HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Öner, yavru kediye hayata karşı güçlü olmasından dolayı dizi karakteri olan savaşçı prenses ‘Zeyna’ ismini verdi. 

Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (KEHAYKO), 2 gözü de enfeksiyon kapan ve veteriner kliniğine götürülen yavru kedinin tedavi masrafları ve sahiplenilmesi için sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla çağrıda bulundu. Çağrıya kayıtsız kalmayan güzellik uzmanı Ayşegül Öner, yavru kedinin tedavi masraflarını üstlenerek, sahiplendi. Yavru kedinin, özel bir klinikte gerçekleştirilen ameliyatla enfeksiyon kapan 2 gözü de ampute edildi. Sağlığına kavuşan yavru kedinin bir süre daha müşahede altında tutulduktan sonra Öner’e teslim edileceği bildirildi. Ayşegül Öner, yavru kediye hayata karşı verdiği mücadeleden dolayı dizi karakteri olan savaşçı prenses ‘Zeyna’ ismini verdi.   

DAYANAMAYIP SAHİPLENDİM

Ayşegül Öner, sosyal medyadan yapılan yardım çağrısına kayıtsız kalamadığını belirterek, “Konuyla ilgili ilanı KEHAYKO’nun sosyal medya hesabında gördüm. Bende görünce dayanamayıp sahiplenmeye karar verdim. Kliniğe gelerek veteriner hekiminden bilgi aldım. Veteriner hekimi, gözleriyle ilgili bir problem olduğunu her ikisinin de enfeksiyon kapmasından dolayı ampute edilmesi gerektiğini belirtti. Bizde KEHAYKO ve işverenim Fevzi Cinci’nin de katkılarıyla ameliyatını yaptırdık. Ameliyatı başarılı geçti, sağlığı da iyi. 1 hafta daha klinikte müşahede altında olacak” dedi. 

ÖMRÜ BOYUNCA ARTIK BİZİMLE OLACAK

İki gözünü de kaybetmesine rağmen diğer kedilerden hiçbir farkı olmadığını ifade eden Öner, “Ağır bir enfeksiyon nedeniyle 2 gözü de alındı. Ancak gözleri görmemesine rağmen diğer kedilerden hiçbir farkı yok. Evde baktığım bir kedim daha var. İyi anlaşacaklardır. Gözlerinin görmemesi bize hiçbir problem yaratmayacaktır. O artık bizimle. 1 hafta sonrada evimizde olacağız. Güçlü bir kız olduğu için de ismini ‘Zeyna’ koydum. Ömrü boyunca artık bizimle olacak” diye konuştu.

NORMAL BİR KEDİDEN HİÇBİR FARKI YOK

Ayşegül Öner, engelli hayvanların sokaklarda yaşamasının çok zor olduğunu dile getirerek, “Onun aslında normal bir kediden hiçbir farkı yok. Sadece 2-3 gün evi tanıma süreci var. Kumunu, mamasını kendisi bulabiliyor. Normal bir kediden daha sevecen. Sürekli kucağa gelmek, ilgi görmek ve sevilmek istiyor. Böyle bir hayvan sahiplenmek isteyen olursa hiçbir tereddüdü olmasın. Hiçbir problem yaratmayacaktır”ifadelerini kullandı. 

AŞISIZ KEDİLERDE BU HASTALIĞI GÖREBİLİYORUZ

Ameliyatı gerçekleştiren Veteriner Hekimi Yener Eker de,‘Zeyna’nın yoğun enfeksiyon nedeniyle iki gözünü de kaybettiğini kaydederek, “Zeyna bize KEHAYKO tarafından tedavi için getirildi. Gözlerinde yoğun bir enfeksiyon vardı. Gözlerini başarılı bir operasyonla ampute ettik. Özellikle aşısız kedilerde bu hastalığı görebiliyoruz. Şu an göz kürelerinde fitil var. Bir süre daha bizim misafirimiz olacak. Daha sonra Ayşegül hanıma teslim edeceğiz. Normal hayatına devam edecek. Sadece göremeyecek. Bu nedenle onun gözleri de Ayşegül hanım olacak. Çok sevimli, umarım güzel bir ömrü olur” dedi. 

KARŞILIKLI SEVGİ HER ŞEYİ ÇÖZÜYOR

Yener Eker, engelli hayvan bakımının herhangi bir zorluğunun olmadığını belirterek, “Ben de, ailem de engelli hayvan bakıyor. Herhangi bir zorluğu yok. Bu hayvanlar daha fazla sevgi gösteriyorlar. Bakıcılarına bir minnet duyguları oluyor. Onun için çekinmesinler, korkmasınlar. Bu hayvanlara bakmak çok kolay. Karşılıklı sevgi her şeyi çözüyor” diye konuştu.