*AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Keşan’daki projeler için 80 milyon TL hibe desteği aldıklarını vurgulayan Kılınç, muhalefeti eleştirdi: “Halk sizi hizmet için seçti, köstek olun diye değil”

MEHMET AYTAÇ

Partinin ilçe başkanlığı binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte değerlendirmeler yapan Gürcan Kılınç, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

“KEŞAN DEVLET HASTANESİ’NDE İKİ BRANŞTA EKSİĞİMİZ VAR”

Ülke ekonomisi ve Keşan’da tamamlanan ve devam eden projeler ile ilgili açıklamalarının sonunda gazetecilerin sorularını alan Kılınç, Keşan Devlet Hastanesi’nde yaşanan uzman doktor sorunu ile ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi: “Şu anda iki branşımızda, cildiye ve kulak burun boğaz eksiğimiz var. Şu anda bölümleri açık. Ocak ayı sonunda yeni kuralar çekilecek. Bakanlığımız genelde il olarak baktığı için ve Edirne’de fakülte hastanesi olduğu için il genelinde doktor sayısı yeterli ve çok fazla gözüküyor. Biz bunu detaylı olarak bakanlığımıza sunduk. Diğer branşlarımızın hepsi var. Ayrıca Edirne’den de gelip giden çok iyi doktorlarımız var. Bir doktor 28 yılda yetişiyor.”

“GÜNDE 2500 POLİKLİNİK GİRİŞİ OLUYOR”

Çocuk bölümünde de yığılma olduğu ve sigarayı bıraktırma uzmanı bulunmadığı yönünde de şikâyetlerin geldiği şeklindeki soruyu yanıtlayan Kılınç, şu bilgileri verdi: “İlçe sağlık müdürlüğümüzde sigara bıraktırma bölümü hizmet veriyor. Hatta ben geçen hafta babamı götürdüm. Doktor arkadaşlarımız tahlil ve test yapıyorlar. Bu konuda İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne başvurabilir vatandaşlarımız. Keşan Devlet Hastanesi’nde poliklinik olarak doktorlarımızın baktığı günlük 2500 hasta var. Acil ünitesinde ise bu sayı günlük 1500. Çok giriş var ve yetişebiliyoruz şu anda.”

“KANTİNİN YENİ İHALESİ YAKINDA OLUR”

Devlet hastanesinde kantinin uzun süredir kapalı olduğu ve hastane bünyesinde eczane bulunmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Kılınç; “Bildiğim kadarıyla kantinin ihale süresi bitti. Yeni ihale olacak mı olmayacak mı bunlar İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde yapılıyor, bilgi alırız. Yeniden açılacak mı ne zaman ihalesi olacak diye. Bildiğim kadarıyla ilk ihaleye giren olmadı. İkinci ve üçüncü ihaleleri yakında olur” dedi.

“İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ KARDİYOLOJİ BÖLÜMÜNÜ BİZ DE İSTİYORUZ”

Kılınç, kardiyoloji bölümünde de sıkıntı yaşandığı ve randevu alınamadığı yönündeki soruya ise şöyle yanıt verdi: “İnanın ikinci ve üçüncü kardiyolojiyi biz de bekliyoruz, biz de istiyoruz. İnşallah çalışmalarımız devam ediyor. Kardiyoloji önemli bir branş kalp sağlığı açısından. Şu anda çok değerli bir doktorumuz görev yapıyor Keşan’da. Eksiklerimizi biliyoruz, yok demiyoruz ama şu anda çok sorun yok.”

TOKİ KEŞAN’A 1000 KONUT YAPACAK”

Kılınç, Keşan’da vatandaşların TOKİ’den gelecek haberi bekledikleri şeklindeki bir soruyu ise; “Bu yıl 250 adet 2023’te de 750 adet olmak üzere toplam 1000 adet konut TOKİ tarafından Keşan’a yapılacak” şeklinde yanıtladı.

