AYGÜL KONAR

Kılınç, yaptığı açıklamada, “Millet İttifakı İlçe Başkanları ve Meclis Üyelerinin trajikomik açıklamalarını hayret ile izledik. Açıklamalarında genel olarak 30 yıldır iş bilmez yönetim anlayışlarıyla Keşan’ın başına açtıkları birçok sorunu yeni sorunlarmış gibi gösterme gayretleri artık halkımız tarafından da gülünç karşılanıyor” dedi.

“BÖYLE VİZYONSUZ BİR BAKIŞ AÇISI İLE 30 YILDIR YÖNETİLEN KEŞAN’IN TRAFİK SORUNU ORTADADIR”

İlk olarak Amel Baba Türbesi’nin taşınması konusunda yapılan eleştirilere cevap veren Kılınç, “Mesela Amel Baba’nın taşınması konusunda iki hususa değinmişler ki, neresinden cevaplayacağımızı şaşırdık. Diyorlar ki; ‘Çok da büyük bir işlevi olmayan bu yolu genişletmek için’ işte çok da büyük bir işlevi olmayan bu yolu diye diye Keşan’da yol bırakmadılar. Böyle vizyonsuz bir bakış açısı ile 30 yıldır yönetilen Keşan’ın trafik sorunu ortadadır. Daha da önemlisi o cadde üzerindeki Abdul Şavur İlkokulumuza giden öğrencilerimizin yolun ortasında kalan türbe nedeniyle hayati tehlike taşıdıklarını da siyasi şov yapacağım diye göremeyecek kadar körleşmişler. Nihayetinde; Amel Baba Türbesi, Belediyemizin yaptığı yol çalışmaları sırasında, yol üzerinde kaldığı ve öğrencilerimizin okula gittiği güzergah üzerinde bulunduğu için eski yerinden daha güzel ve Keşan’ımıza yakışan bir yapı ile karşı köşeye taşınmıştır. Bu hiç kimseyi rahatsız etmemelidir. Bize kültürel değerlerin korunmasından yaşatılmasından bahsedecek son kişiler sizlersiniz. Biz Keşan’ımızın değerlerine ve kültür varlıklarına en iyi şekilde sahip çıkıyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“30 YILDIR HİZMET GİTMEYEN SAHİLLERİN DURUMU ORTADA”

Gürcan Kılınç, sahiller konusunda Millet İttifakı üyelerinin Erikli ve Yayla Sahilleri’nde incelemelerde bulunduğunu, MUÇEV’in kiraladığı yerleri inceleyip adeta halkın aklıyla dalga geçer gibi kendilerini eleştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “30 yıldır hizmet gitmeyen sahillerin durumu ortada. Senelerdir hiçbir şey yapmadıkları gibi bizim bir buçuk yılda yaptıklarımızı teftişe çıkmışlar. Sahillerde yeni olmuş gibi anlattığınız sorunlar sizlerin bize bıraktığı mirastır. Bunlar eskiden beri gelen problemler. Altyapı yok, su yok, arıtma yok, araç garajında işe yarar doğru düzgün araç yok. Şimdi enkaz halde bıraktığınız belediyeyi toparlamaya çalışıyoruz. Emeklemeyi bilmeyen bebeğe biz koşmayı öğrettik. AK Parti Belediyeciliğinin yapmak istediği projelere karşı çıkmasaydınız da altyapı, su ve sahil sorunları da ortadan kalkmış olsaydı. Hepsine mecliste karşı çıkan siz değil miydiniz? Aslında halkımızın da bildiği gibi kendileri de bunu çok iyi biliyorlar, bu sorunlar bizim sebep olduğumuz sorunlar değil. CHP Belediyesinin iş bilmez yönetim anlayışından kaynaklanan sorunlardır. Şimdi bu sorunları sanki yeni ortaya çıkmış gibi göstermek, algı operasyonundan başka bir şey değildir. Ama halkımız neyin ne olduğunu biliyor. Bu yaptıkları üzerlerine oturmuyor, tam tersine komik duruyor. Bir yandan sahiller vatandaşın olsun diyeceksiniz bir yandan da Keşan Belediyesi bu sahilleri alıp halk plajları kuralım dediğinde de karşı çıkacaksınız. Bizim yapmak istediğimiz buydu. Bütün CHP belediyelerinden  olduğu gibi sahilleri alıp olduğu gibi kiralayacağımızı düşündüler, tıpkı Enez Belediyesi’nde olduğu gibi. Projelerinin meclise sunduğumuz halde; vatandaşımızı duşundan, tuvaletinden ve her türlü hizmetinden yararlanabileceği halk plajları yapılmasına karşı çıktılar. Fakat sürekli rant peşinde koşanlar bunu anlamak istemedi, çünkü işlerine gelmedi. AK Belediyecilik olarak biz bu yaz yaşanacakları ön görerek 2019 Yılı Temmuz Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda Millet İttifakı Meclis Üyelerine sahilleri bizim almamız gerektiğini eğer biz almazsak başkalarının alacağını en açık şekilde ifade etmiştik. Şimdi mi aklınıza Sahiller geldi?”

