23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dün düzenlenen bir tören ve bir dizi etkinlikle kutlandı.

Tören, saat 09.00’da, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde Ayşe Kılkış ve Erkan İsmail Özdemir sunumunda Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan tarafından anıta çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan konuşma yaptı.

Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünyayla paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Erarslan, “Bugünü milletçe büyük bir coşkuyla kutlamaktayız. 23 Nisan, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milletimiz, egemenliğini, yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara karşı savaşarak kazanmıştır. Bu nedenle egemenliğimiz, ulusal varlığımızın başında gelir. Bizler bu günde çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Günümüz büyükleri, sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir.” dedi.

SAÇAR: BU VATANA SONSUZA DEK SAHİP ÇIKACAĞIZ

Çocuklar adına konuşmayı ise Bademlik Ortaokulu öğrencisi İlayda Saçar yaptı.

Ulusun en değerli varlığı, barışın, umudun ve kardeşliğin temsilcisi, aydınlık yarınların güvencesi olduklarının farkında olduklarını dile getiren Saçar, şunları söyledi:“Bizler iyi biliyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yaşamını ülkesine adayan, yurdun bağımsızlığını, özgürlüğünü ve ulusal onurunu tüm değerlerin üzerinde tutan kahramanlarımızın özverili çabaları sonucu kurulmuştur. Bu anlamlı günde bizlere düşen görev, hem atamızın emanetlerinin yılmaz bekçileri olduğumuzu göstermek, hem de aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yad etmek olmalıdır. Ülkemizin dünyada hak ettiği konuma yükselmesi için önderimizin gösterdiği büyük hedefleri gerçekleştirmek azmi ve gayreti içinde olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Türkiye Cumhuriyetinin yılmaz bekçileri olarak bu vatana sonsuza dek sahip çıkacağız.”

Konuşmaların ardından şiir yarışmasında dereceye girenler eserlerini okudu.

ÖDÜL TÖRENİ

Daha sonra ise şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlkokul resim yarışmasında 3. olan Özel Nevzat Kahraman İlkokulu öğrencisi Hayat Minel Atılgan, ortaokul resim yarışmasında 3. olan Yekta Baydar Ortaokulu öğrencisi Hümeyra Kolanlarlı, ilkokul şiir yarışmasında 3. olan Yekta Baydar İlkokulu öğrencisi Kardelen Güler, ortaokul şiir yarışmasında 3. olan Ali Kale ve Kardeşleri Ortaokulu öğrencisi Tuğçe Akan, ilkokul kompozisyon yarışmasında 3. olan Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu öğrencisi Merve Ceylan, ortaokul kompozisyon yarışmasında 3. olan Paşayiğit Ortaokulu öğrencisi Emine Yavuz, ilkokul resim yarışmasında 2. olan Raşit Efendi İlkokulu öğrencisi Yaren Bilgin, ortaokul resim yarışmasında 2. olan Paşayiğit Ortaokulu öğrencisi Ece Tilki, ilkokul şiir yarışmasında 2. olan Bora Yavuz, ortaokul şiir yarışmasında 2. olan Ahmet Yenice Ortaokulu öğrencisi Yağız Demirci, ilkokul kompozisyon yarışmasında 2. olan Rasim Ergene İlkokulu öğrencisi Ekin Nur Şenbucak, ortaokul kompozisyon yarışmasında 2. olan Türkmen Ortaokulu öğrencisi Rümeysa Yavaş, ilkokul resim yarışmasında 1. olan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencisi Berk Yalçın, ortaokul resim yarışmasında 1. olan Özel Aden Ortaokulu öğrencisi Sıla Pehlivanoğlu, ilkokul şiir yarışmasında 1. olan Anafartalar İlkokulu öğrencisi Hasan Aykut Varoğlu, ortaokul şiir yarışmasında 1. olan Özel Aden Ortaokulu öğrencisi Ayşe Nazar Çamur, ilkokul kompozisyon yarışmasında 1. olan Anafartalar İlkokulu öğrencisi Irmak Kiremitçi ve ortaokul kompozisyon yarışmasında 1. olan Ahmet Yenice Ortaokulu öğrencisi Serra Esencan, hediyelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan’ın elinden aldı. Buradaki tören, öğrenci ve katılımcıların toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

Törenden sonra oluşturulan kortej, Keşan Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndan, Mehmet Gemici Cennet Parkı’na yürüdü.  

MEHMET GEMİCİ CENNET PARKI’NDAKİ ETKİNLİK

Mehmet Gemici Cennet Parkı’ndaki etkinlik, saat 10.00’da, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Etkinliğe, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, daire amirleri, bazı siyasi partilerin temsilcileri, eğitimciler, veliler ve öğrenciler katıldı. Programda öncelikle öğrencilerden oluşan müzik korosu şarkılar seslendirdi. Keşan Halk Eğitim Merkezi “Mavi Boncuk” jimnastik takımının etkinliğinden sonra Ali Kale ve Kardeşleri İlkokulu anasınıfı öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Merkez Anaokulu öğrencilerinin gösterilerinin ardından Keşan Halk Eğitim Merkezi “Dokuz Yaş Grubu” jimnastik ekibi, Keşan Belediyesi Çocuk Halk Oyunları ekibi ve Keşan Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi gösterilerini gerçekleştirdi. Gösteriler, büyük beğeni topladı.