“OKULLARIN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR”

“Keşan’da yeniden yapılacak olan emniyet müdürlüğü, hükümet konağı, jandarma ve SEGK binalarının yeniden yapılacağını söylediniz. Bunlar devletin kendi hizmet binaları. Biz daha önce gazetede de birçok kez çağrılarda bulunduk. Eski belediye binası depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı ama Keşan’da özellikle Atatürkk, İnönü ve Kurtuluş gibi okullarımız çok eski. Dayanıklı olup olmadıklarını bilmiyoruz. Bunlarla ilgili dayanıklılık analizleri yapılacak mı? Öğrencilerimiz ve çocuklarımız ne şartlar eğitim alıyor? Bununla ilgili çalışma var mı?” şeklindeki soruya da Kılınç şu cevabı verdi: “Yakın bir zamanda Keşan’da baya bir yeni okul yapıldı. Endüstri meslek lisesinden, imam hatip lisesine kadar epey bir okul yapıldı. Okullarımız ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Atatürk Orta Okulu için 800 bin lira destek geldi. Okulun duvarları, çerçeveleri, kapılarına kadar tadilat oldu. Bütün okulların neye ihtiyacı varsa Eylül ayında tespit çalışması yapılıyor. Okullardan milli eğitime ve bakanlığa gidiyor. Okulların güçlendirilmesi konusunda milli eğitim müdürlüğümüz bir çalışma yapılacaktır, sorarız bilgi alırız. Okullarımızın, köyler de dahil bütün eksikleri gideriliyor.”

GÜRCAN KILINÇ’IN AÇIKLAMALARI

Gürcan Kılınç, Türkiye ve Keşan gündemiyle ilgili olarak ise şu açıklamalarda bulundu: “Bugüne kadar devletimizin Keşan’da yaptığı yatırımla başlamak istiyoruz. Son teknoloji ile donatılmış 200 yataklı devlet hastanesi yapıldı. Dünyayı saran Covid-19 salgınından dolayı sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Gençlik merkezimizi yapmıştık. Gençlik merkezimizde gençlerimize ve öğrencilerimize eğitimler veriyoruz. Akşam saat 4’te başlayıp gece 12’ye kadar devam eden ve hafta sonu da dahil basketbol, güreş, okçuluk kurslarımız devam etmektedir. Bunların yanında İngilizce kursları, satranç, müzik, gitar, resim, bilgisayar, tarih kursları bunların hepsi gençlik merkezimizin içinde bulunmaktadır. Bu da devletimizin ve hükümetimizin gençliğe ve spora ne kadar önem verdiğini vurguluyor. Yollarımız, köprülerimiz, kavşaklarımız yapıldı. Son yıllarda özellikle sanayi bölgesinde ve Enez Kavşağı’nda kazalar oluyordu. Ölümlü kazalar oluyordu. Yolların, köprülerin ve kavşakların yapıldıktan sonra kazaların azaldığını ve hiç olmadığını görüyoruz. Yani köprüler, kavşaklar ve yollar da çok önemliymiş. Keşan’ımıza doğalgaz kazanımız oldu. Keşan ilçeler arasında Türkiye genelinde en kötü havalardan birisiydi. Neredeyse Türkiye’de en son sıralamalardaydık. Keşan’ımıza doğalgazın kazanılmasıyla birlikte Keşan’da yaşanır bir havaya büründük ve insan sağlığına önemin bir kez daha önemi oldu.”

“CUMHURİYET MEYDANI PROJESİ DEVLETİMİZİN KEŞAN’A YATIRIMI”

“Şu anda çok önemli olan bir meydan projesi var. Araç trafiğinin diğer bölgelerden sağlanıp, halkımızın daha gezebilecek, yürüyebilecek, soysal aktivitelerinin daha güzel yapabileceği meydan projesiyle uğraşıyoruz. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız proje aşamasında ve onaylanmış durumda. İhale aşamasına adar geldiğini bilmekteyiz. Tabi ki muhalefet bunu eleştiriyor ama daha önceler nasıl projeler yaptıysalar mesela arıtma tesisi gibi. Proje desteğini DSİ’nin verip sonra belediyeye teslim etmiş olduğu bir tesistir. Sonuçta büyük bir destektir. Meydan projesi de tahmini şuanda 70 milyon ile 100 milyon arası bütçe lazım olan bir projedir. Devletimiz proje desteği yapıyor. Devletimizden gelecek bir yatırım bu. Kimse bununla ilgili farklı bir yöne çekmesin. Sonuçta Keşan’ımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Devletimizden gelecek olan yatırımları biz çok önemsiyoruz.”

