AK Parti Keşan’da Neler Oluyor (2)’de 12 Eylül 2020 tarihinde yapılması planlanan ancak ertelenen, AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı seçiminden sonra ilçe başkanı adaylarından birinin FETÖ vurgusuna değinmiştik. Eski ilçe başkanlarından Muzaffer Güven’in 15 Temmuz 2016 tarihindeki FETÖ’nün darbe girişinden hemen sonra AK Parti Keşan’da FETÖ’cülerin olduğunu dile getirdiği açıklamasına yer vermiştik ve 2010 yılında bu yana olan gelişmeleri aktararak hafızalarımızı tazelemiştik. 

AK Parti Keşan’da Neler Oluyor (3)

22 Mart 2016 tarihinde 6 adayla yapılan mülakat sonrasında 30 Mart 2014 tarihinde AK Parti’den Edirne İl Genel Meclisi seçilen Hüseyin Boyalık ilçe başkanı olur. Boyalık’ın seçilmesinden 4 ay sonra 15 Temmuz 2016 tarihinde hepimizin bildiği FETÖ kalkışması gerçekleşir. Boyalık, yönetimiyle ve partilileri ile beraber en önde darbeye karşı gösterilerde yerini alır. Sonrasında olanları geçen bölümde değinmiştik. AK Parti Keşan İlçe eski Başkanlarından Muzaffer Güven’in parti içindeki FETÖ’cülerin olduğu ile ilgili açıklamaları. CHP Keşan İlçe Başkanlığı da 3 Ekim 2016 tarihli yerel gazetelere yaptığı açıklamada Güven’in AK Parti Keşan içindeki FETÖ’cülerin olduğuna dair açıklamaları üzerine Keşan’da herhangi bir adli işlemin yapılıp-yapılmadığı ile ilgili sorular sormuştu.

Keşan’da bir belediye başkanının da gözaltına alındığı iddiası

Güven’in açıklamalarından yaklaşık 5 ay sonra 4 Ocak 2017 tarihinde Keşan’da FETÖ operasyonunda 11 kişi gözaltına alınır. Keşan'daki bazı kamu kurumlarında yöneticilik yapanların yanı sıra iş adamlarının ve bir belediye başkanının bulunduğu iddia edilir. Öte yandan, operasyonun ihbar üzerine yapıldığı da iddialar arasında yer alır. 2 gün sonra mahkemeye sevk edilen 6 kişi adli kontrol kararı ile serbest bırakılır. 

Boyalık, bu sefer seçimle ilçe başkanı olur

Boyalık, atama ile geldiği ilçe başkanlığını ve partideki hakimiyetini seçimle gelerek pekiştirecektir. 16 Eylül 2017 tarihinde olaylı bir seçim olur. Bayrampaşa Belediye Meclisi Üyesi Keşanlı Hüseyin Yıldırım da AK Parti Keşan İlçe Başkanlığına aday olur. Ancak divan başkanlığı Hüseyin Yıldırım’ın listesini kabul etmez. Parti tüzüğü gereğince; listeye 124 asil, 62 de yedek il delegesi yazılması gerekirken Yıldırım listesine 159 il delegesi yazdığı için divan heyeti; tüzük gereği Hüseyin Yıldırım’ın listesi kabul edilmez. seçimlere tek liste olarak gidilir. 400 delegeden 275’nin oy kullandığı seçimde Boyalık, 275 oy alarak yeniden göreve gelir. 

Yıldırım: “sizin gibi bir milletvekilim olduğu için gerçekten utandım”

Seçime giremeyen Yıldırım seçim günü bürosunda bir açıklama yapar. Açıklamasında AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’u sert bir dille eleştirir. Muş’un kendisini paralel yapıya benzetmesi nedeniyle 

Yıldırım, “Sizin gibi bir milletvekilim olduğu için gerçekten utandım” şeklinde eleştirir. Yıldırım, açıklamasında şunları söylemişti: “2001 yılında Polis Meslek Yüksekokulu’na girmek istediğimde İmam Hatipliyiz diye kat sayı farkından 50 puanımız kırıldı. Biz bu davanın tokadını yedik. Darbecilerden yedik, FETÖ’cülerden yedik. Sayın Mehmet Muş bizler yargılandık, bizler 28 Şubat mağduruyuz. Biz bu davanın devamlılığı için uğraşanlarız. Siz bizleri fitnecilere, 17 Aralık’takilere benzettiniz ama biz size bunları yakıştıramadık. Sözlerinizden utanç duymadım ama sizin gibi bir milletvekilim olduğu için gerçekten utandım” 

Yıldırım, 1 yıl sonra AK Parti’den istifa eder, 31 Mart yerel seçimlerinde MHP (Milliyetçi Harekte Partisi) Keşan Belediye Başkan adayı olur ancak seçimden çekilir.

