BÜLENT SAYLAM

Yoldan gelip geçenler, “Bu güzelliğe yakışmayan bir görüntü bu. Yıllardır değişmedi aynı tas aynı hamam” şeklinde eleştirilerde bulundular.

15 Haziran 2021 tarihinde “Yıllardır bitmeyen çöp sorununa çözüm bekleniyor” başlıklı haberimizde çöp sorununu gündeme getirmiştik. Haberimizde Paşayiğit Mahallesi sınırları içinde bulunan hayvansal atık, moloz ve evsel atıkların atıldığı alanın Keşan Belediyesi ekipleri tarafından belirli sürelerde temizlendiğini ancak temizlenmesine rağmen atıkların aynı alana atıldığının gözlendiğini dile getirmiştik. O günden bugüne aradan 2 ayı geçmesine rağmen görüntünün değişmediği hatta daha da kötüye gittiği gözlendi.

ÇÖP ATILAN BÖLGEDEN KURUMLARIN HABERİ VAR

Çöplerin döküldüğü alanda yakın zamanda yangın tehlikesinin atlatıldığı ve jandarmanın konu hakkında bilgisi olduğu öğrenildi. 2 ay önce yapmış olduğumuz haberimizde Karacaali Köyü Muhtarı Hasan Kocaalili’nin, bu sorunun yıllardır sürdüğünü belirttiğini, kalıcı olarak çözüm getirilmesini istediğini aktarmıştık. Ayrıca; Muhtar Kocaalili, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun, milletvekili Fatma Aksal’ın, bir önceki kaymakam Nuri Özder’in, İl çevre ve şehircilik müdürlüğünün konuyu bildiğini söylemişti. Muhtar Kocaalili, İl çevre ve şehircilik müdürlüğünün konuyla ilgili inceleme yaptığını çözüme kavuşturulacağını dile getirdiklerini ancak sorunun çözüme kavuşmadığını da kaydetmişti.

AÇIK ALANA ÇÖPLER ATILMAYA DEVAM EDİYOR

Yaşanan sorunla ilgili olarak, Karacaali Köyü Muhtarı Hasan Kocaalili şunları söylemişti: “Açık alana çöpler atılmaya devam ediyor. Yaşanan durumdan herkes memnunsa, benim yapacak ve diyecek bir şeyim yok. Ben, seçilmiş biri olarak, köyümü ve burada yaşayan vatandaşlarımızı düşünmek zorundayım. Bu çöp alanın kaldırılmasını için mücadelemize devam edeceğiz. Altıntaş, Maltepe ve Çobançeşmesi köyleri de, çöp alanın kaldırılması gerektiğini dile getiriyor. Sesimizi yeteri kadar duyuramadığımız için bu sorunu yaşıyoruz. Çöp atılan yer eğer uygunsa (!) ben yetkililerden özür dileyeceğim.”

HAYVANLAR, O ALANDA YA DA YAKININDA OTLUYOR

“20 yıldan beri bu bölgeye çöpler atılıyor; yetkililerin bu alanı görmek mi istemiyorlar diyerek hayvanların orada otlatıldığını hatırlatan Karacaali Köyü Muhtarı Hasan Kocaalili sözlerini şöyle tamamlamıştı: “Bizim hayvanlarımız oraya otlamak için gitmiyor ama oradaki herhangi bir mikrop, bu bölgedeki her köye gelebilir. Yaşanan sorunun çözümü konusunda kimseden destek görmedim. Herkes çözümü konusunda söz veriyor ama atılan bir adım yok. Peki, yaşanan sorun konusunda kime müracaat edeceğiz? Köyler olarak, ikinci ve üçüncü sınıf insan muamelesi görüyoruz. Şehirde yapılan çalışmaların, köylere de yapılması gerekiyor. Bu çöpün bir an önce kaldırılmasını istiyoruz.”