SONGÜL KONAR

Köseler açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar, çoğunluğunuz mecliste var diye biz engelleme yaparız düşüncesinden vazgeçmeli” sözlerine dikkat çekti. 

“YAPILMASI GEREKEN BİR PROJE SORUN HALİNE GELİYOR”    

Önceki dönemde yapılan pazaryerinden iyi bir sonuç elde edilmediğini ifade eden Köseler, açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Bu gerginlik, kargaşa, olumsuzluklar inşallah ortadan kalkar. Konumuz Keşan pazaryeri. Şimdiye kadar bu konu hakkında çok şey söylendi. Önceki dönemden yapılan bir pazaryeri projesi vardı, bu da iyi sonuç elde edilmedi. Yapılması gereken bir proje sorun haline geliyor. Bu sorun olmamalı. Bugün belediye meclisinde bulunan arkadaşlar, sevgili başkanımız dahil iyi şeyler yapmak istediklerini umut ediyorum. İyi şeyleri Keşan için yapmak istiyorlar ama bunu karşılıklı anlaşarak ortak fikirlere vararak yapılmasını talep ediyoruz. Hiçbir şey hiçbir şekilde bağrışla, çağırışla, kavgayla yapılmamalı. Bu konunun bağırış, çağırış, kavgayla halledileceğini sanmıyorum. Biran önce somut deliller ortaya koyup, pazaryerinin somut bir şekilde biran önce olması lazım. Önceki dönemlerde hep söyledik, milli görüş belediyeciliğinde bu çok önem kazanıyor. Halk pazarları, bu tür pazaryerlerinin yapılması bizlerin projeleridir fakat biz bunları yaparken çok fazla şaşaya kaçmadık. Bulunduğumuz ortama uyarak oradaki bölge insanına ve pazarcısına hitap edecek şekilde projeler ortaya koyup bunu hayata geçirdik. İnsanlar rahat ettiler bunu birçok bölgede görüyoruz.” 

“PAZARCI ESNAFININ YANINDAYIZ”

Pazaryerinin Cennet Bahçesi üzerinde bulunan 21 dönümlük arazide rahat ve hızlı bir şekilde yapılabileceğini dile getiren Köseler, sözlerine şöyle devam etti: “Bizler de Keşan pazarcı esnafının yanındayız, bunun olması için her gün arkadaşlarımızla bu konuyu tartışıyoruz. Bize göre Keşan pazaryerinin şehir merkezinde olmaması lazım. Bazı arkadaşlarımız pazaryeri dışarıda olursa insan gelmez diyor, tam tersi. Bugün Çamlıkent’in orada Cennet Bahçesinin üzerinde 21 dönümlük arazi var. Orada rahat ve hızlı bir şekilde pazaryeri olacak durumda. İnsanlarımız nasıl Aşağı Zaferiye’den, Çamlıkent’ten çarşı merkezimize gelebiliyorsa oraya da gidecektir. Çarşı merkezindeki proje gerçekleşse pazarcının açacağı tezgâh üç veya dört metre olur. Bu pazarcı esnafımız için sıkıntı, pazarcı esnafımızın cebine de yansıyacak. Dediğimiz yerde basit ve rahat bir şekilde olursa vatandaşta rahat karşılar pazarcı esnafı da.” 

“KAYBEDECEK OLAN KEŞAN İNSANI”

Olağanüstü bir durum olmadığı sürece, Cumhuriyet Halk Partili ve İYİ Partili meclis üyelerinin başkana destek vermeleri gerektiğini dile getiren Köseler, “Mecliste gündeme gelen bu konu sürekli tartışmalı görüşülüyor. Bunun biran önce çözülmesini istiyoruz. Gerek İYİ Partili arkadaşlarımız, gerek Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımız gerekse AK Partili arkadaşlarımız. Bunlar Keşan için oradalar, seçildiler ve Keşan’a hizmet için oradalar. Bu konuyu açık bir şekilde söylüyorum; bir dahaki meclise kadar Keşan için yapılabilecek bütün projeleri ortaya koyup birleşmeye çağırıyorum, orada birbirlerini kucaklamaya çağırıyorum. Burada kaybedecek olan Keşan insanı. Bunu sert çıkışlarla kötü söylemlerle dile getirmemek lazım. Geçtiğimiz dönemde AK Partili meclis üyeleri Sayın Mehmet Özcan Başkanımıza her mecliste %80-90 oy vererek yapıcı olduklarını ortaya koydular. Olağanüstü bir durum olmadığı sürece Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımın da, İYİ Partili arkadaşlarımın da başkanımıza destek vermelerini istiyorum. Konu Keşan. Burada faydalanacak olan Keşanlı insanlar. Biz yaptık, biz vermedik olmasın. Keşan’ın pazaryerinin merkezde olması bize karşı çok zor. Yaklaşık 50 milyonluk bir projeden bahsediliyor, zaten pandemi dönemi geçiriyoruz devlette artık sıkıntıda. Keşan’ın bütçesi zaten belli. Bu belki güzel bir proje ama şu an hayata geçirilmesinde sıkıntı olacaktır. Başkan burada o projeyi yaparsa sorumlusu da odur. Diğer proje nasıl atıl şekilde kaldıysa, olumsuzluklar Sayın Mehmet Özcan’a kaldıysa, yarın öbürgün yine olumsuzluklarla karşılaşılırsa bunlar Mustafa Helvacıoğlu’na da kalacak. Onun için iyi düşünüp iyi karar vermek lazım” diye konuştu. 

“CUMHURİYET HALK PARTİLİ VE İYİ PARTİLİ ARKADAŞLARIM, ENGELLEYEN OLMAYIN, YAPICI OLUN”

Pazaryerinin, pazarcı esnafına acilen kavuşturulması gerektiğini önemle vurgulayan Köseler, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Edirne’de pazaryeri önceden Selimiye’nin çevresindeydi. Daha sonra oradaki pazaryerini set boyuna yaptılar, o an için tepkiler oluştu ama şu anda bu bölgenin en iyi pazarlarından biri oldu. Bunu böyle de görmek lazım. Buradan meclisteki arkadaşlarıma iyi niyetli olarak söylüyorum; Cumhuriyet Halk Partili ve İYİ Partili arkadaşlarım, engelleyen olmayın, yapıcı olun, başkanımıza da aynı şekilde söylüyorum. Zarar gören pazarcı esnafı. Bana göre daha iki ya da üç sene beklemek gibi bir zaruret yok, ortadan kalkmalı. Mahalle ortalarında sokak ortalarında olmamalı, bu bir şekilde ele alınmalı. Biran önce çözüme kavuşturulmalı. Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar, çoğunluğunuz mecliste var diye biz engelleme yaparız düşüncesinden vazgeçmeli. Olumlu şeyleri ortaya koyup, birlikte hareket etmeliler. Bekli de onların da düşüncelerinde Keşan’ın olumsuz etkileneceği durumlar vardır, onun için oy vermiyor olabilirler ama bunlar iyi tartılıp, iyi bir şekilde ortaya koyulması lazım. Keşan pazaryeri, pazarcı esnafına acilen kavuşturulmalı.”