MEHMET AYTAÇ

Dernek binasında yapılan genel kurul toplantısında, ilk olarak divan heyeti belirlendi. Verilen bir önerge ile divan başkanlığına Niyazi Baysal, katip üyeliklere ise Cevdet Köroğlu ile Nevzat Karaduğan getirildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle devam eden toplantıda; Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Sunar, yönetim kurulu çalışma raporunu okudu. Denetim kurulu raporu ve gelir gider durumunun okunmasının ardından, yönetim, denetim kurulları ve gelir gider durumları oy birliği ile ibra edildi. Tahmini bütçenin de kabul edilmesinin ardından söz alan dernek üyesi Baki Topal, bankada bulunan paranın bankada durmak yerine amacına uygun olarak kullanılmamasının nedeniyle ilgili soru yöneltti. Soruyu cevaplandıran ADD Keşan Şubesi Başkanı Yusuf Kılıç, mevcut paranın pandemi nedeniyle öğrencilere burs verilmemesi nedeniyle bankada tutulduğunu, bu paranın öğrencilerin bursları için ayrılan para olduğu bilgisini verdi.

BEZBAŞ: “BİRAZ DAHA HAREKETLENMEMİZ GEREKİYOR”

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan dernek üyesi Mustafa Bezbaş;  ADD Keşan Şubesi'nin öğrencilere verdiği bursların önemine dikkat çekerek; “Ben ADD’nin ilk bursiyerlerindenim. Bu güne kadar da hala devam ediyor. Binlerce öğrenci okudu. Şimdi meslektaşlarımız olan arkadaşlar, bu paralarla okudular. Biz bu bursları, Yüce Atatürk’ün hedefleri yerine otursun, onlar var olsun, çocuklar O’nun izinde yürüsünler ve bu ülkeye hizmet etsinler, ana babalarına da düzgün insan olsunlar diye verdik. Burs veren insanlar, hep bu hedeflerle verdi. Şükür ki bu arkadaşlarımız, hem bu dönem, hem daha önce yapan arkadaşlar da hesaplar görüldüğü gibi 1 kuruşa bile dokunmamışlar. Zaten hepimizi nasıl insanlar olduklarını biliyoruz. Bir hakkı teslim etmek lazım. Yıllardan beri burada bir mücadele yürütüldü. Bu emeği, bu güzellikleri unutmamak lazım. Ben hepsine öğrencilerim ve öğretmen olarak teşekkür ediyorum. Ama günü koşullarına göre, sosyal medya, değişen hayat koşullarına göre biraz daha hızlanmamız, belki de biraz daha hareketlenmemiz ve canlı hale gelmemiz lazım. Yeni seçilecek arkadaşlardan ricamız, biraz daha gençlerin dilini, kültürünü anlamamız. Yeni kuşağın ihtiyaçları artıyor. Bunu yapabiliriz. Hep beraber daha çok insana dokunalım. Genel kurula ve yeni seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Emekleriniz için de ayırmadan tüm üyelere teşekkür ediyorum”  dedi.

KILIÇ: "EKONOMİK ZORLUKLARDAN DOLAYI ESNAFTAN BAĞIŞ İSTEYEMİYORUZ"

Yeniden söz alan Yusuf Kılıç, ADD'nin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra; "AKP iktidarı gelince derneğe katılımda erozyon yaşandı. Maalesef gençlerimiz ADD etkinliklerine katılmıyor. İş hayatına geçtiklerinde dernek ile ilişkileri olmasın istiyorlar. Oğluna iş bulmak adına dernekten istifa eden üyelerimiz var. Bu konuda kimseyi kınamıyoruz. Ayrıca pandemi döneminde esnaflarımızın yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle bağış da talep edemiyoruz. Bu nedenle esnaflar ile ilişkilerimiz kopma noktasına geldi" dedi.

ÖZTÜRK: "BORCUMU ÖDEMEK İÇİN ADAYIM”

Yönetim kuruluna aday olan Ekin Öztürk ise şunları söyledi; "Yönetim kurulunda yer alsam da almasam da elimden gelen hizmeti vereceğim. Yaklaşık 8 ay önce ağabeylerim ile buradan göç etmiş gençlerin buraya dönmediğinden, dönse de işine gücüne daldığından bahsettik. Fark ettik ki hepimizin ortak noktası ADD imiş. Benim gibi yüzlerce genci etkilemiş. Yani beni bu hale getiren sizlersiniz. Bu konuta hepinize teşekkür ederim. Benim bir borcum var ve bu borcu ödemek için buraya adayım. Bu anlamda sizlerden destek bekliyorum."

GEÇERSİZ OY TARTIŞMALARI YÜZÜNDEN SAYIM İŞLEMİ UZADI

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde 17.00’de kapanan sandık sonrası sayıma geçildi. Sayım sırasında birçok üyenin, denetim, disiplin ve genel merkez kurulları için kullandıkları oylarda tüzüğe aykırılık tespit edildi. Divan Kurulu, pusulanın geçerli olması için söz konusu kurullarda kullanılan oy sayısının, aday sayısının yarısından bir fazla olması gerektiğini belirterek, bu şekilde tespit edilen pusulanın tamamının geçersiz sayılacağını açıklamasının ardından itirazlar yaşandı. Geçersiz oyların sadece ilgili kurula yönelik olacağını savunan bazı üyeler, tüm oy pusulasının iptal edilmemesi gerektiği yönünde itiraz ettiler. Uzun süren tartışmaların sonunda sayım 18:30 sıralarında yeniden başladı. Bu kez sadece yönetim kuruluna aday olanlar için kullanılan oylar sayıldı. Diğer kurullar için yapılan oylamanın sayımı, gazetelerin baskıya girdiği saatlerde devam ediyordu.

Yapılan seçimde oluşan Yönetim Kurulu şöyle: Yusuf Kılıç, Hasan Bölükbaşı, Ekin Öztürk, Bahtiyar Sargın, Yeşim Nalıncılar Can, Muzaffer Özcan, Zeki  Sunar.