Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyesi Sabahattin Karaman açıklama yaptı. Keşan’a kurulması düşünülen Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi ve havaalanı konusunda herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyledi.
Karaman’ın açıklamasının içinde “Yürütme Kurulunda bulunan Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi’nin konuya sıcak bakmadıkları” ifade ediliyor.
Özetle açıklama böyle. En can alıcı nokta “Kaymakamlık ve Belediye tarafından konuya sıcak bakılmadığını düşünüyorum” ifadesi.
Bu ifadede söz konusu olan belediyenin başkanı hangi partilidir?
- CHP’li.
Açıklamasında eleştirel yaklaşımda bulunan İl Genel Meclisi üyesi hangi partili?
- CHP’li
Yerel seçim aday adaylıkları sürecinde Karaman bu ifadesi ile Özcan’ı neden Keşanlının önüne atar? Ki Özcan 2009’da aday gösterilsin diye imza toplayan kişi kendisidir. Başkanı olduğu dernek öncülüğünde bu işi yapıp sıralamada ilk sırayı aldığı, o dönemde siyasal kulislerde çalkalanmıştı.
Şimdi konuya dönelim.
20 Ağustos 2009’da dönemin Edirne AKP Milletvekili Necdet Budak konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada ne diyordu?
“Konuyu yakından takip ediyorum.”
06.03.2012: Türk Hava Kurumu Keşan Şube Başkanı Hidayet Başar “Askeri havaalanının sivil trafiğe açılması için siyasilerden destek İstiyor.”
Açıklamada teknik bir yanlışlık var.
Nedir?
Keşan’a kurulması düşünülen THK Üniversitesi olamaz. Olsa olsa bu üniversiteye bağlı yüksekokul veya fakülte olur.
Nitekim 18 Haziran 2013 günü yapılan toplantıya ilişkin açıklamalar Keşan TSO ve Keşan Kaymakamlığı Resmi İnternet Sitesinde var.
Özetle:
Toplantıya Keşan Kaymakamı, Keşan Belediye Başkanı, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı, AKP İlçe Başkanı, CHP İlçe Başkanları katılmış. Toplantıda katılımcılara THK Keşan Şube Başkanı, Başkan Yardımcısı konuşmuşlar. Proje bilgilendirme toplantısı yapılmış.
18 Temmuz 2013 Edirne Gönüllüleri Tuna Bekleviç’in önderliğinde toplanıyor. Ortak paydaları ortak akıl oluşturmak ve her fikri kucaklamak olarak ifadesini bulan Edirne Gönüllüleri sivil havacılık ve vakıf üniversitesi konularını görüşüyor.
Karaman Edirne’de yayınlanan günlük yerel gazeteleri okuyor mu bilmem. Ancak bu haber Edirne gazetesinde yayınlandı.
Sonuçta biz konuşuyoruz. Birileri hizmete kavuşuyor. Keşan’da Keşan’a sahip çıkacak entelektüel yapı yok. Keşan sorunlarını gündeme taşıyanları da dudak bükerek, burun kıvırarak küçümsüyoruz. Ortak akıl oluşturanlar hizmete kavuşur. Konuşanlar ise bakakalır.
BURAYI DİKKATLE OKUYUN
6 Eylül 2013
Türk Hava Kurumu Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban:
“Gerekli altyapı çalışmalarını tamamladı. Allah nasip ederse Demirhanlı Havaalanı’nda 2014’ün Eylül ayında ilk Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nu açacağız.”
“Edirne Sevdalısı” Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Ben sizden bir MYO ve Demirhanlı Havaalanı’nın açılmasını istiyorum” notunu iletti diyor.
Devamında Ulaştırma Fakültesi ve Pilotluk Bölümü. Müezzinoğlu “Edirne Gönüllüleri konuyla ilgileniyor. Nasip olursa önümüzdeki yıldan itibaren Yüksek Okul ve Fakülteyi açacağız. Kabin memuru, uçak bakım onarım elemanı ve pilotluk bölümünde öğrenci yetiştireceğiz”.
Bir yere nasıl fakülte açılacağını en iyi bilen kişi doğal olarak CHP Edirne Milletvekillerinden birisidir.
İl Genel Meclisi üyesi gerçi üniversite diyor ama. Ne yapalım ‘Kadı kızında da bu kadar kusur olur’ diyelim kültür derinliğimizdeki bu söz ile.
Cehalet aklım uçuracak. Bu toplumu ne verirsen yer olarak görmeyen kişiler ne zaman siyasette bir yerlere seçilecek?
Konuya ilişkin olarak belediye başkanının Keşan’ın önüne yerel seçim öncesi “Sıcak bakmadığını düşünüyorum” ifadesi. Pes vallahi pes.
Keşan’da temel sıkıntı entelektüel yaklaşımda bulunanların eksikliği öncelikli.
Ondan daha da öncelikli olan güçlü partiden güç alarak siyaset yaptıklarını varsayanların çoğunlukta oluşu mu?
Edirne örneği ortak akılda her fikirden oluşan “Keşan Gönüllüleri” oluşturmak gerekiyor.
Yıllardır bu insanlar “Keşan, İpsala, Enez” üçgeni masalı ile avutuldu. Yıllardır bu insanlar Saros, Erikli, turizm edebiyatı ile avutuldu.
Yol olmadan turizm olur mu?
Ortak bir çalışma grubu olmadan “Sivil İnisiyatif” olmadan “Keşan, İpsala, Enez” üçgeni edebiyatı siyasette bir yerlere gelmek isteyenlerin kapanıdır, fakıdır.