“HERHANGİ BİR PROJE YA DA İŞ YAPTIKLARINA DA GÖREVE GELDİKLERİNDEN BERİ RASTLAMADIM”

Kılınç, açıklamasının devamında, “Sayın Pekcan yaptığı basın açıklamasında ‘Kamu Yararı’ndan bahsetmiş. Açıkçası ben Sayın Pekcan ve ekibinin kamu yararını gözeterek yaptıkları tek iş olduğunu görmedim. Herhangi bir proje ya da herhangi bir iş yaptıklarına da göreve geldiklerinden beri rastlamadım. Basın açıklamaları ve laf üreterek günlerini geçiriyorlar. Çok üzgünüm ama sizi buradan uyarmak isterim Sayın Pekcan Keşan halkı iş yapanın yanında olduğunu gösterdiği gibi gelecek seçimde de size laf üretmenin çalışmanın önüne geçmeyeceğini en acı şekilde tekrar gösterecek” dedi. 

“AK PARTİDEN KİMSENİN OLMADIĞI GÜNEKAB OLUŞUMUNUZ VAR”

Açıklamasının devamında, Keşan’ın ve sahillerin çöpleriyle GÜNEKAB’ın ilgilendiğini hatırlatan Kılınç, “Sahillerdeki çöplerden bahsediyorsunuz. Oysaki AK Partiden kimsenin olmadığı GÜNEKAB oluşumunuz var. Keşan’ın ve sahillerin çöpleri  ile GÜNEKAB ilgileniyor. Madem bu durumdan rahatsızsınız, gerekeni yapın. GÜNEKAB ile anlaşma yaptık; önce Erikli ve Danişment arasında bulunan çöpler için rampa yapacaktı, vazgeçtiler ve sezona yetişemeyeceğini söylediler. Madem yetişmiyor kepçe alalım nakil edelim kamyonlardan tıra dedik, çözüm ürettik. Onu da yapamadılar. Para vermiyorlar diyorlar. Ya iş yapmıyorsunuz neden para verelim ki. Güvenimiz kalmadı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri toplantıda faaliyetlerini okudular; bir yıl süreyle sahip oldukları GÜNEKAB’da maalesef faaliyet yok.  Anlaşmalı bir firmaları var, çöpten enerji üretecekleri, onların faaliyetlerini anlatıyorlar aklımızla dalga geçer gibi. GÜNEKAB, Millet İttifakından oluşuyor. 1 yıldır ev, yapı kooperatifi gibi yönetmişsiniz. Yapamayacaksanız, bırakın  iş bilenin kılıç kuşananındır” diye konuştu.

“5 YIL İÇERİSİNDE ÇÖKEN VE HURDAYA DÖNEN BİR TESİS”

Açıklamasının sonunda AK Parti Belediyeciliğinin yaptığı projelerden bahseden Gürcan Kılınç, “Yayla’da halkın milyonlarını harcayıp bir arıtma tesisi yapmışsınız. 5 yıl içerisinde çöken ve hurdaya dönen bir tesis, bu tesis için bugüne kadar hiçbir şey yapmayanlar şimdi kalkmış 1.5 yıldır yoğun bakımda olan, çalışmayan, iflas eden, çöken tesis için eleştirilerde bulunuyor. Bunu Belediye Başkanımız geldiğinden beri söylüyor zaten. Şimdi sezonluk çalıştırma çabasındayız. Gelecek seneler için de Belediyemiz köklü çözüm bulmak için çalışıyor. Göreve geldiğimizde çalışan bir arıtma varmış gibi davranmanız sizlerin ayıbıdır. Biz halkın parasını çöpe atmıyor ve en iyi şekilde değerlendirmek için çabalıyoruz. Keşan’ımıza Devlet Hastanesi, Adalet Sarayı, Gençlik Merkezi, Kavşaklar gibi birçok yatırım kazandırdık. Olimpik yüzme havuzu, stadyum yenileme, Kunduracılar Çarşısı, Artı Çarşı, Duraklar, Çöp konteynerleri gibi birçok yatırımı da AK Belediyecilik döneminde Keşan’ımıza kazandırıyoruz. Sayın Muhalefet üyeleri, acele etmesin, sabırlı olsun. 30 yılda kazandıramadıklarını biz bir buçuk yılda kazandırdık ve kazandırmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.