HABER MERKEZİ

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ve Keşan TB (Ticaret Borsası) Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz Koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamada bulundular. 

“HALKIMIZIN MECBUR KALMADIKÇA EV DIŞINA ÇIKMAMALARINI ÖNERİYORUZ”

Mümkün olduğunca ve işleri aksatmayacak şekilde çalışma sürelerinin azaltmasını tavsiye eden

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı,“Koronavirüs ile mücadele kapsamında başta kamu kurumlarında yapılan mesai düzenlemeleri ve verilen idari izinlerin ardından özel sektörde de insan sağlığını yakından ilgilendiren işletmeler zorunlu olarak kapatıldı. Bununla birlikte hem ilçemizde hem de ülkemiz genelinde bazı sektörlerin esnek saat uygulamasına geçtiğini gözlemliyoruz. İnsan sağlığını korumak ve virüsün yayılmasının önüne geçmek için devletimiz tarafından “Evde Kal” ve “Hayat Eve Sığar” sloganları ile halkımızın mecbur kalmadıkça ev dışına çıkmamalarını öneriyoruz. Hepimiz biliyoruz ki geçtiğimiz günlerde 65 Yaş sınırı konularak sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Farklı sektörlerde yer alan ticari faaliyetlerine devam eden üyelerimizden esnek saat uygulamasına geçilmesinin ve mesai saatlerinde azalmaya gidilmesini Odamızca tavsiye ediyoruz. Bu bağlamda Oda olarak hem sizlerin, hem ailelerinizin hem de halkımızın güvenliği açısından mesai saatlerinizi yeniden gözden geçirmenizi ve mümkün olan ve işlerinizi aksatmayacak şekilde çalışma sürenizi azaltmanızı tavsiye ederiz” dedi.

Ayrıca Kısa Çalışma Ödeneğini hatırlatan Şapçı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “İhtiyaç duyulan finansman kısa çalışma ödeneğinde geçerlidir. Bu kapsamda mağdur olan tüm işletmelerimizin kısa çalışma ödeneğine başvurmalarına öneririz. Aynı zamanda “İşe Devam Kredisi’nin de işyerinizdeki çalışma arkadaşlarınızı çıkarmadan başvurabileceğiniz bir destektir.” 

KAYMAZ: “ALINAN TEDBİRLER HEM TOPLUMUN HEM DE ÇALIŞANLARIN SAĞLIĞININ KORUNMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Keşan TB Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, yaptığı açıklamada, toplum için çalışma koşullarının iyileştirilmesi, çeşitli sektörlerde gerekli hijyen önlemlerinin eksiksiz uygulanması ve işlerin aksamaması için çalışma saatlerine dair tavsiye kararı aldıklarını ifade etti. 

Çalışan sağlığının ve yeterli dinlenme ile dengeli çalışma ihtiyaçlarının, halk talebinin kesintisiz karşılanması için önem taşıdığını aktaran Kaymaz, şunları kaydetti: “Aldığımız tavsiye kararı, üyelerimizin çalışma saatlerini düzenlemeleri yönündedir. Çalışanlarımızın işe geliş gidiş koşullarını, hizmet verilen işyeri içinde oluşacak yoğunlukları, hizmet süreçlerimizi ve sağlıklı hizmet için genel hijyen çalışmalarını dikkate alarak verdiğimiz bu kararı üyelerimize de tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları haricinde evden çıkmamaya özen göstereceklerine ve hijyenlerine dikkat edeceklerine inanıyoruz. İşletmeler içinde ve dışında sosyal mesafe kuralına uyulmalı. Alınan tedbirler hem toplumun hem de çalışanların sağlığının korunması açısından önemli.”