AYGÜL KONAR

15 Temmuz 2021 Perşembe günü şehitlik ziyaret edilirken, şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu ve gün içerisinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı akşam saatlerinde de devam etti.

Saat 20.00 sıralarında Keşan Orman Fidanlığı önünde oluşturulan kortej yürüyüşüne Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, 4. Mknz. Piy. Tugay Komutanı Piy. Alb. Öztürk Mustafa Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Erdem Sarıbaş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, Şehit ve Gazilerin aileleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz gerçekleştirdi.

Yılmaz, konuşmasında şunlara yer verdi: “Türk Milleti, tarihi boyunca hür yaşamış, başka milletlerin egemenliği altına asla girmemiştir. Daima bir devrim çatısı altında bağımsız bir şekilde yaşayan milletimiz devletinin ismini kâh Göktürk kâh Selçuklu kâh Osmanlı son olarak ve sonsuza kadar, kanımızın son damlasına kadar yaşatacağımız Türkiye Cumhuriyeti korumuştur. Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında hür yaşayan bu millete kimse esaret zinciri vuramaz ve vuramayacaktır. Milli iradenin önünde hiçbir kuvvet duramaz ve duramayacaktır. 15 Temmuz gecesinde ülkemize, milletimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize yönelik FETÖ tarafından hain kanlı bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Aziz milletimiz gövdesini tanklara, mermilere siper ederek vatanı, bayrağı uğuruna canını seve seve verebileceği kararlılığını göstermiş, hain darbe girişimini bozguna uğratmıştır. 15 Temmuz gecesi darbe yapmaya çalışan hainler, milletimizin geçmişten gelen mukayyetlerini unutmuş olanlardır. Ferruh olmaktan her zaman gurur duyduğumuz bu millet, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te, 7 asır önce Söğüt’te, 5 asır önce İstanbul’da, bir asır önce Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi vatanına canı pahasına sahip çıktı. Ellerinde sadece bayrakları olduğu halde tankların üzerine gideni kim esir edebilir? Onlarca kişi şehit düştüğü halde silahlar üzerine yürüyeni hangi güç durdurabilir? İstiklali ve İstikbali uğruna öldürülenleri ne korkutabilir? Böyle bir milleti vatanını korumak için canını feda etmeyi göze alan bu toplumu durduracak, korkutacak, geri adım attıracak dünyada hiçbir kuvvet yoktur. İnancın ve azmin önünde hiçbir engel duramaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi ‘Türk milleti bin yıl önce Malazgirt’te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını açmışsa 15 Temmuz’da da aynı duygularla darbecilerin karşısına dikilmiştir.’ Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını, kutsal vatan topraklarının bütünlüğü ve istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran ile anıyorum.”

Yılmaz’ın konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, program semazen gösterimi ve ardından video gösterimi ile devam etti.

Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü temalı liseler arası kompozisyon yarışmasında

Birinci olan Hersekzade Ahmet Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Aydın’a, İkinci olan Keşan Lisesi öğrencisi Özer Çiçek’e, Üçüncü olan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Öğrencisi Ezgi Ülkü’ye ödülleri verildi.

Gece boyu süren program camilerde selâ okunmasının ardından şehitler için dua ve Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili videoların izlenmesiyle son buldu.