HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Etkinlik, saat 20.00’de, Keşan Kent Müzesi önünde oluşturulan kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Kortej, ellerinde Türk bayrakları ile Keşan Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’ndaki program ise saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

MİLLİ İRADENİN ÖNÜNDE HİÇBİR KUVVET DURAMAZ

Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ise günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Kaymakam Yılmaz, Türk Milletinin tarihi boyunca hür yaşadığını ve başka milletlerin egemenliği altına asla girmediğini belirterek, “Daima bir devlet çatısı altında bağımsız bir şekilde yaşayan milletimiz; devletinin ismini kâh Göktürk, kâh Selçuklu, kâh Osmanlı, son olarak ve sonsuza kadar, kanımızın son damlasına kadar yaşatacağımız Türkiye Cumhuriyeti koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında hür yaşayan bu millete kimse esaret zinciri vuramaz ve vuramayacaktır. Milli iradenin önünde hiçbir kuvvet duramaz ve duramayacaktır. 15 Temmuz gecesinde ülkemize, milletimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize yönelik Fethullahçı Terör Örgütü tarafından hain, kanlı bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Aziz milletimiz gövdesini tanklara, toplara ve mermiler siper ederek vatanı, bayrağı uğruna canını seve seve verebileceğinin kararlılığını göstermiştir. Hain darbe girişimizin bozguna uğratmıştır” dedi.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ve şehitlerimiz için dua okunmasının ardından sinevizyondan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabı dinlendi. Saat 21.30’da ise ney dinletisi ve semazen gösterisi sunulacak. Programın devamında 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü temalı ilkokul öğrencileri arası resim, ortaokul öğrencileri arası şiir ve lise öğrencileri arası kompozisyon alanında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü temalı lise öğrencileri arası kompozisyon alanında ilçe birincisi olan öğrenci eserini okudu. Daha sonra Keşan Belediye Başkanlığı Mehteran Takımı gösterisini sundu. Ardından 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü ile ilgili videolar sinevizyon aracılığı ile halka sunuldu. Saat 00.13’te de camilerden sela okundu. Saat 00.30’da ise şehitler için dua ve Kuran-ı Kerim okundu. Saat 01.00’de de 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü ile ilgili videolar sinevizyon aracılığı ile halka sunulacak. 01.30-04.47 saatleri arasında ise demokrasi nöbeti tutuldu.