HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediye Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından çalışmalarına başlanan at arabalarının triportörlere dönüştürülmesiyle ilgili çalışma sürerken, bir grup at arabacısı duruma tepki gösterdi. Öğle saatlerinde at arabalarıyla belediye hizmet binası önüne gelen arabacılar, kendilerine verilecek triportörle daha az yük taşıyabileceklerini ve ayrıca masraflarının artacağını ifade ederek, araçları istemediklerini kaydetti. Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı ve Belediye Meclis Üyesi Müslim Çekiç de, at arabacılarının sorunlarını dinledi.

HİÇBİR AT ARABASI SAHİBİNDEN PARA İSTENMEYECEK

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, araçların dönüşümünün tamamen ücretsiz yapılacağını belirterek, "Bu at arabaları, triportörlerle ücretsiz değiştirilecek. Hiçbir at arabası sahibinden para istenmeyecek. Zaten bunun hibesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan geldi. Ama bu arabaların bir plakaya, bir ruhsata, bir sigortaya ihtiyacı var. Bu paraları da Keşan Belediyesi ödeyecek. Biz kimseden para istemeyeceğiz. Ama bu araçların plakası, ruhsatı ve sigortası olmak zorunda. Zaten biz tüm at arabalarına plaka verdik." dedi.

At arabacıları ise mevcut arabalarla 700-800 kilo civarında yükü taşıyabildiklerini ancak yerine verilecek triportörlerle bunun mümkün olmadığını söyledi. At arabacıları, triportörle ormandan kozalak ve odun parçası toplayıp taşımakta sorun yaşayacaklarını kaydetti.

Yakup Balcı, triportörlerin ücreti karşılığı eşya taşımada kullanılacağını kaydederek, "Ormandan buraya bir şeyler taşımak ayrı bir amaç. Keşan'da, şehir içinde at arabası üzerinde 1 ton yük taşımak zaten imkansız. At, 1 ton yükü nasıl taşır. Triportör 500 kilo yük taşıyor. Siz de Keşan içindeki nakliyeciliği yapacaksınız. Ama gelecek motorun size uygunluğu yoksa bunu almanın anlamı yok. Bu size iş yapmanız için verilecek" diye konuştu.