HABER MERKEZİ

Saat 14.00 sıralarında başlayan programa; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile merhum Öznal’ın yeğenleri Ayten Öznal, Menşure Aldanmaz, Hediye Erzurumlu,  Bedri Arabacı ve sevenleri katıldı.

Programda konuşan Helvacıoğlu, “16. Dönem Edirne Milletvekili Süleyman Sabri Öznal büyüğümüzü aramızdan ayrılışının 6. yılında mezarı başında anıyoruz. Kıymetli büyüğümüzü 6 yıl önce bugün, yani 10 Mart 2016 tarihinde ebediyete uğurladık. Görev süresi boyunca, bölgemiz için yapmış olduğu çalışmalar, Keşan’a ve ülkemize verdiği hizmetler dolayısıyla da kendisine hep birlikte minnettarlığımızı sunuyoruz. Bizlere düşen ön büyük görev; bu topraklara emeği geçmiş ve hizmetlerde bulunmuş, değerli büyüklerimizin aziz hatıralarını yaşatmak olmalı. Onları anmak hepimizin görevi. Bu bilinç ile 1977-1980 yılları arasında milletvekilliği yapmış değerli büyüğümüzün ismini, aziz hatırasını yaşatmak amacıyla, belediye meclisimiz ile birlikte ve Sayın Bülent Saylam kardeşimizin çabaları ile arıtma tesisimize verdik. Bundan sonra göreve gelen bizlere ve diğer tüm gelecek kişilere de Allah böyle anılmayı nasip etsin. Ben bu vesileyle; Süleyman Sabri Öznal büyüğümüze Allah’tan rahmet, geride bıraktıklarına sağlıklı bir ömür ve sabırlar diliyorum. Nur içinde yatsın.” dedi.

Başkan Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından yeğenleri Mehmet Akif Öznal, “Amcamızı ve diğer büyüklerimizi andığımız için duygu yüklüyüz. Ben öncelikle belediye başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na ve belediye meclisimize çok teşekkür ediyorum. İleri biyolojik atık su arıtma tesisine amcamın ismini verdikleri için. O suyla ömrü geçmiş bir mühendisti; Kadıköy barajı en önemli eseriydi. Bir özel teşekkürü Sivil Toplumu Destekleme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı kardeşi Mehmet karakaş'a ve elbette ki gönlümün kahramanı Bülent Saylam’a yapmak istiyorum. Amcama böyle sahip çıktıkları için.”

konuşmaların ardından dualar okundu.

Program; Süleyman Sabri Öznal’ın mezarına karanfil bırakılmasının ardından sona erdi.