AYGÜL KONAR

Saat 11.00 sıralarında gerçekleşen ziyarete, Aksal’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, TMO-TOBB LİDAŞ Keşan Şubesi Müdürü Ali Gücüyeter, Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Sedat Yoluç, AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı ve Parti yöneticileri katıldı.

Aksal ve beraberindeki heyet tesisi ziyaret edip yetkililerden bilgi aldı.

KAYMAZ: “TMO’DA BU YIL ÜRETİCİMİZ MAĞDUR EDİLMEDİ”

Yapılan ziyaret ile ilgili konuşan Necmi Kaymaz, şu ifadeleri dile getirdi: “TMO’da bu yıl üreticimiz mağdur edilmedi. Burada çalışan arkadaşlarımızın tecrübe ve deneyimi ile bu yıl daha hızlı ve çabuk alım sezonu geçekleşti. Bu da bizi mutlu etti. Zaman zaman sıkıntılar mutlaka olmuştur ama üreticinin sabrından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum, bizlere güvendiler bizler de o güvenin karşılığını iki yıl sürede tamamladığımıza inanıyorum. Bu yatırımın buraya gelmesinde Cumhurbaşkanımız, Tarım Bakanımız, LİDAŞ AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkanımızın çok büyük destekleri oldu. Yatırım yapılırken lisans alımı aşamasında başta valimiz olmak üzere sayın vekilimiz, ziraat odası başkanımız, ilçe başkanlarımız ve belediye başkanımız herkes yanımızdaydı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Burası devletimizin çok güzel bir işletmesi oldu. Burası, üreticilerimizin ürünlerini çok güzel depolayacağı bir yer.”

Kaymaz’dan sonra sözü AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal aldı.

AKSAL: “ÜRETİCİMİZİ LİSANSLI DEPOCULUĞA HER ZAMAN TEŞVİK EDİYORUZ”

Yaptığı ziyarette TMO’nun ürün alımları ile ilgili bilgi alan Aksal, hasat sezonunun üreticilere hayırlı ve bol bereketli olmasını dileyerek şunları söyledi: “Başkanımız ve Borsamız burada tüm bölgeye hizmet verdi. Bayramda hem kurban kesimi hem ticari kesimler yapıldı ve her şey yolunda işledi. Kurban kesen vatandaşlarımızın hayrı kabul olsun inşallah. Şahsım adına başkanım ve borsada çalışan tüm vatandaşlarımızı da tebrik ediyorum. Trakya bölgesinin en yüksek rakamlarda hizmet veren borsası burda. Buğday hasadı bölgemizde tamamlanmak üzere, verim bu yıl bölgemizde çok çok iyi, Allah bereket versin. Yağmurların zamanında yağması çok iyi oldu. Buğday verimi çok iyi, fiyat çok iyi, vatandaşımız, üreticimiz çok memnun. LİDAŞ’ı ziyaret ederek alım süreci ile ilgili müdürümüzden bilgi aldık. Üreticimizi Lisanslı Depoculuğa her zaman teşvik ediyoruz. Lisanslı Depolarda üreticimiz ürününü istediği zaman satabilir. Hasat döneminde ürünün en bol olduğu dönemde vatandaş ürününü satmak istemiyorsa burada bir sürü alternatif ve teşvikler var. İki yıldır vatandaşlarımıza söylüyoruz. Burada yedi grupta alım açtık. Vatandaşımız ister kendi adına ister TMO adına ürününü buraya koyabiliyor. Bu yıl ülkemizin bazı bölgelerinde kuraklık yaşandı, vatandaşta çok fazla ürün kalmadı. Hem verim hem fiyatın çok iyi olması vatandaşın büyük bir kısmının ürününün satılmasına sebep oldu. Bu ürünler de bölgede el değiştiriyor, başka yerlere gidiyor. Hasat sezonunun hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Burada çalışan arkadaşlarımızın verdiği hizmet bölgemiz için çok önemli. Bölgemizde çeltik ve ayçiçeği üretimi de mevcut, ayçiçeği hasadına da yaklaşıyoruz. İnşallah ayçiçeği ve çeltikte de verim bol olur.”

“OSB İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR GAYET İYİ GİDİYOR, HER ŞEY YOLUNDA”

Pandemi döneminde en etkilenmeyen sektörler arasında tarım sektörü olduğunu ifade eden Aksal, Keşan Gıda OSB ile ilgili çalışmaların iyi gittiğini ve her şeyin yolunda olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Pandemi ile mücadelede en etkilenmeyen sektörlerden biri tarım sektörü oldu, gıda ve sağlığın önemini bir kez daha idrak ettik. Türkiye tarımsal hâsılada tarımda 7. sırada. Her konuşmamda da söylüyorum, maalesef gıda üretiminde aynı sırada değiliz. Bu açığı da inşallah Keşan Gıda OSB ile açığı kapatacağız. OSB ile ilgili çalışmalar gayet iyi gidiyor, her şey yolunda. Keşan Gıda OSB’nin en kısa zamanda hayata geçmesi için mücadele ediyoruz.”

Aksal’ın konuşmalarının ardından sözü Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen aldı.

ŞEN: “KEŞAN’DA DA BÖYLE BİR İMKÂN SAĞLANMASI BİZ ÜRETİCİLER AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Keşan bölgesinde buğday hasadının sonuna yaklaşıldığını ifade eden Hasan Şen ise, “Yaklaşan hasat sonunda vekilimiz TMO’ya gelerek birtakım ziyaretlerde bulundu. Daha öncelerde de vekilimiz de söylemişti, çiftçi ürününü ilk çıktığı gibi satmaması gerekiyor. Keşan’da da böyle bir imkân sağlanması biz üreticiler açısından çok önemliydi. İlk üründe fiyatlar hep tavan yapar, üretici ürününü biraz bekletmesi gerekir. Bir iki ay dinlenmesi ve korunması açısından çiftçiler için çok önemli bir kurum. Yağışlı durumlarda ürünü koruyacağımız bir depomuz mevcut Keşan’da. Necmi başkanımızın burada büyük bir emeği var. Mevcut olan alanı sayın vekilimiz ile birlikte bizlere büyük bir nimet olarak sundular. Çiftçiler ürünlerini burada 6 ay gibi bir süre bekletip devletin imkânlarından faydalanıyor, daha sonra sattığında farklı oluyor. Çiftçimiz ürününü genelde yılbaşına kadar satıyor, vekilimize ve başkanımıza çiftçiler adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.