HABER MERKEZİ

Kutlama 23 Nisan 2020 Perşembe saat 21.00’de saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başladı. Kutlama öncesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerin (Selanik) dinletisi yapıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı öncesinde site yönetimi site sakinleri için kutlama programı düzenledi. Site yönetimi “Nice 100. Yıllara” diyerek; “Evinizden çıkmayarak camlardan ve balkonlardan bayraklarla coşkuyla bayramı kutlayabilirsiniz” duyurusunu yaptı. Daha sonra saygı duruşu ve istiklal Marşına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından sitede oturan bir çocuk evinin balkonundan andımızı okudu. Andımızın okunmasıyla birlikte coşku giderek artarak 23 Nisan kutlu olsun, Atam sen rahat uyu dinletisi yapıldı. Site sakinleri de eşlik etti. Bu dinletilerden sonra Osman Paşa (Plevne), Dağ başını duman almış (gençlik marşı), Ceddin Deden, İzmir Marşı, Türkiye’m, Çanakkale Türküsü, Al Yıldızlı Bayrağım ve onucu yıl marşları dinletisi yapıldı. Balkon ve camlardaki coşkulu insanlar dinletileri evlerinin tüm ışıkları açık şekilde ve bayraklarıyla eşlik ederek takip etti. Zaman zaman da ışıklar yanıp yanıp söndürüldü. 

Organizasyon 22.15’te son buldu ve site yönetimi kapanış konuşmasında site sakinleri için hazırlamış olduğu kutlamaya verdikleri coşku için teşekkür ederek “23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk bayramı 100. Yılı kutlu olsun. Ne mutlu TÜRKÜM diyene” dedi ve site sakinlerine “Rayırlı Ramazanlar” diledi. 

BELEDİYEYİ CAMLARDA BEKLEDİLER FAKAT GELMEDİLER

Site yönetimi organizasyon bittikten sonra yaptığı açıklama “Covid 19 salgını nedeniyle başta çocuk ve site sakinlerimizin morallerini yüksek tutmak için tasarladık. Onlar da karşılık verdi bu da bizleri çok memnun etti. Işıkların yanıp söndürmemizin amacı salgın nedeniyle görevlerinin başında bulunan sağlık çalışanları ve kolluk kuvvetlerini düşündüğümüz için onlar için yaptık. Bu arada bu gün Belediyemiz tarafından bando takımı, balon gösterisi ve palyaço etkinliği vardı ve bu etkinlik yan komşu sitemizde yapıldı. Çocuklar bizlere de gelirler diye camlarda bekledi. Fakat gelmediler. Bazı çocukların üzüldüğünü gördük bizler de çok üzüldük. Ama olsun bu organizasyonu ve dinletiyi biz çok önce tasarlamıştık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim diyerek sözlerini bitirdi.” dedi.