HABER MERKEZİ

Ancak çalışmaların belirtilen saatlerde tamamlanmaması ve dolayısıyla da suların şehre verilmemesi vatandaşlar tarafından tepkilere neden oldu.

Keşan Belediyesi tarafından, su kesintisi ve tazyik sorunuyla ilgili yapılan duyuruda belirtilen saatlerde su gelmezken, yüzlerini yıkayacak su bulamayan vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin eski itfaiye binasının bulunduğu alanda yıkama çalışması yapmasına tepki gösterdi.

ESKİ İTFAİYE BİNASININ BULUNDUĞU ALANDA YIKAMA ÇALIŞMASI BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Vatandaşlar, sosyal medyada suların hala gelmemesiyle ilgili olarak paylaşımlarda bulunurken, İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinde, eski itfaiye binasının bulunduğu alanda düğün yapılacak olması nedeniyle yıkama çalışması yapması büyük tepki çekti. Yüzlerini yıkayacak su bulamayıp, marketlerden su satın aldıklarını belirten vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin yıkama çalışması yapmasını "Bu kadar olmaz!" diyerek yorumladı.

VATANDAŞLARDAN ELEŞTİRİ YAĞMURU!

Keşan Belediyesi'nin sosyal medya hesabından, su kesintileriyle ilgili olarak yapılan; "Kadıköy içme suyu arıtma tesisi giriş borusunda yaşanan arızanın giderilmesinin ardından şehir şebekesine su verilmesi işlemi devam etmektedir. Arıza sebebiyle su depolarının ve şebeke hattının tamamen boşalması nedeniyle özellikle şehrin yüksek kesimlerinde kesinti ve tazyik sıkıntısı yaşanabilir. Akşam saatlerine kademeli olarak suyun ulaşımı sürecektir. Anlayışınız için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz" paylaşımı, vatandaşların eleştiri yağmuruna tutuldu.

Yaklaşık 2 gün susuz kaldığını belirten bazı vatandaşlar, hava sıcaklıklarına dikkat çekerek, Keşan Belediyesi ekiplerinden konuyla ilgili bir açıklama gelmemesini de eleştirdi. 

MAHALLE ÇEŞMELERİNDE KUYRUKLAR OLUŞTU

Öte yandan, evlerine ve işyerlerine su almak için mahalle çeşmesi arayan bazı vatandaşlar, az sayıdaki çeşmelere akın edince, bu çeşmelerde kuyruklar oluştu. Mahalle çeşmelerin önemini bir kez daha anladıklarına dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerin de bunun farkına varması gerektiğinin altını çizdi.