HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL-SONGÜL KONAR

Programa, Özhaseki'nin yanı sıra; AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, AK Parti Edirne Milletvekili ve TBMM KEFEK Başkanı Fatma Aksal, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, belde belediye başkanları, AK Parti'li yöneticiler, meclis üyeleri ve partililer katıldı. 

Saat 11.00 sıralarında başlayan toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Toplantının açılış konuşması Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından gerçekleştirildi. 

HELVACIOĞLU: “PROJELERİMİZİN YAKLAŞIK YÜZDE 50’Sİ TAMAMLANMIŞ YA DA BAŞLATILMIŞ DURUMDA”

Konuşmasına, “Gönül belediyeciliği Trakya Buluşmaları Toplantısı’nın Keşan’ımızda gerçekleşmesini büyük bir onur ve kıvanç ile karşıladığımı belirtmek isterim” diyerek başlayan Helvacıoğlu, şunları söyledi: “3’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz toplantıya Yenimuhacir Belediye Başkanlığımız ile birlikte ev sahipliği yapıyoruz. Bu anlamda; Genel Başkan Yardımcımız sayın Mehmet Özhaseki başta olmak üzere tüm konuklarımıza teşrifleriyle bizleri onurlandırdıkları için şükranlarımı sunuyorum. Gönüldaşlarımız ile büyük ve aziz gayretler göstererek şehirlerimizi hak ettiği yere getirmek için, onurlu bir mücadele içerisinde çalışıyoruz. Bu amaç doğrultusunda; bizim yolumuz ülkemizi özgürlükler ve adalet ilkeleri temelinde buluşturan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur. Gönül belediyeciliği ve yerel yönetimde başarı sağlamamıza destek veren başta sayın Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki olmak üzere, tüm şehirlerimiz için aşk ile çalışarak, çok önemli mesafeler kat ettik. Keşan’ımız için vaat ettiğimiz 104 projemizin 48’ini hayata geçirdik. Yani projelerimizin yaklaşık yüzde 50’si tamamlanmış ya da başlatılmış durumda. Yapacaklarımızı vaat etmiştik. Vaat ettiklerimizden fazlasını yaptık. İnşallah hep birlikte tevazu, samimiyet ve gayretle 2023 hedeflerine yürüyeceğiz. Üzerimizdeki bu onurlu yükü, ülkemizin yarınlarına taşırken daha da önemli bir şeyi hiç aklımızdan çıkarmıyoruz. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu gönül belediyeciliği kavramına sonuna kadar bağlıyız. Bu duygu ve düşüncelerle toplantımızın hayırlara vesile olmasını ve başarılı bir çalışma dönemi geçirmemizi diliyorum.” 

Toplantıda daha sonra Edirne Milletvekili ve TBMM KEFEK Başkanı Fatma Aksal söz aldı.

AKSAL: “BELEDİYECİLİK ANLAMINDA AK PARTİ ÇOK BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTI”

Aksal, konuşmasında şunlara yer verdi: “Biz, hizmet yerelde başlar diyen bir partin mensuplarıyız. AK Parti belediyelerinin yapmış olduğu hizmetler bugün Türkiye’de partimizin geldiği en önemli nedenlerden biridir. Biz, hizmet yapıyoruz ama hizmetin yetmediğini de biliyoruz. Belediyecilik anlamında AK Parti çok büyük işlere imza attı. Ama Trakya bugüne kadar hak ettiği hizmetleri alamadı. 31 Mart seçimlerinin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçti. Bu süreçte tüm Trakya'daki kıymetli başkanlarım gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Tabii ki bildiğiniz gibi çok zor bir süreçten geçiyoruz. Dünya olarak, COVİD-19’la mücadele ediyoruz. Bu mücadele sürecinde de belediyelerimiz büyük bir başarı gösterdiler. Gönüllere dokundular, vatandaşın evine ulaştılar. Aç ve açıkta kalmaması için büyük bir mücadele verdiler. Tüm belediyelerimiz İnşallah yaptıkları hizmetlerle tüm bölgeye örnek olacaklar. Önümüzdeki seçimlerde belediye sayımızı artıracağız.”

Fatma Aksal’ın ardından AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba söz aldı.