“DIŞ GÜÇLER TÜRKİYE ÜZERİNE BÜYÜK OYUNLAR OYNUYOR”

“Tüm dünya son iki yıldır pandemi salgınıyla boğuşuyor. Bu hastalıkla uğraşmaktan kaynaklı dünyada buna bağlı olarak bir daralma vardır tabi ki, ülkemiz de bundan etkilenmiştir. İleriyi göre Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, zamanında bunlara ne gerek var diyen muhalefete karşı hastanelerimizi yenileyerek, hatta şehir hastaneleri yaparak, sağlık altyapımızı da sağlamlaştırarak, dünya da en düşük hasarla çıkmaya çalışan ülkelerden biriyiz. İki yıldır dünyada üretim yok, ham madde yok. Böyle bir dünyada yaşarken biz büyümekte olan dünyadaki iki ülkeden bir tanesiyiz. Bunların yanında dar gelirliye maddi manevi yardımlar yaptık. Esnafımızı esnek düşük faizli krediler ile destekledik. Evde bakım hizmetlerimiz ve maaşlarımız devam ediyor. Engelli desteklerimiz ve maaşlarımıza devam ediyoruz. Dünyada küresel ısınma var, iklimler değişiyor, depremler de oldu, üzerine salgın hastalıklar da olduğu için ülkemizde ve dünyada bir daralma var. Hepsinin üstesinden geleceğiz. Dünya ve Avrupa, üretimsizlikten kaynaklı eksiklerini bizden temin ediyor. Bu da ihracatımızın yüzde 3 büyümesiyle 225 milyar dolara yükseldi. Dış ticaret açığı yüzde 7,8 azalarak 45 milyar dolara kadar geriledi. İhracatın ithalatı karşılama oranı da yüzde 83 yükseldi.  Ülkemiz üzerine oynanan oyunlar bitmiyor. Dolar ve Euro kurunda da bunların hepsini gördük. Büyümemizi, kendi ayaklarımız üzerinde durmamızı istemiyorlar. Önce Irak’la, sonra Suriye ile başladılar. Eğer Suriye ayağında müdahale etmemiş olsaydık bilin ki sıra Türkiye’deydi. Tabi burada muhalefetin böyle bir derdi yok. Bunu tezkerede de yaşadık. Ama bizim komşularımızla bile ilişkilerimizi bozmaya çalışan belli ülkeler var. Bunlar Türkiye’nin coğrafi açıdan çok iyi bir yerlerde olduğunu bildikleri için ve ülkemizde her şey yetişiyor. Karadeniz’de Akdeniz’de doğalgazımız var. 2023’te bunları çıkarmaya başlayacağız ve 2025’te bunu çok iyi bir şekilde hissedeceğimizi tahmin ediyoruz. O yüzden bizim ayakta durmamızı, dik durmamızı, kendi başımıza hareket etmemize izin vermek istemiyorlar. Dış güçler bunlarla ilgili ekonomik, Dolar ve Euro üzerinden oyunlar oynanıyor. Buna da çanak tutan bir muhalefet var. PKK ile arasına mesafe koyamayan bir HDP var. Gizli ittifaklar yapılıyor. Recep Tayyip Erdoğan reisimiz gitsin de ülke ne olursa olsun. ABD şuanda Yunanistan’a bir yığınak yapıyor. Ortadoğu’da yaşananlar ortada. Kazakistan’da bir iç karışıklık yaratmaya çalışıyorlar. Suriye’de başaramadıklarını Kazakistan’da, Afganistan’da yapmaya çalışıyorlar. Türkiye ayakları üstünde dik durmazsa sırada biz varız. Çok büyük oyunlar oynanıyor. Muhalefetinde de dış güçler ile ittifak yapmayı bırakıp bunları görmesi gerekiyor.”

