SONGÜL KONAR

Aksal ziyaretleri sırasında, İpsala bölgesinde çeltikte sıkıntıların olmadığını belirtti.

“BU ALIMLAR, FİYATLARIN BELLİ BİR SEVİYENİN ALTINA DÜŞMESİNİ ENGELLİYOR”

Ziyaretleri ile ilgili konuşan Milletvekili Aksal, şunları söyledi: “Türkiye’de üretilen çeltiğin yarısını biz bölgemizde üretiyoruz. Edirne’de üretilenin yarısı da İpsala’da üretiliyor. Türkşeker, İpsala’dan alım yapıyor. Bu üretici için çok iyi. Bu alımlar, fiyatların belli bir seviyenin altına düşmesini engelliyor. İpsala ve Sultan Köy’de birtakım incelemelerde bulundum. Karasaz Sulama Kooperatifi, geçen yıl çok büyük sıkıntılar yaşadı. Hamzadere’den oraya su aktarma konusunda da sıkıntı yaşanmıştı. Ama bu yıl bunu çok iyi yönettiler. Kanal yaparak Meriç’ten oraya su aldık. Su sorununu çözdük. Bu yıl çok şükür bir sıkıntı yaşanmadı. O bölgede hasada henüz başlamamışlar. Bölgeyi bir ziyaret ettim.”

“AÇIKLANAN FİYATLAR, TABAN FİYATLARIN ÇOK ÜZERİNDE”

Çeltikte dünyanın en yüksek verim alan ülkelerinden biri olduğumuza vurgu yapan Aksal, “Bu yıl fiyatlar çok çok iyi. Ayçiçeği, buğday, çeltik fiyatları çok iyi. Açıklanan fiyatlar, taban fiyatların çok üzerinde. Fiyat açıklandığında buna çok az diyorlar ama fiyatı belirleyen de piyasa. Biz açıkladığımız fiyatı, taban fiyatın altına düşmemesi için açıklıyorduk. Fiyatlar bu sene iyi. Ayçiçeğinde verim ve kuraklık nedeniyle biraz düşüktü. Çeltikte Allaha şükür verimde fiyatta çok iyi. Yenikarpuzlu’da çok aşırı sıcağa bağlı verimde hafif bir sıkıntı var. Edirne’nin kuzeyinde olsun, Sultan Köy de olsun en ufak bir sıkıntı yok. Çeltikte dünyanın en yüksek verim alan ülkelerinden bir tanesiyiz, tonun üzerinde verimler var. Üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Burası tarım bölgesi, tarım olmadan olmuyor. Hasat başladığında inşallah bölgeye yeniden gideceğiz” diye konuştu.

“ÇARKLAR HİÇBİR ZAMAN DURMASIN”

Milletvekili Aksal, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ülkede olduğu gibi Edirne’ye de yatırımlar yaptık. Çiftçilerimize de kolaylıklar sağlıyoruz. Her zaman söylüyoruz, çarklar hiçbir zaman durmasın. Üretmeye devam etmeliyiz. Dünyayı kasıp kavuran bir pandemi süreci yaşıyoruz. Biz bu süreci çok şükür iyi yönettik. Hastane yapıyoruz, Uzunköprü Devlet Hastanesi’nin de ihalesini yaptık. Açta ve açıkta kimseyi bırakmama adına esnafımıza ihtiyaç duydukça ve gerek duydukça gerekli önlemler alınarak, gerekli paketler açıklanacaktır.”