İBA: “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ YAYGINLAŞTIRMAK VE DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK ADINA ÇALIŞIYORUZ”

Edirne’de ilçe ve belde belediye başkanlarıyla programlı bir şekilde il binasında bir araya geldiklerini belirten İba, “Belediye başkanlarımızla, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuyoruz. Birbirinden kıymetli ve çalışkan belediye başkanlarımız hizmetleri ile Edirne’mize örnek oluyorlar. Bizde her fırsatta onların yapmış olduğu hizmetleri vatandaşlarımıza duyurma gayreti içindeyiz. İnşallah belediyelerimizin hizmet ve kabiliyetlerini arttırmak bilgi ve tecrübelerin tecrübe paylaşımında bulunmak gönül belediyeciliğini yaygınlaştırmak ve daha ileriye götürmek adına çalışıyoruz. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Toplantıda daha sonra AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Demir söz aldı.

DEMİR: “YEREL YÖNETİMLER BİZİM, ASLA VAZGEÇEMEYİZ”

AK Parti’nin 18 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatarak, sözlerine başlayan Demir, şunları söyledi: “Bunun temelinde, sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’daki yıllara sari büyük sıkıntılarının halledilmesi, olağanüstü bir belediyecilik hizmetinin ortaya konması ile başlamış bir iktidar süreci var. Yani aslında iktidarımızın temelinde insana dokunan, insanın acil ihtiyaçlarının giderilmesini sağlayan, insanın gönlüne dokunan, yüz yüze teması gerçekleştirip üzerine iktidarın oluştuğu bir süreci yaşadık. Dolayısıyla yerel yönetimler bizim, asla vazgeçemeyiz. Belediye başkanlarımızın çalışmaları bizim için her zaman son derece önemlidir. Belediye başkanlarımız aslında insanlara dokunan, merkezi iktidarın en ucunda hizmet eden arkadaşlarımızdır. Bundan ötürü de, belediye başkanlarımız son derece önemlidir. Sayın başkanımız Mustafa Özhaseki yerel yönetimlerin duayenidir. Muhakkak o büyük tecrübelerin hepimizle paylaşacaktır.”

Toplantıda daha sonra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel söz alarak, “Gönül Belediyeciliği” sunumunda bulundu.

Toplantıda son olarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki söz aldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP'nin siyasetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerine kurulu olduğunu belirterek, "Bütün siyasetleri Recep Tayyip Erdoğan üzerine kurulu. Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun. Bir tarafını İYİ Parti'ye, bir tarafını HDP'ye yaslıyor. Burada başarılılar. Bir taraftan 'ülkücüyüm' diyen adamlara, bir taraftan 'Kürtçüyüm Türkiye'yi böleceğim' diyen adamlara yaslanarak 'iktidara geliyoruz' numarası çekiyorlar" dedi. 

ÖZHASEKİ: “ŞU AN BİRÇOK ŞEHİR MARKA ŞEHİRDİR”

Mehmet Özhaseki, AK Parti'nin mazeret üretmeyerek, herkese hizmet etmek adına göreve geldiğini belirterek, "Biz bu prensiplere sadık kalarak hizmet etmeye devam ettik. Hizmet belediyeciliğini öne koyduk. Çok şükür iş başına geldiğimiz yerlerde de bunu ispatladık. Arkasından biraz daha güçlenince sosyal belediyeciliği eklemeye başladık. Eskiden güvencesi olmayan o kadar çok grup vardı ki. Şimdi hükümet tarafından engellilere, yaşlılara, kimsesizlere envayi çeşit yardım yapılıyordu. Kendi şehrimde bile sokakta yatanlar vardı. Fırınların dışarıya çıkan sıcak buharı üzerinde yatanlar vardı. Aç açık insanlar vardı. Biraz büyüdükten sonra şehirlerimizi bir bütün olarak görmeye başladık. Şehirlerimizin marka değerlerini öne çıkarabilmek amacıyla da, marka belediyeciliği kavramını ortaya atarak bunun peşine düştük. Şu an birçok şehir marka şehirdir. Şehirlerimizi, Avrupa'yla yarışan şehirler haline getirdik" dedi. 

ÖZHASEKİ: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ 2 YILDIR TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYAMADI”

İstanbul, Ankara ve İzmir'de CHP'li büyük şehir belediyelerinin 2 yıldır taş üstüne taş koymadığını ifade eden Özhaseki, "Her taraftan aldıkları sabıkalı elemanların da bir sürü sabıkası yağıyor. Ne kadar militan, sicili bozuk, tacizci adam varsa hepsi işbaşına gelmiş. Bunların dosyaları yağıyor. Birçok belediye başkanları da halen görevden alınıyor. Ama bizim CHP'nin klasik bir taktiği var, 'Hukuk yok mu? Yargı var ya, tek adama bağlandı ondan böyle oluyor' İnsanları kandırmayın. A partili, b partili fark etmez. CHP'nin son dönemde 2 tane taktiği var. Birincisi bütün siyasetleri Recep Tayyip Erdoğan kurulu. Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun. Gidince ne olacak? Millet izi seviyor mu? Yok. Oyunuz artt mı? Yok. İş yapacak bir haliniz var mı? Yok. İyi bir örnek ortaya koydunuz mu? Yok. İktidara hazır mısınız? Yok. Bir tarafını İYİ Parti'ye, bir tarafını HDP'ye yaslıyor. Burada başarılılar. Bir taraftan 'ülkücüyüm' diyen adamlara, bir taraftan 'Kürtçüyüm Türkiye'yi böleceğim' diyen adamlara yaslanarak 'iktidara geliyoruz' numarası çekiyorlar. Burada başarılı takdir ederim" diye konuştu. 

