BÜLENT SAYLAM

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından adli yıl açılışı ile ilgili olarak bir konuşma yapan Edirne Barosu Yönetim Kurulusu Üyesi ve Keşan Barosu Temsilcisi Av. Özge Kuru Tutal, her yıl yargının sorunlarından bahsettiklerini belirterek son iki yıldaki en büyük sıkıntının salgın hastalık olduğunu kaydetti.  Adalete erişimde sıkıntıların yaşandığını kaydeden Tutal, bu sürecin bir an evvel atlatılmasının en büyük temennileri olduğunu söyledi.

“HERKES HESABI YARGI ÖNÜNDE VERMELİ”

Tutal, ülkemizin salgın hastalık dışında da birçok felakete maruz kaldığını hatırlatarak;  “Yaşadıklarımız bizlere iki kavramı tekrar hatırlamamızı bu iki kavrama sıkı sıkıya sarılmamız gerektiğini göstermiştir. Bunlardan birincisi liyakat, diğeri müeyyidedir. Herkes yaptığının hesabını yargı önünde vermeli, toplumun adalet duygusu zaman geçirilmeksizin tatmin edilmelidir” dedi.

“ADİL BİR ADLİ YIL DİLİYORUM”

Kendilerinin bu milletin hukukçuları olarak, hukuktan ve adaletten ayrılmayacaklarını vurgulayan Av. Tutal konuşmasını şöyle tamamladı: “Her türlü haksızlığın karşısında olacağız, başımıza her ne gelirse gelsin zorluklar karşısında dimdik durarak yolumuza devam edeceğiz. Bize bu umudu aşılayan, ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından oluşturulan bu devlet yapımız ve onun yaktığı ışık, yakın coğrafyamızda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bizi ayakta tutmakta, yolumuzu aydınlatmakta, geleceğe dönük umudumuzu her geçen gün arttırmaktadır. Onun mirasına sahip çıkacağız. Bu vesile ile kendisini bir kez daha özlem, şükran ve rahmet ile anıyorum. Yeni Adli Yılımız, ülkemiz, yargı camiamız ve tüm yurttaşlarımız için hayırlı olsun. Hepinizi saygı ile selamlıyor ve adil bir adli yıl diliyorum.”