BÜLENT SAYLAM

“Yapılacak çalışmalar…”

KÖYDES programı çerçevesinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Bayazıt ve Keleş, şunları söyledi: “Boztepe-Türkmen Arası 6,5 kilometre içme suyu ishale hattı yapımı 140’lık  4 kilometre, 160’lık 2,5 kilometre eskiyenve devamlı arıza çıkaran ishale hattının yerine yenisi yapılacak. Buradan Türkmen-Boztepe-Akçeşme-Kılıçköy-Büyükdoğanca ve Karahisar köylerimiz ile Müsellim Çiftliği faydalanmaktadır. Karahisar 2 kilometre ishale hattı yapımı,Karahisar Köyümüze yeni yapılan depoya ana ishale hattından su sağlayan ve eski durumda olan daha önce bir bölümü değiştirilen ve geriye kalan 2 kilometre mesafedeki yeni ishale hattının yapımı olacak. Kılıçköy ayaklı depo tamir bakımı-Kılıçköy girişinde bulunan ayaklı deponun tamir bakım onasım ve boyanması işi olacak. Mecidiye Köyü terfi ve ishale hattı yapımı-Mecidiye Köyümüzde yaz mevsiminde köyün yüksek kesimlerinde kalan evlerin su yetersizliği nedeniyle,köyün girişinde benzin istasyonunun yanında bulunan 2 adet kuyudan ana depoya su sağlanması için terfi istasyonu ve 2 kilometre yeni ishale hattı yapılacak.”

“ÇELTİK KÖYÜ’NE KANALİZASYON YAPILACAK”

Halil Bayazıt ve İsmail Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çeltik Köyü depo tadilatı, Çeltik Köyü ana su depomuzdan Çeltik,Beyköy,Dışbudak ve Yeşilköylerimize su sağlanmaktadır.Yaz mevsiminde su sarfiyatı çok fazla olduğundan alçakta kalan Çeltik ve Beyköy kot farkından suyun büyük bir kısmını emmekte ve Yeşilköy ve Dışbudak köylerimize daha az su gitmektedir. Bunun önüne geçilmesi için ana depodan çıkışlar ayarlanacak yüksek kottaki köylerimizin depo çıkışları aşağıdan kotu düşük olan köylerimizin çıkışları yukarı kaldırılarak eşik su gitmesi sağlanacaktır. Çelebi Köyümüze kanalizasyon yapımı–Çelebi Köyümüzün mevcutta kanalizasyonu yoktur. Bu köyümüze kanalizasyon yapılacaktır. Hacıköy grubu olarak, adlandırılan Sultanköy terfi istasyonumuzdan basılarak Kozköy,Maltepe,Altıntaş,Karacaali,Çobançeşme,Karasatı köylerimiz ile Paşayiğit Mahallemize su sağlanan şebekede arıza yaratan kısmın 3 kilometre mesafede 300’lük ishale yeni ishale hattı yapılacak. Esetçe 2 kısım olarak adlandırılan Sarpdere terfi istasyonu ile Korucuköy depo arasında eskiyen ve devamlı patlak arızası veren 1,5 kilometrelik 225’lik yeni ishale hattı yapılacak.”

“KÜÇÜKDOĞANCA VE SAZLIDERE-ADİLHAN ARASINDAKİ YOL YAPILACAK”

KÖYDES programı haricinde Küçükdoğanca Köyü yolunun bu yılki programda yer almadığını belirten Bayazıt ve Keleş,Konuyu Valimiz Ekrem Canalp’le görüştük. Görüşmeler çerçevesinde, yolun alt zemin çalışmaları yapıldı ve asfaltlaması da, önümüzdeki günlerde tamamlanacaktır. Program dışı yapılması gereken işlerimizin biride Sazlıdere ve Adilhan arası olan yolumuzdur. Onunla ilgili de çalışmalarımızı Sazlıdere Köyü muhtarımızla birlikte hazırlanıp program dışı işlerimize katacağız.” şeklinde konuştu.

“Durmak yok çalışmaya devam”

Halil Bayazıt ve İsmail Keleş,sözlerini şöyle tamamladı:“Köylerde çalışmalarımız devam ediyor.Su patlaklarımız yapılıyor. Köyiçi yollarımız onarılıyor. Camii lojmanlarımız okullarımız elden geçiyor. Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak, tüm köylerimizin çöp toplama işlemlerini yapıyoruz. Geçen sene hibe aldığımız çöp kamyonuna bu yılda elimizde çalışmayan bir kamyonumuzu revize edip çalışır hale getirip bir kamyon daha ilave edeceğiz. Durmak yok çalışmaya devam diyoruz. AK Parti olarak sahalardayız, muhtarlarımızda ve halkımızla beraberiz. Çalışmalarımızda bizlere desteklerini esirgemeyen değerli vekilimiz Fatma Aksal’a, il başkanımız Belgin İba’ya ve ilçe başkanımız Gürcan Kılınç’a çok teşekkür ederiz.”