“FAİZ LOBİSİNDEN KURTULMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“Çiftçileriz ile ilgili de desteklerimiz devam ediyor. Aletlerini, ekipmanlarını yenilemek için yüzde 50 hibeler var. Çiftçilerimize girdi maliyetlerine göre hesap yapılıp hem destekleri hem de fiyatları belirlenecek.  Çiftçilerimiz mağdur edilmeyecek. Köye geri dönüşüm projesiyle geçen yıl 26 yetiştiricimize 2026 adet hayvan verildi. Şu anda da onay bekleyen köylülerimiz, üreticilerimiz var. 101 kişiye 100’e tavuk verildi. Devletimiz, çiftçimizin her zaman yanındadır. 1000 günde 1000 gölet ve kapalı sulamalar yapılmaktadır. Hamzadere Barajı son safhaya geldi. Hamzadere Barajı, çiftçimiz için çok güzel bir proje. 256 bin dönüm yeri sulayacak. Bunun kolları İpsala bölgesini komple kapsıyor. Hatta Enez bölgesine kadar giden kolları var. Gelecekte enerji ve su çok önemli olacağı için Edirne’de barajlarımız çok önemli. Dünyada enerji sektörüne yüzde 300 zam yapıldı. Bundan da bizim etkilenmemiz mümkün değil. Nasıl 20 yıldır biz bunun üzerinden geldiysek, yine bunun üstesinden geleceğiz, başaracağız. Faiz lobisinden kurtulmaya çalışıyoruz. Enflasyon yüksek deniyor ama faiz enflasyondan daha kötü. O yüzden faizi düşürüp enflasyon yükselse de biz onu düzelteceğiz. En yakın zamanda onun da düzeleceğini ve ülkemizin ferah bir seviyeye geleceğini yakın zamanda göreceğiz. Dünyada petrol fiyatları artıyor. Şuanda 73 dolar petrol fiyatı. Tabi ki bundan da ülkemiz bundan etkileniyor.”

“YENİ JANDARMA VE SGK BİNASI YAPILACAK”

Keşan’a yapılan yatırımlardan bahsetmeye devam eden Kılınç; “Müzemiz ile beraber Hastane Caddesi de güzel bir şekilde bütün olarak yenilenecek. Adliye binamıza bir ek bina istemiştik. Ağır ceza mahkemesi gelecek. Adliyenin hemen arkasında ek bina yapılacak. Köşk Düğün Salonu’nun olduğu yer çok eski ve depreme dayanıksız olduğu için yakın bir zamanda yıkıldı. Meydan projesi çok önemli. Vatandaşın rahatla sosyal faaliyetleri gerçekleştirebileceği bir alan yaratabilmek için eski köy garajının oradan başlayıp Atatürk Parkı’nın olduğu ön taraf ve olan komple meydan projesi olacağı için ve çarşı merkezine kadar yol ve kaldırım çalışmaları olacağı için, aşağıdan yukarıya kadar bir uyum sağlayabilmek ve araç trafiğinin daha rahat olabilmesi için eski Köşk Düğün Salonu’nun olduğu yere bir otopark düşünülmektedir. 4 katlı bir otopark ve üstü düğün salonları olmak üzere en kısa zamanda bir çalışma düşünülüyor. Yeni hükümet binası ve yeni emniyet binası çalışmaları başladı. Jandarma binamız da çok eski. Yeni jandarma binasının yapımı bitene kadar kullanılmak için geçici bir yer arıyoruz. Üniversitemizin bahçesinde bir yurt binası onayını aldık. Yeni SGK binası da jandarmanın köşesindeki yer için hazırlıklar tamam” dedi.

