HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hibe desteğiyle Keşan Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'At Arabaları Dönüşüyor' projesinin 2’nci etabı kapsamında, dün düzenlenen tören ile at arabalarını teslim eden 12 hak sahibine, triportör verildi. Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde gerçekleştirilen programa, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkanı Adnan İnan, Belediye Başkan Yardımcıları Tahir Özçınar ve Ali Ünal, belediye meclis üyeleri, birim amirleri ve vatandaşlar katıldı.

BU ÖZEL PROJE TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLDU

Programda konuşan Belediye Başkanı Helvacıoğlu, ilk etapta 104 adet triportörü teslim ettiklerini belirterek, “Şimdi de 12’sini teslim ediyoruz. 24 tane daha teslim edilecek. 46’ya tamamlanana kadar önümüzdeki yakın süreçte hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bu özel proje Türkiye’de örnek oldu. Hatay’dan aradılar ve projenin gerçekleşmesi noktasında neler yaptığımızı öğrendiler. Biz de hem örnek olduk hem de önder olduk. Malum atlar tarafından yük taşımacılığına artık son verilmeliydi. At arabalarının yük taşıması bu dönemde atlara olan eziyet, hayvan hakları ve sevgi nedeniyle koruma altına alınmalıydılar. Bakanlığımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün 12 triportör teslim ediyoruz, bu 12 istihdam demektir. Artık at arabalarıyla yük taşındığı dönem kapanıyor. Atları arabalarıyla birlikte alıp, atları da barınakta muhafaza edeceğiz. Daha sonra gönüllü kişilere atları çiftlik veya köylerinde bakmak üzere teslim edeceğiz” dedi.

Mustafa Helvacıoğlu, triportör teslimlerinin tamamlanmasının ardından at arabasıyla trafiğe çıkmanın yasaklanacağını söyledi.

Triportörünü alan Hüseyin Demir de, triportörlerin at arabalarına göre daha çok işlerine yarayacağını ve memnun olduklarını kaydetti.