HABER MERKEZİ

8 Mayıs 2020 Cuma günü Alparslan Türkeş Meydanı’na monte edilen yeraltı çöp konteynerini AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ve Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç ile birlikte yerinde inceleyen Helvacıoğlu, Alparslan Türkeş Meydanı'nı yenilerken çöp toplama sistemini de değiştirmenin ilk adımını attıklarını,  yeraltı çöp konteyneri ile bu bölgedeki sorunu çözüme kavuşturduklarını bildirdi. 

Daha temiz bir Keşan, daha temiz bir gelecek için çevre dostu belediye olarak çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini belirten Helvacıoğlu, yeraltı çöp konteynerleri ile daha hijyenik koşullarda daha fazla atığın toplanmasını hedeflediklerini,  modern yeraltı çöp konteyneri sistemiyle, çöp ve atıkları yeraltında izole ederek, koku, bakteri, hastalık ve benzeri istenmeyen sonuçların önüne geçerken, görsel kirliliği de tamamen ortadan kaldıracaklarını ifade etti. 

İlçede yaşayan vatandaş ve esnafların ihtiyaçları ile çağın gerekliliği olan her hizmeti Keşan halkıyla bir bir tanıştıracaklarının altını çizen Mustafa Helvacıoğlu, “Vatandaşların ihtiyaçları ve atık eğilimleri göz önüne alınarak hizmete sunulan hijyenik, uzun ömürlü ve estetik görünüme sahip modern yeraltı konteynerleri, çevredeki hoş olmayan görüntülerin oluşmasının da önüne geçiyor. İlçemizin daha yaşanabilir ve daha güzel hale gelmesi adına, modern yeraltı çöp konteyneri sistemini önümüzdeki günlerde de yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Daha temiz bir Keşan için attığımız bu tür adımlarla ilçemizi çağdaş ve modern görümüyle herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir kent haline birlikte getiriyoruz. Şehir estetiğine uygun, görüntü kirliliğinden uzak konteynerler çevrenin korunması, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamalarına olanak sağlayacak. Yaşamın her alanında hayata geçirdiğimiz hizmetlerle Keşan’ın değerini yükseltmeye devam edeceğiz” dedi. 

Keşan Belediyesi’nin her yeni günde yeni hizmetlerle Keşan halkının önüne çıkmaya devam edeceğinin altını çizen Helvacıoğlu, “Bizi virüsler de dahil kimse durduramaz. Vatandaşımıza hizmet etmek için çalışmayı sürdüreceğiz. Keşan’ı ilklerle tanıştırmaya devam edeceğiz. Keşan’ımızdaki vatandaşlarımızı Avrupa’daki gelişmiş ülkeler ile ülkemizdeki gelişmiş kentler seviyesine hep birlikte çıkaracağız” şeklinde konuştu.  

Yeraltı çöp konteyner sisteminin ilçede alınan Belediye Meclisi kararına istinaden sitelerde mecbur olacağını da dile getiren Helvacıoğlu, yeni sistemin Keşan halkına hayırlı olmasını diledi.

Medya Keşan Gazetesi haberlerinden derlenen deneme yayını

Medya Keşan (@medyakesan)'in paylaştığı bir gönderi ()