SONGÜL KONAR

Başkanlık makamında imzalanan ve saat 14.00’te başlayan imza törenine; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ihaleyi alan firma yetkilisi Hasan Hüseyin Dönmez, Destek Hizmetleri Müdürü Aytuğ Bayır, Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç katıldı.

10 KİLOMETRELİK YOL ASFALT SEZONU BİTENE KADAR TAMAMLANACAK

İmza töreninde konuşan Helvacıoğlu, Keşan’a dur durak bilmeden hizmet etmeye devam ettiklerinin altını çizerek, “Sözleşmemiz yaklaşık 10 kilometrelik yolun asfaltlanmasını ve sandık yama diye tabir edilen şekilde 4 bin noktada asfalt yama yapılmasını içeriyor. Aşağı Zaferiye Mahallesi Ahmet Gücüyener Caddesi, Keşan Küçük Sanayi Sitesi Vatan Caddesi, Demokrasi Caddesi, Esnaf Caddesi, Paşayiğit Caddesi, Mehmet Gemici Caddesi, Şehit Polis Okan Koç Caddesi’ni içeren cadde ve sokaklarımızı yeniden asfaltlayacağız. Koronavirüs nedeniyle ihalelerimizi biraz ertelemek zorunda kalmıştık. 3 Temmuz 2020’de ihalemizi gerçekleştirdik. Eğer salgın olmasaydı ihalemizi nisan ve mayıs aylarında gerçekleştirecektik. Sezonu kaçırmadan ihalemizi tamamladık. Biraz gecikme yaşandığı için üzgünüz. 10 kilometrelik yolu asfalt sezonu bitene kadar tamamlayacağız” dedi.

24 KİLOMETRELİK KALDIRIM, 20 KİLOMETRE DE YARISI PAKET TAŞ OLMAK ÜZERE YENİ YOL YAPILMIŞ OLACAK

“Keşan’da yollar konuşulmayacak, bu güzel yollarda hep birlikte yürüyeceğiz” diyerek sözlerine devam eden Mustafa Helvacıoğlu, “Geçen günlerde kilit taş ihalemizi gerçekleştirmiştik. Bu ihaleyle birlikte toplamda 24 kilometrelik kaldırım, 20 kilometre de yarısı paket taş olmak üzere yeni yol yapmış olacağız. Göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız yol çalışmalarımızla yaklaşık olarak Keşan’ımızın 3’te 1’ini yenilemiş oluyoruz. Keşan’ımızda toplamda 150 kilometrelik yol ağı var. Ciddi bir yol ihtiyacı olan Keşan’da 1,5 yılda 3’te 1’lik kısmını yenilemiş olacağız” ifadelerini kullandı. 

BELEDİYE ASFALT PLENTİ NEDEN KAPATILDI?

Yürütülecek çalışmalar kapsamında asfalt yapılacak alanlarda hem doğalgaz hem de su ve Telekom altyapısı ile ilgili işleri öncelikle çözeceklerini, sonrasında asfalt serimi gerçekleştirileceğini kaydeden Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç, 150 gün içerisinde söz konusu ihalenin içeriğinde bulunan asfalt işlerini tamamlayacaklarını dile getirdi.

Kılıç, Başkan Helvacıoğlu’nun sorusu üzerine Keşan Belediyesi’nin asfalt şantiyesinin neden kapatıldığını da anlattı.

Erdi Kılıç, Keşan Belediyesi’nin asfalt şantiyesinin kullanılamaz durumda olduğunun Trakya Üniversitesi tarafından raporlanması üzerine bu tesisi kapatmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. 

Yeniden konuşan Başkan Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Asfalt Şantiyesi’nde geçen dönem 12 bin ton asfalt üretildiğini bunun da yaklaşık 7,5 milyon TL’ye mal olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Bu yıl 15 bin ton asfalt ihalesine çıktık. Ayrıca asfaltın altına serilmek üzere 6 bin ton temel malzeme alımı da gerçekleştirdik. 3 bin ton da kazıma yapılacak. Bunların hepsi 5 milyon 200 bin TL tutuyor. Yani yaklaşık %50’ye yakın tasarruf sağlandı hem de neredeyse 2 kat fazla iş yapılacak. Tasarrufa büyük önem veriyor, disiplinli şekilde çalışıyor ve hızlı hareket ediyoruz. Halkımızın belediyemize ödediği verginin 1 kuruşu dahi bizim için çok önemli. Bu 1 kuruşun hakkını savunmaya devam edeceğiz. Keşan’ımıza, belediyemize ve firmamıza hayırlı olsun.”

Sözleşme imza töreninde daha sonra Hasan Hüseyin Dönmez söz aldı.

DÖNMEZ: “İŞİMİZİN SÜRESİ 150 GÜN AMA BİZ BU İŞİ DAHA ÖNCE TAMAMLAYACAĞIZ”

Dönmez, Keşan’a hizmet üretmek için geldiklerinin altını çizerek, “Tüm teknik ekipmanımız, araçlarımızla Keşan’ımıza hizmet edeceğiz. Keşan’da istihdama da katkı sunacağız. Asfalt plentinin biz sadece yerini kiraladık. Yeni kurulan plenti tüm bölgemize hizmet etmek için kullanacağız. Başkanımıza Keşan için çok güzel işlere imza attığı için çok teşekkür ediyoruz. Samimi şekilde ilçesine hizmet eden bir Başkanımız var. İşimizin süresi 150 gün ama biz bu işi daha önce tamamlayacağız” dedi. 

Aytuğ Bayır da 3 Temmuz 2020’de ihaleyi elektronik ortamda gerçekleştirdiklerini, şeffaf ve rekabeti artırıcı nitelikte bir ihale süreci yaşandığını kaydetti. 

Konuşmaların ardından ihalenin sözleşmesi hayırlı olsun dilekleri ile imzalandı.