Hüseyin Boyalık, görevi süresince 16 Nisan 2017 referandum ve 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerini yönetir. 

AK Parti Keşan Belediye Başkanlığında iktidar, mecliste muhalefet

AK Parti Keşan’da yerel seçim sürecine yaklaşılırken Hüseyin Boyalık, 2 Aralık 2018 tarihinde Boyalık, belediye başkan adaylığı için istifa eder ve yerine Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Gürcan Kılınç gelir. 3 Aralık 2018 tarihinde de Boyalık, Keşan Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklar. 12 Ocak 2019 tarihinde Edirne’de yapılan törende Keşan Belediye Başkanı açıklanır. Açıklanan aday Mustafa Helvacıoğlu olur. 5 Şubat 2019 tarihinde de yeni başkan Gürcan Kılınç yönetimini tanıtır. Seçime yeni yönetimle girilir ve Keşan Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Mustafa Helvacıoğlu, kazanır. Tarihinin en yüksek oyunu alan AK Parti, Mecliste muhalefette kalır. 

İktidar savaşları

Gürcan Kılınç, Helvacıoğlu ile Keşan Belediye Başkanlığını kazanarak uzun bir aradan sonra CHP’nin yereldeki iktidarını sonlandırmış olur. Önemli bir başarı kazanan AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı, hem genelde hem de yerelde iktidardır. Hal böyle olunca parti içinde de iktidar savaşları başlar. 

AK Parti Keşan İlçe Başkanlığına çok sayıda talep olur. Ancak seçime 3 gün kala seçim ertelenir. Ortalık toz dumandır. Daha önce de söylemiştim İl başkanı başka bir ilçe başkanı istemektedir. Vekil ile Belediye başkanı da kendi adaylarının ilçe başkanı olmasını ister. Sonra bildiğimiz durum ertelenme. 

Edirne ve Keşan’da AK Parti kan kaybediyor

Ve bu durum üzerine Gündem Saros Gazetesine açıklamalarda bulunan partinin Keşan’daki kurucu başkanı Salih Arslan da tüzüğü hatırlatır. Kongrede, sandığın konulması gerektiğini savunan Arslan, ilçe başkanlığı için 12 adayın adının geçtiğini ve bu sayının çok olduğunu, tüzüğün uygulanması gerektiğini dile getirir. Arslan, partiye emek verenlerin ilçe başkanı olması gerektiğinin de altını çiziyor. Edirne’de 1 milletvekili dahi çıkaramama durumunun olasılığını ve belediye seçimlerini bir dahaki dönem alamayabileceklerini de kaydeden Arslan, Edirne ve Keşan’da AK Parti’nin kan kaybettiğini söyler. Arslan, son olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Keşan’a gelerek belediye seçimlerinde verilen destek için vatandaşa teşekkür ederek, istihdam konusunda bir şeyler yapılacağının sözünü vermesi gerektiğini de ekliyor.

AK Parti Keşan FETÖ’cüleri temizledi mi?

Şimdi biz köşemizin başına dönelim… Vatandaşın da merak ettiği soruları soralım, belki cevabını alırız.

AK Parti Keşan İlçe Başkanlığının 12 Eylül 2020 tarihindeki seçimi neden iptal edildi?

AK Parti Keşan içinde FETÖ’cülerin olduğunu eski ilçe başkanı 4 yıl önce söyledi; aradan geçen zaman içinde AK Parti kendi içinde FETÖ’cüleri temizleyebildi mi, adli işlemler yapıldı mı? 

Seçimin ertelenmesinden sonra İlçe Başkanı adaylarından birisi “biz içimizdeki FETÖ’cüleri temizleyemedik” şeklinde paylaşımı neden yaptı?

Keşan’da 2017 yılının ocak ayında bir belediye başkanının FETÖ operasyonunda gözaltına alındığı iddiası haberlerde yer aldı, bu belediye başkanı adli açıdan temize çıkmış mıdır, şu an ne yapmaktadır? 

“AK Parti Keşan’da neler oluyor?” yazı dizimizin sonuna geldik. Umarız demokratik bir şekilde AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı seçimi yapılır ve AK Partililer başkanlarına kavuşur...