HABER MERKEZİ

Vaka sayılarının günlük 40 kişiye dayandığı Keşan’da, aşıya ilgi yoğun oldu. Kurban Bayramı ardından delta varyantının da etkisiyle koronavirüs vakaları yeniden artışa geçti.

26 Temmuz itibariyle Türkiye’de 224 bin 198 Covid-19 testi yapıldı, 16 bin 809 kişinin testi pozitif çıktı, 5 bin 585 kişi iyileşti, 63 kişi hayatını kaybetti. Keşan’da vaka sayılarının bir anda patlaması ve dün itibariyle 40’lı rakamlara dayanması ise vatandaşları oldukça tedirgin etti.
Durum böyle olunca uzmanların sık sık uyardığı ve neredeyse her yerde kampanyalarının yapıldığı aşılamada yoğunluk yaşanmaya başlandı. Hastanede PCR testi kuyruğuna girmektense aşılama merkezindeki enjeksiyon kuyruğunu seçen vatandaşlar, sabahın ilk saatlerinden başlayarak sıraya girdi.

Türkiye genelinde en çok aşı yapılan iller arasında 4. olan Edirne’deki aşılamanın büyük payının da olduğu Keşan’da aşılamaya vatandaşların verdiği önem dikkat çekti.

DÜNYA AŞI KARTI UYGULAMASINA GEÇİYOR

Öte yandan dünyada vakaların artması ile birlikte bazı ülkeler aşı kartı uygulamasına geçti. Ülkemizde de geçilmesi konuşulan uygulamalar kapsamında, Yunanistan’da kapalı alanlarda sadece aşı olan, test olmuş olan ya da kovid-19’u atlatmış kişiler yemek yiyebiliyor. İtalya’da ise bu uygulama 6 Ağustos’ta başlayacak. Ülkede kapalı yüzme havuzları, spor salonları ve hatta açık havadaki konser ve etkinliklere de yalnızca aşı olanlar gidebilecek.