BÜLENT SAYLAM

Bu yıl Erikli’deki sağlık merkezinin Haziran ayı başında açıldığını ancak, Eylül ayının başında kapısına kilit vurulduğunu ifade eden Akıllı, henüz turizm sezonunun devam ettiğini, sağlık merkezinin zamansız kapatılmasının son derece yanlış olduğunu kaydetti.

SAĞLIK MERKEZİNİN ZAMANSIZ KAPATILMASI ASLA SÖZ KONUSU OLMAMALIYDI”

Saros Körfezi’nin nadide turizm merkezlerinden biri olan Erikli’de, sağlık merkezinin sezon devam ederken kapatılmasının yanlış olduğunu belirten Şükrü Akıllı, “Bu yıl Haziran başında açılan sağlık merkezinin kapısına Eylül ayının başında kilidi vurulmuştur. Her yıl olduğu gibi bu yıl da pandemi sürecine rağmen yaz mevsiminde belde nüfusu 100 bine yaklaştığı günler olmuştur. İçinde bulunduğumuz şu günlerde en az 20 bin yerleşik nüfusa sahip olduğunu söyleyebilirim. Turistik otel ve tesislerin de normal kapasite ile hizmet verildiği, kiralık evler ile pansiyonlarda tatil amaçlı konaklayanlar da dikkate alınırsa nüfusun daha yukarılarda olduğu da bilinen bir gerçektir. Koronavirüsle mücadeleye devam ettiğimiz bu günlerde çok sayıda insanımızın yaşamında bir hastalık tehdidi yokmuş gibi, henüz turizm sezonu devam ederken, Erikli’de binlerce insan yaşarken ve insanların kendilerini daha güvende hisseden emekli kesiminin daha çok olduğu düşünüldüğünde sağlık merkezinin zamansız kapatılması asla söz konusu olmamalıydı. Bu durum ne akılla, ne bilimle, ne sağlığa verilen değer ve anlayışla asla bağdaşamaz. Devletimiz buraya 1 doktor, 1-2 hemşire veremeyecek, bir süre daha görev yapmalarını sağlayamayacak durumda mıdır? Hangi üst akıl sağlık merkezinin zamansız kapatılmasına hükmetmiştir? Yeri geldiğinde sağlık konusunda mangalda kül bırakmayan, abartılı açıklamalar yapan yetkili ve etkililer bu duruma ne diyeceklerdir?” dedi.

“EMEKLİ KESİM, BUGÜN ÇOK DAHA ZOR GÜNLER YAŞAMAKTADIR”

Erikli’de yaşayan ve tatil amaçlı bulunan binlerce vatandaşın sağlıkları ve sağlık sorunlarının hafife alındığını, ihmal edildiğini söyleyen Akıllı, “Sağlık merkezinin faaliyet gösterdiği dönemde doktorların yazdığı ilaçlarını bile Erikli’de faaliyet gösteren eczaneden alamayan çalışan ve emekli kesim, bugün çok daha zor günler yaşamaktadır. Yıllardır ilacını almak için Keşan’a gitmeye mecbur bırakılan halk şimdi de doktor, ambulans ve sağlık hizmeti alamamaktan mustariptir” ifadelerine yer verdi.

“HANGİ GEREKÇEYLE OLURSA OLSUN KAPATILMAMASI GEREKİRDİ”

Sağlık merkezinin yeterli hizmeti verememesinden dolayı vatandaşların, üzüntü duyduğunu dile getiren Şükrü Akıllı,  “Devlete, inşa ve tefriş ederek muazzam bir yapıyı bağışlayan ve kendi adının verildiği hayırsever vatandaşımıza minnet duyan, hayır dualarını esirgemeyen halkımız, sağlık merkezinin yeterli hizmeti verememesinden dolayı da ayrıca üzüntülerini dile getirmektedirler. Pandemi dolayısıyla öylesine önemli ve kritik bir süreçten geçerken sağlık merkezinin hangi gerekçeyle olursa olsun kapatılmaması gerekirdi. Halkımızın karamsar olduğu, çözümsüzlük durumlarında sık sık kullandığı bir söz vardır. Sağlık olsun deriz. Karşı tarafı sakinleştirmeye çalışırız. Ancak, hizmet vermesi gereken bir sağlık merkezi halk sağlığı hiçe sayılarak kapatılabiliyorsa sağlık olsun demek ne yazık ki mümkün değil!” şeklinde konuştu.