ÖZHASEKİ: “FAKİR FUKARAYA BİRER KİLO SUCUK DAĞITTIM”

CHP'nin algı operasyonu yaptığını kaydeden Özhaseki, "Bende buna maruz kalan bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Büyükşehir belediye başkanlığında bana da aynısını yaptı. O kadar çok yalanlar ki, kocaman bir genel başkan 3 ay boyunca miting alanlarında adımı vererek yalanlar söyleyerek gezdi. Söyleyecek gibi değil, hepsi aklıma geliyor da, çok tuhaf şeyler. Tabi adliyede incelendi, oy birliğiyle, asla öyle bir şey yok, yalan iftira atıldığı. Aldığım paralarla da ondan, Deniz Baykal'dan, milletvekillerinden, bazı gazetelerden, Allah bereket versin epeyce çoğaldı. Hocalara sordum bu para yenir mi diye. Kimi dedi ki ganimet yemene bak, kimi de yeme sen temiz adamsın ne yapacaksın paralarını dedi. Bende o zaman karar verdim sucuk aldım. Aş evlerinin önünde fakir fukaraya birer kilo sucuk dağıttım, binlerce kilo. Arkadaşlar yalan, algı operasyonu" ifadelerini kullandı. 

ÖZHASEKİ: “ALDIKLARI PARALAR DAĞA GİDİYOR”

Mehmet Özhaseki, HDP'yi de eleştirerek, "Gözleri belediyecilikte değil, hizmette değil. Böyle bir dertleri yok. PKK'nın niyetini biz biliyoruz. Türkiye'yi bölmek istiyorlar. Onların da siyasi uzantıları var. Bu konuda da kayyumlar atanınca bir eleştiri ve gürültü başladı. Bu kayyumlar niye atandı? Silahlı terör örgütü kurma, yönetme, üye olma, yardım yatma suçu var ortada. Suçu ve suçluyu övme var. Bir de görevi kötüye kullanma suçlamaları var. Diyarbakır, Mardin ve Van büyük şehir belediye başkanları hakkında 32 kovuşturma, 3 soruşturma var. Delilleri kendileri de inkar etmiyorlar. Terör örgütü üyelerinin cenazelerinden hiç ayrılmıyorlar. Biz İstiklal Marşımızı ne kadar inanarak ve huzurla söylüyorsak, onlar da o terör örgütünün marşlarını öyle söylüyorlar. Caddelere veriyorlar. Şehit ailelerinden işe alınanlar vardı tamamını işten attılar gelir gelmez 2019 seçimlerinde. Dağda bulunanların ailelerinden birer kişiyi işe alıyoruz diye propagandaya slogan atarak başlattılar bu işi. İçeri odalarda başkanın arkasında bu odada üçlü bir PKK grubu oturuyor herkesten para kesmeye başlıyorlar. Kiminin imarı bozduğunu düzeltmek adına para istiyorlar. Aldıkları paralar dağa gidiyor" dedi. 

ÖZHASEKİ: “PARAYI DAĞA AKTARIYORLAR”

HDP'nin devletten aldığı parayı PKK'ya aktardığını belirten Özhaseki"Patnos Belediyesi 2009, 2014 bunlardaydı HDP'deydi. Toplu sözleşme yapmışlar 2013 yılında daimi işçilere 7 bin 200 lira, geçici işçilere 6 bin lira. Belediyenin parası varsa versin diyeceksiniz. Katılıyorum versin ama para var mı yok. Parayı veriyorlar mı, hayır? Ne yapıyorlar, devletten para geliyor o parayı dağıtırken biner lira harçlık veriyorlar. Geriye kalan 6 bin 200 lira 'parayı aldım' diye imza attırıyorlar, torbaya koyuyorlar dağa gidiyor. Ses kayıtlarında bunların hepsi var arkadaşlar" diye konuştu. 

Toplantının 2'nci kısmı ise basına kapalı olarak yapıldı.