AYGÜL KONAR

Toplantıda ilk sözü AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç aldı.

KILINÇ: “BİR KİŞİNİN ALACAĞI TEDBİR, ÇOK KİŞİYİ KORUR”

Koronavirüsüne tedbir amaçlı 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlara sokağa çıkma yasağı olduğunu hatırlatan Kılınç, şunları söyledi: “Türkiye’nin en büyük yapısı olarak 81 il, 973 ilçede Mehmet amcalarımız, Ayşe teyzelerimiz için elimizden gelen her şeyi tek devlet, tek millet olarak yapmaya devam ediyoruz. Herkes risk altında. Bir kişinin alacağı tedbir, çok kişiyi korur. Dünyanın her yeri etkileniyor. Bizden önce maruz kalan yerlerin tecrübesinden faydalanalım. Risk arlında olan yaşlılarımızı koruyalım. Onlara saygıyla, hürmetle yaklaşılması çok önemlidir. Sosyal medyada bazı incitici yaklaşımlar görüyoruz. Yaşlılarımız bizim hayat abidelerimizdir. Hayatları tek tek ve tüm toplumumuz için çok kıymetlidir. Sağlık personelimiz halkımıza 7/24 sağlık hizmeti veriyor. Hem kendimizi hem sevdiklerimizin hayatını riske atmamak için zorunlu olmadıkça evden dışarıya çıkmayalım. Bu süreci dayanışma içinde atlatacağız. Gün birlik olma günüdür. 65 yaş ve üzeri yaşlılarımıza, kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan vatandaşlarımıza Vefa İletişim Seferberliğimiz tüm ekiplerle göreve hazır. Biz de vefanın emrindeyiz. AK Parti camiası olarak gençlik kollarımız, kadın kollarımız, tüm teşkilatımız yaşlılarımızın emrindeyiz, hizmetlerine aksatmadan devam edeceğiz. İrtibat hatlarımız 112- 155- 156 numaralarını aramaları yeterlidir. Evde kal Keşan diyoruz.” 

Kılınç’tan sonra sözü Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu aldı. 

HELVACIOĞLU: “VEFA DESTEK GRUBUNA YARDIM ETMEYE TALİBİZ”

İlçe teşkilatının kararını desteklediğini dile getiren Helvacıoğlu, “Vefa destek grubuna partimizin her kademesi gönüllü. Tüm yönetim kadromuz, bütün kadememiz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız ve üyelerimiz de dahil katılacaklarından hiç kuşkumuz yok. Vefa destek grubuna yardım etmeye talibiz. Vefa destek grubunun emrindeyiz. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza evlerinde hizmet etmek için vefa destek grubunun emrini bekliyoruz” diye konuştu.

“KEŞAN’DA KORONAVİRÜSÜ YOK”

Başkan Mustafa Helvacıoğlu aynı zamanda bugüne kadar Keşan ve çevresinde koronavirüsünün olmamasının sevindirici olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sonlandırdı: “Tedbirler alınıyor, belediye olarak zaten açıklamalarımızı yapmıştık. İlçe teşkilatımızın kararını tebrik ile karşılıyorum.”

Başkan Helvacıoğlu’ndan sonra söz alan Kadın Kolları Başkanı Nuriye Altın ise şunları söyledi: “Kadın Kolları ve mahalle kadın kollarımız ile sürekli iletişim halindeyiz. Mahallelerimizde ve yakınlarımıza 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Mümkün mertebe tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz. İnşallah en az şekilde atlatacağız.”

Nuriye Altın’dan sonra söz alan Gençlik Kolları Başkanı Ubeydullah Fidan şunları söyledi: “65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza, gençlik kolları üyelerimizin komşularına evinden çıkmamaları neticesinde her türlü gıda, giysi gibi tüm yardım malzemelerini elimizden geldiğince ulaştırmaya çalışıyoruz. Komşuluk seferberliği adı altında herkese teşekkür ediyoruz.”