Altın açıklamasında, şunları ifade etti: “Yüreği anneliğe adanmış tüm kadınlarımıza; adını duyduğumuzda içimizde tüm iyi duyguları barındırabildiğimiz gün Anneler  Günü’dür. Anne kelimesi aklımıza düştüğü anda bile içimizde ki kıpırtıyı başlatacak kadar coşku barındırması belki de bu günü en manidar tutan sebeplerinden biridir. Anne kelimesini size anlatmayı isterdim fakat anne dediğimizde bile kalbimizi harekete geçiren tüm duygularımız bu eşsiz sözcüğü tanımlamakta yetersiz kalıyor. Anne; gece gündüz ayırt etmeden her salise evladını düşünebilen, evladı uzakta olduğunda, yüreği pır pır edince ilk aklına evladı gelip telaşa kapılan, evladı kaç yaşında olursa olsun gözünün içine baktığında ne istediğini ve düşündüğünü anlayabilen, evladı en iyi şartlarda yetişebilsin diye kendinden vazgeçen ve hatta sofrada dört kişi varsa evladı daha fazla sevdiği için ben o yiyeceği sevmem sen ye diyebilecek kadar kudretli, evlatları için ise; dünyanın en kutsal varlıklarıdır. Kısaca bir evlat olarak annemizin gülen yüzü, bir anne olarak dünyaya getirdiğimiz canlılar için hayat yolunda can bağıyız. Tabiî ki yalnızca  doğurmak gerekmiyor anne olabilmemiz için, doğurmadan anne olan annelerimiz var ve annelik sorumluluğunu bu yolda yalnız kaldığı için yüklenmiş babalarımız… Anne olmanın yalnızca doğurmakla kazanılmadığını bizlere ispat ediyorlar.

Mustafa Kemal Atatürk der ki; ‘Türk milleti öyle analara sahiptir ki her devrin büyük adamlarını böyle analar yetiştirmiştir.’ Ve yine böyle bir ana, öyle bir evlat yetiştirir ki günümüzde Sayın cumhurbaşkanımız annelerimizin bizler için ne denli kıymetli olduğunu şu sözleriyle ifade eder; sevgi, saygı, merhamet, sabır ve fedakarlık gibi yüce hasletlerin sembolü olan annelerimiz, şefkat dolu yürekleriyle, sağlıklı, huzurlu ve barış dolu bir toplum yaşantısının tesis edilmesinde de önemli rol oynamaktadır.  Annelik, sadece, bir çocuğu dünyaya getirmekten ibaret değildir. Anne, insanın duygularını, düşüncelerini, karakterini şekillendiren en önemli rol modeldir.  Sağlam bireylerin, büyük milletlerin, sağlıklı ilişkilere sahip toplumların arkasında güçlü bir annelik vardır.  Anne koruyan, kollayan, kol kanat geren, evladının geleceği için kendini arka plana iten kişidir. Anne, kişiyi kendisinden daha çok tanıyandır. Yemeyen yediren, giymeyen giydiren annelerimiz, şefkatin, merhametin, fedakarlığın timsalidir.

Anne olmayı ya da annelik duygusunu içinde barındırmayı anlatmaya hiçbir kelime yetmeyecek, hiçbir kalem yazmaya yardımcı olamayacaktır. Bizler öyle bir dinin ümmetiyiz ki peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) hiç unutulmayacak yüz annelerin yüzüdür diye annelerimizin kıymetini bize hadisinde buyurmuştur. Kim dayanabilirdi ki evladı vatanı uğruna şehit düşmüş bir anadan başka bu acıya, kim dayanabilir ki özel çocuklarımızı onca zahmete karşı engelsiz büyütebilmeye bir anneden başka. Ben bir anne olarak söyleyebilirim ki kimse dayanamazdı ve bir evlat olarak belirtebilirim ki annem hayat yolunda sol yanım.

Tam da böyle özel bir gün de bugün bizler için bir gün değil her gün olmasını ve canımızdan can olan annelerimizin hep hatırlanmasını temenni ederim. Kovid-19 pandemisinde ellerini öpemediğimiz, coşkuyla sarılamadığımız tüm annelerimizin ve kendini anneliğe adamış büyüklerimizin Anneler Günü’nü kutlar; evlatlarıyla bir ömür sağlıklı ve mutlu olmasını dilerim.”