HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL-MEHMET AYTAÇ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Edirne’deki bir dizi programının ardından karayoluyla 17.00 sıralarında Keşan’a geldi. Bakan Gül, ilk olarak Keşan Adalet Sarayı’nı ziyaret etti. Gül, burada Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sesli, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, hakim ve savcılar, avukatlar ile adliye çalışanları tarafından karşılandı. Adalet sarayı önünde toplu fotoğraf çekilmesinin ardından Bakan Gül, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sesli ile makamında görüştü.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, daha sonra Keşan Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Gül, belediye hizmet binası önünde Belediye Başkanı Helvacıoğlu, başkan yardımcıları, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, partililer ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Belediye başkanlığı makamındaki ziyarette, Roman müzisyenlerden oluşan grup, Neşet Ertaş ve Zeki Müren şarkıları seslendirdi.

Gazetecilerin, Keşan’a ağır ceza mahkemesi ve cezaevi kurulması yönündeki sorusuna cevap veren Bakan Gül, “Keşan’ın hem insanını hem de coğrafyasını görmek mutluluk verici. Keşan’da değerli belediye başkanımızın yine çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Keşanlı hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın verdiği destekten dolayı da teşekkür ediyorum. Hem merkezi hem de yerel yönetim olarak Keşanlı vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Adalet hizmetleri bakımından adliyede de talepleri aldık. Bu konuda da Keşan’a yatırımları, destekleri sürdüreceğiz. Ben bu vesileyle tüm Keşanlı hemşehrilerime selamlarımı, saygılarımı iletiyorum. Ağır ceza mahkemesi ve adliyenin genişletilmesiyle ilgili tüm çalışmaları aldık, talimatlarını bizimle alakalı olanlarla, bakanlığımızı ilgilendiren konuların talimatlarını verdik. Diğerlerini de yine takip edeceğiz. Biz burada daha çok yatırım, okul, çocuklarımız gençlerimiz daha güzel hizmetleri sürdüreceğiz. Adliyenin genişletilmesi de gündemimizde. Diğer konularla ilgili de yeni gelişme olunca takip edeceğiz” dedi.

Bakan Gül, buradaki programının ardından Keşan’dan ayrıldı.