“VATANDAŞ MUHALEFETİN UMURUNDA DEĞİL”

“Bizler Keşan’a hizmet etmek için her şeyi yapıyoruz. Bizler muhalefet gibi boş boş konuşmak yerine hizmet ediyoruz. Keşan’ın çok hizmete ihtiyacı var. Bir tane projeleri yok. Hani proje getirseler de biz de Keşan için yararlı olduktan sonra neden destek olmayalım ki. Kapalı pazaryeri yapmak istemişlerdi. Projesini kapalı olarak sunmuşlardı. Projeyi yapınca devletimiz siyaset gütmeden onay veriyor ki pazaryeri projesi için de yaklaşık 32 milyon lira bir onay verdi. Yeter ki çalışmak isteyin. Proje varsa bizde çalışmaya engel yok. Ama onu da beceremediler. 20 dönüm yer ve 32 milyon heba oldu. Şimdi pazarcı esnafımız için yeni projeler üretmeye çalışıyoruz. Pazarcı esnafımız mağdur edildi, kandırıldı kapalı pazaryeri yapılacak denerek. Zamanın 94 tane yer satılmış, sesleri çıkmamış. Şimdi daha iyi alışveriş yapması ve pazarcının daha iyi hizmet verebilmesi için bir tane arsa takasına karşı çıkılıyor. Hepsini kredi kullanın, Keşan Belediyesi’ni batırın diyorlar. Halk, vatandaş umurlarında değil, dertleri koltuk sevdası. Halk sizi oraya hizmet edin diye seçti, köstek olun diye değil. Bizler sizin için nasıl 32 milyonu onaylattıysak sizler de o koltukların hakkını verin. Keşan’a bir pazaryeri lazım. Bizler her zaman pazarcı esnafımızın arkasındayız. Ama zamanında yapılan yanlıştan dolayı Keşan’ın ortasında bir bütün pazaryeri yaratmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda bir yerde buluşacağız. Biz göreve geldiğimizden beri AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyeciliği göreve geldiğinden beri Keşan’a 80 milyon lira hibe var. Bunların da devamı gelecektir. Yeter ki boş muhalefet yapmasınlar, boş boş konuşmasınlar, icraat yapsınlar. Proje getirin biz de bu projelere Keşan için onay veririz, merak etmeyin.”

“MÜCAVİR ALANLARDA YILLARDIR ÇÖZÜLMEYEN SORUNLAR VARDI”

“Erikli-Danişment arasında bir ormanı heba ettiğiniz bir çöplük vardı. Biler şimdi orasını da temizliyoruz. Yaklaşık 3,5 milyon hibe alarak burasını temizleyip Paşayiğit’teki çöp toplama alanına aktarmak için kullanıyoruz. Sizlerin yarattığı bu tahribatı biz ortadan kaldıracağız.

Yayla ve Erikli mücavir alanlarımız da düzene girecek. Yıllardır Erikli’nin su sorunu çözülememişti. 6 ay süre zarında Erikli de suya kavuştu. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Kazı ve altyapı çalışmaları var. Orada da çok muhalefet etmek istediler ama sadece suyu getirmekle bitmiyor. Kazarak borularını, tesisatlarını döşüyorsunuz, ondan üstünü kapatıp yeniden yolları düzenlemek gerekiyor. Bunların hepsi maliyet. Sadece su geldi maliyeti değil bunlar. Yayla’da ve Erikli’de artıma sorunları var. Yayla’da yıllar önce artıma yapılmış ama çalışmıyor, Erikli’deki yetersiz. En kısa zamanda bunları da yapacağız. Yıllardır Erikli’de bir pazaryeri olayı da var. Zamanında doğru düzgün bir pazaryeri yapılmamış. Geçmiş dönem belediye başkanları daha kalıcı ve düzgün pazaryeri yapsaydılar bu sorunlar Erikli’de hiç yaşanmayacaktı ve onlarla ilgili bir proje görüşülmüştü. Yeni bir proje üstünde çalışma yapılıyordu ama aksilik diyelim sezonun sonunda talihsiz bir yangın oldu. İleriki tarihlerde onlara da daha iyi yerler yapacağız. Desteklerimiz onlara da devam ediyor. Belediye meclisi bir karar verdi ve destek yapıldı.”