SONGÜL KONAR

 Kendisinin koronavirüs taşıdığına dair yapılan haberlerden dolayı, markete gelen müşteri sayısında ciddi bir azalma olduğunu belirten Aksoy, aynı zamanda manevi olarak da yıprandığını bildirdi. Gürkan Aksoy, kendisinin koronavirüs taşımadığını, bunu belgeler ile kanıtlayabileceğini belirtti. Aksoy, son olarak da mahalle bakkallarının en fazla desteğe ihtiyaç olduğu dönemin, bu dönem olduğunu hatırlattı.  

“SÜREÇ BENİ MADDİ VE MANEVİ OLARAK ETKİLEDİ”

Annesinin hastalığının, koronavirüs belirtilerine benzerlik göstermesi sebebiyle, bir yanlış anlaşılma olduğunu, annesinin ölüm raporunda da ‘Herhangi bir bulaşıcı hastalık yoktur’ ibaresinin yer aldığını belirten Aksoy, “7 Nisan tarihinde annem hastalandı. Akciğerinde enfeksiyon olduğu söylendi. İlk tomografisinde hastalığı koronavirüse benzerlik gösterdiği için, koronavirüs sanıldı. Fakat benim bundan haberim yoktu. 14 Nisan tarihinde çıkan haberlerde, benim karantinadan kaçıp dükkanımı açtığım belirtildi. Bu süreç beni maddi ve manevi olarak etkiledi. Olayın iç yüzü böyle değil. Annemin testleri ve benim testlerim, negatif çıktı. Bu haberi yapan kişiyle görüştüm ve bu haberlerin doğru olmadığını söyledim. Annemin astım bronşiti olduğu için koronavirüse benzetilmişti. Ölüm raporunda, ‘bulaşıcı hastalık yoktur’ ibaresi mevcuttur, belgeleri de buradan sizlere sunuyorum. Kalp yetmezliğinden öldüğüne dair rapor da elimde. Annemin ölümüne dahi bu süreçte üzülemedim. Annemin cenazesinde en az 50-60 kişi vardı. Eğer biz koronavirüs olsaydık, annem için böyle bir cenazeye izin verilebilir miydi? Ben bu durumu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Olmayan bir şeyden dolayı bizi böyle yıprattılar. Bana birkaç belge gönderdiler, ben henüz belgeleri okuyamadan, polisler dükkanıma gelip bana tutanak imzalattılar ve ben karantinadan kaçmış gibi oldum. Hiçbir alakası yokken, korona damgası yedim. Dükkanıma insan gelmiyor. 120 ekmek satarken 10 ekmeğe düştüm. 3 bin 180 TL idari para cezası ödedim. Yaşadığım süreç bu. Burada belgelerim var. Test sonuçlarım da burada.” diye konuştu. 

“ANAHTARINIZI MAHALLE BAKKALINA BIRAKIYORSUNUZ”

Aksoy, açıklamasının devamında ise, mahalle bakkallarına daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Ülkemiz zor bir süreçten geçerken, mahalle bakkallarınızın değerini bilin. Bir ekmek, bir makarna alın. Kargonuz geldiğinde mahalle bakkalına geliyor, anahtarınızı mahalle bakkalına bırakıyorsunuz. Lütfen biraz dikkat edin.”