SONGÜL KONAR

Kemik, köylerde, sorumluluk sahalarındaki çalışmalarını tüm gayretleri ile sürdürdüklerini ve gerek maske, gerek mesafe konusunda uyarılarda bulunduklarını kaydetti.

“MUHTARLARIMIZ BULAŞ RİSKİNİ EN AZA İNDİRMEK ADINA GEREKEN TÜM TEDBİRLERİ ALIYOR”

Pandemi ile mücadele sürecinde 1 yılın neredeyse geride kaldığını ve bu süreçte özellikle köy muhtarlarının, çalışmalarına titizlikle devam ettiğini belirten Abdullah Kemik, “Muhtarlarımız gece gündüz demeden köylerindeki halkı bu süreçte sadece bilgilendirmekle kalmıyor, aynı zamanda maske ihtiyaçlarını karşılayıp, bulaş riskini en aza indirmek adına gereken tüm tedbirleri alıyor. Edirne genelindeki vaka artışının büyük bir bölümünün Keşan'dan kaynaklanmasının ardından Sayın Valimizin başkanlığında yaptığımız toplantının ardından muhtarlarımızın yükü iki katına çıktı” şeklinde ifadelere yer verdi.

“MUHTARLARIMIZ KÖYLERİNDE SEFERBERLİK İLAN ETTİ”

Köylerde adeta seferberlik ilan edildiğine dikkat çeken Muhtar Abdullah Kemik, “Deyim yerindeyse muhtarlarımız köylerinde seferberlik ilan etti. Gerekmediği sürece köylerdeki vatandaşların Keşan'a gelmemesi yönünde uyarı yapıldı. Ayrıca parklar da kapatıldı. Köylerimizdeki vatandaşlarımızın daha da sıkıntılı süreç yaşamaması için muhtarlarımız, köylerinde onlarca defa uyarı anonsları yapıyor. Süt toplama yerlerinde maske takmayan vatandaşlarımızın alınmaması gibi bir dizi tedbirler de alındı. Çalışmak için Keşan'a gelmek zorunda olan vatandaşlarımızın yaşadığı köylerde mücadeleye daha farklı bakmak durumundayız. Bizler gerektiği zaman köyden çıkmayacağız ama bu çalışmalarımız ile inşallah bu sürecin üstesinden geleceğiz. Bu süreçte inanılmaz bir çaba harcayan muhtarlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.