BÜLENT SAYLAM

Roman açılımıyla birlikte evsiz roman vatandaşlarına TOKİ eliyle güzel bir çalışma yapıldığını ancak bugün çok kötü bir durumda olduğunu gördüğünü söyleyen Bayram Ali Kalfalar, “O günlerde emek veren Keşan’a güzel bir eser kazandırdılar. 736 konut bir mahalle kazandırdılar evsizlere ev kazandırdılar bugünküler yok ediyorlar bunu gördükçe kahroluyorum” dedi.

YANLIŞ KİŞİLERDEN BİLGİ ALINIYOR

Geçen haftalarda 700 evler TOKİ konutlarında yaşanan sorunları hatırlattığımız Muhtar Kalfalar, açıklamasının başında şunları söyledi: “TOKİ ile ilgili bilgi alırken dikkat yanlış kişilerden alıyor. Bilgi alınacaksa Mahalle muhtarı olarak benden muhtarlıktan alınması gerekir. 700 Evler TOKİ Konutları başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanlık döneminde roman açılımı çerçevesi içerisinde böyle konutların yapılacağının müjdesini vermişti, çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar içerisinde zamanın Belediye Başkanı 18. Maddesini uygulamasıyla beraber çok güzel bir çalışma yapıldı ve müracaatlar alındı. Süreç böyle başladı. Bugün TOKİ’ye müracaatlar alınırken vatandaşa müracaat etmeyin telkininde bulunan insanlar oldu.” 

EMEĞİ GEÇEN HERKESE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Roman açılımı sürecinde 700 Evler TOKİ hakkında bilgi veren Kalfalar, “Roman açılımı sürecinde Türkiye genelinde 736 konut sosyal konut olarak söz verildi. İktidar milletvekili olarak sayın Necdet Budak, Mehmet Özcan, Belediye Başkanı olarak üstüne düşeni yerine getirdi. Büyük emekleri var onların. Yani emeği olan insanları da burada anmadan geçme şansımız olmaz.Benim karakterime de aykırı. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMLERİN HAKKI VAR BURADA

Kalfalar, evsiz insanların ev sahibi olabilmeleri için ödeyebileceği rakamların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiğini belirterek şunları söyledi: “Sayın vekilimizle evsiz roman vatandaşlarımızın ödeyebilecekleri tutarlar üzerinde konuştuk ve o da gerekli çalışmaları başlattı. Vatandaşın ödeyebileceği rakamlar Sayın Cumhurbaşkanına iletildi. Evler kısa sürede yapıldı ve teslim edildi. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var burada. Aylık 100 TL gibi ödenebilecek rakamlar belirlenmişti. İmkanı olmayanlar için zaten devletin imkanları devreye girecekti. Engelli insanlarımıza devletin belli imkanlarıyla kolaylıklar sağlanacaktı. Vatandaşımıza hatta yakıt parası da ödemesin dendi çünkü kirasını rahatça ödesin diye.” 

ORADAKİ STRATEJİYİ BOZDULAR

Siyaset nedeniyle bazı vaatlerin verildiğini dile getiren Kalafalar, “Siyaset yaptığını zanneden bazı insanlar, aday olan insanlar ‘Bizi seçin TOKİ’den size bedava ev vereceğiz. Reis size bedava ev verecek’ dediler. Oradaki stratejiyi bozdular. Ben vatandaşa şunu söylüyorum. Siz bana bu mührü verdiniz. Ben sizi yanlışa sürükleyemem. Vatandaş bana diyor ki ‘Bayram Ali Muhtarım, sen öde diyorsun ama ödenmemesi gerekiyormuş.’ Ödemeyenler ‘bize niye ödüyorsunuz diye söyleniyorlar.’ diye geliyor.” dedi.

BU EVLERİ VERECEKSENİZ VERİN BİR AN EVVEL

Vatandaşa doğru bilgilerin verilmesini söyleyen Kalfalar, açıklamasına şöyle devam etti: “Ben de bunu soruyorum? Siz vatandaşa bu evleri verecekseniz verin bir an evvel. Çünkü hakikaten çok talan oldu. Verilmeyecekse yetkili ağızdan çıkıp evet 100 lira çok para değil. Ben bunu söylüyorum yıllardır. Vatandaşımıza anlayacağı dilden söylenebilir. Vatandaş bunu bekliyor. Yapılanın üzerinden siyaset yapalım ama bunun üzerinden siyaset yapmayalım.” 

KİRAYA VERMİŞ OLANLARIN HEPSİNİN DOSYALARINI İPTAL EDER, KİRADA OTURANLARA VERİRİM

Yüzde 60’ının kirada oturduğu bilgisini veren Kalfalar, şunları söyledi: “Kaldı ki burası yüzde 60 şu anda kirada. Tecrübeme dayanarak yetkililer bana sormuş olsalar ve deseler ki muhtar nasıl çözüm bulursun? Kiraya vermiş olanların hepsinin dosyalarını iptal eder, bu evleri kirada oturanlara veririm. Çözüm bu. Çünkü kirasını veriyor adam ama 200 lira 300 lira. Bizim kulağımıza gelen çok uçuk rakamlar da geliyor. Orada oturan insanlarını rahatsız, ödemeye çalışıyorlar.” 

TOKİ’NİN ORTAK GİDERLERİ İÇİN KULLANILABİLİRİZ

Ortak giderlerin ödenmesi için gelir elde edecek bir yer olduğunu belirten Kalfalar, “TOKİ’de sosyal hizmet için kullanılan bir binamız var. Şimdi bekçiler kalıyor. O binanın yan tarafında yerimiz var.  Ben Sayın Meclis Başkanımıza da ziyarete geldiği zaman ilettim. Sayın vekilimiz Aksal’a da sayın valimize, kaymakamımıza da söyledim. Kot farkından bir kat kazanıyoruz. Oraya bir tane çay ocağı, düğün salonu ve kafeterya yapabiliriz ve kiraya verip TOKİ’nin ortak giderleri için kullanılabileceğimizi aktardım. Geçen muhtarlar toplantısında Fatma Aksal’a da  kendisine bunları ilettim.”

 BAĞIMSIZ BİR KOMİSYON KURULSUN
Açıklamasının sonunda düğün salonunun gerekli olduğunu savunan Kalfalar sözlerini şöyle bitirdi: “Düğün salonu gerekli. Bunu söylemek isterim çok şikayetler var. Düğünlerdeki ses düzeyinden. Kimse kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Huzur istiyoruz adalet istiyoruz. Burada düğün salonu olarak kullanılırsa şikayetler sona erer. Hem de ortak giderler de bu alandan elde edilecek gelirle ödenebilir. Kanalizasyon da dışarıya doğru da akmaz. TOKİ’de oturan vatandaşımıza şunu söylemek istiyorum. Mavi dosyaya imza attın nelere imza attığını lütfen okuyunuz. Şartların nedir. Sen şartlarını yerine getir ve ev sahibi ol. Çözüm üretilecekse bağımsız bir komisyon kurulsun başka türlü biz işin içinden çıkamayız”