SONGÜL KONAR

İlçe hıfzıssıhha kurulu geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri toplantının ardından giyim pazarının tedbirlerle açılmasına karar verdi.

16 Mayıs cumartesi günü Keşan’da giyim pazarı uzun bir aradan sonra yeniden kuruldu. 

Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman, cumartesi günü kurulan halk pazarında tezgâh açan esnafa maske dağıttı, alınması gereken önlemlerden bahsetti. 

“HAFTA İÇİ ESKİ İTFAİYENİN OLDUĞU ALANDA GİYİM PAZARINI AÇACAĞIZ”

Tezgâh açan esnaflar ile birlikte gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Kocaman açıklamasında şunlara yer verdi: “Sadece kendi esnafımız ile pazarımızı kurduk. Esnafımız kurallara uymaya riayet ediyor. Hiçbir sıkıntı olmadığını gördük. Maskeyi yeteri kadar herkese dağıttık. Vatandaşımızın çoğu zaten maske ile pazara geliyor. Civar ilçe pazarlara ikinci duyuruya kadar kimse gitmeyecek. Bu karar bizim odamızın aldığı bir karar değil. Bu kararı ilçe hıfzıssıhha kurulu aldı. Kararı kaymakamlık, valilik aldı. Bizim pazarımıza ilçe pazarcıları gelemiyor, bizim pazarcılarımız başka ilçelere gidemiyor. Biz önlemlerimizi aldık, vatandaşlarımız da önlemlerini alıyor, alsınlar. Vatandaşlarımızı alışverişe davet ediyoruz. Yeterli çoğunluğu sağlarsak hafta içi eski itfaiyenin olduğu alanda giyim pazarını açacağız. Sabah 10.00 ile gece 23.00 arası pazarımız açık olacak.”