda normale döneriz. Belediye olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri de aynı şekilde. İlaçlamalarımızı arttırdık. Vatandaşlarımızı maske ve sosyal mesafe konusunda anonslarla sık sık uyarıyoruz. Kısmi karantinadan dolayı da vatandaşlarımız daha tedbirli. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşılmadığı için herkes şaşkın. Belirli bir süre yok, ne zaman kısmi karantina biter bilmiyoruz” diye konuştu. 

Öte yandan karantina altında olan evlerdeki vatandaşların ihtiyaçları vefa sosyal destek ekiplerince karşılanıyor. Beldede jandarma ekipleri denetimlerini arttırırken, Edirne Valiliği ve belediyeye bağlı ekipler dezenfektan çalışmalarını sürdürüyor.