HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 20.00’de başlayan konser, Selim Sesler Konferans ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konsere, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğretim Görevlisi Burak İşçimen, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, birim amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Konser öncesi konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Keşan’ımızın kurtuluşunun 99. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Keşan Belediyemiz ve Trakya Üniversitemiz işbirliğinde düzenlediğimiz Balkan Senfoni Orkestrası kurtuluş konserimizi gerçekleştiriyoruz. Kurtuluş konserimizde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyor, Keşan’ımızın kurtuluşunun 99. yıldönümü gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Belediyemizin düzenlediği ve sizlere sunduğu Selim Sesler Tiyatro ve Konferans Salonundayız. ‘Selim’, doğru ve kusursuz demektir. Selim Sesler de bir anlamda ‘güzel sesler’ demektir. Seslerin en güzelini, zafer haykırışlarını, kurtuluş müjdesini 99 yıl önce işittik.  Bu akşam da bu salonda Selim Sesler’e, doğru ve kusursuz seslere kulak vereceğiz. Onlara huzurlarınızda Tüm Keşanlılar adına hoşgeldiniz diyor, teşekkür ediyorum” dedi

Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası’nın kaliteli sanatsal çalışmalarıyla göz dolduran bir orkestra olduğuna vurgu yapan Helvacıoğlu, “Trakya’da yokluğu hissedilen senfonik bir orkestra eksikliğini gideren özel bir grubumuz. Müzik sayesinde Trakya’nın ve Türkiye’nin adını duyurdukları için onlarla gurur duyuyoruz. Emek veren değer katan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Katkıları nedeniyle; Trakya Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ediyorum. Devlet Konservatuarı Müdürümüz değerli hocamız  Prof. Ahmet Hamdi Zafer’e şükranlarımı sunuyorum.  Keşan’lı hemşehrimiz Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Öğretim Görevlisi Burak İşçimen’e destekleri nedeniyle Konservatuvarımızın öğretim elemanları ve öğrencilerine katkıları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kurtuluş günü gündüz tören diğer ifadeyle ‘seremoni’, akşam da ‘senfonide’ buluştuklarını anlatan Mustafa Helvacıoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Keşanlı Atalarımızın da 99 yıl önceki birliktelikleri bir senfoni gibidir. Atalarımız bir koro gibi birlikte, uyum içinde, aynı gaye etrafında buluşmuşlardır. Notaları yoktur, lakin düşmana verdiği notalar, uyarılar vardır. 99 yıl önceki özverileri, ezgiler misali güzeldir. Her koronun olduğu gibi bizim koronun da şefi vardır. Bu koronun şefi ve yöneticisi Atatürk’tür. Ulu Önderimizi ve kahraman Atalarımızı saygıyla ve şükranla anıyorum. Sonuçta ortada bir eser vardır ki O eserin adı da kurtuluştur. O eserin adı bağımsızlıktır, O eserin adı Türkiye Cumhuriyetidir. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olsun. Keşan Belediyesi olarak Keşan’a sunduğumuz eserlerimiz, en büyük eserimiz cumhuriyete güç versin. Keşan’ımız eserlerle parlak yüzyıllara erişsin. 99. kurtuluş yıldönümümüz kutlu olsun.”

Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası muhteşem bir konser performansı sahneledi. Konser sonrasında başarılı performansları nedeniyle orkestra adına Devlet Konservatuarı Müdürü ve Orkestra Şefi Prof. Ahmet Hamdi Zafer’e hem kendisi hem de Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na plaket takdim edildi.