AYGÜL KONAR

“ATATÜRK’ÜMÜZÜN KEŞAN HATIRASI, KENT MÜZEMİZİN EN GÜZEL YERİNDE SERGİLENECEK”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Helvacıoğlu, “Bugün Ulu Önderimiz, ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıldönümü. Bizde bugün; anma programlarımız kapsamında Atamızın aziz bir hatırasını Kent Müzemizde yaşatmak için bir aradayız. Genel Kurmay Başkanlığı ve TRT arşivi kaynaklarına dayanmakla birlikte 2006’da yayınlanan ‘Atatürk ve Çanakkale’nin Komutanları’ adlı kitapta da bahsedilen bilgiler ışığında; Çanakkale 2. Ordu karargâhını ziyaret etmek üzere, 1916 Şubat ayında Keşan’a gelen, Kurmay Albay Mustafa Kemal Atatürk, Vehip Paşa ve heyetinin yer aldığı bu tarihi kareyi sergilenmek üzere müzemize hediye ediyoruz. Bundan sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün Keşan hatırası, Kent Müzemizin en güzel yerinde sergilenecek. Hep ifade ettiğimiz gibi; Atatürk’ün hayatını, O’nun mücadelesini, milletimize kazandırdıklarını ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından 10 Kasım’ların önemi büyüktür. Bu vesileyle her zaman olduğu gibi bugün de Atatürk’ün aziz hatırasını saygıyla yad ediyoruz. Bu duygularla da; ebediyete uğurlanışının yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelemizin tüm kahramanlarını da bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının ardından Mustafa Helvacıoğlu, fotoğrafın edinilmesinde katkı veren Cevdet Cantürk ile telefonda görüşerek, kendisine desteklerinden ötürü teşekkür etti. 

Daha sonra Atatürk’ün Keşan ziyaretinde çekildiği fotoğraf Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Aslı Avcı’ya teslim edildi.