SONGÜL KONAR

“BÖLGEMİZİN KALBİNE, FSRU LİMANI YAPILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

2020 yılının Sazlıdere ve bölge açısından kötü geçtiğini belirten Baş, “Bölgemize, FSRU Limanı’nın yapılması gündeme geldi. Bölge halkı olarak, limanın yapılmaması için çok mücadele verdik. Ancak, BOTAŞ tarafından bölgemizin kalbine, FSRU Limanı yapılması için çalışmalar başladı. Mahkeme süreci devam ediyor ve herhangi bir karar çıkmadan çalışmalara başlanması kabul edilir bir durum değildir. Bölgedeki tarlaların bir kısmına girilmiş durumda. Bölge halkı olarak, yaşananlar karşısında tedirginiz ve tepkiliyiz. Biz, yapılan hukuksuzluğa tepkiliyiz” dedi.

“HİÇBİR ÜMİTSİZLİĞE KAPILMADAN MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

FSRU Limanı konusunda, bölge halkının sesine kulak verilmesi gerektiğine kayıt düşen Tarık Baş, sözlerini şöyle sürdürdü: “FSRU Limanının yapılmaması için hiçbir ümitsizliğe kapılmadan mücadelemize devam edeceğiz. Limanın yapılmasıyla birlikte, ciddi bir çevre kirliliği yaşanacaktır. Çevre kirliliğinin yaşanmaması adına yetkililerin sesimizi duyup, harekete geçmesini bekliyoruz. Saros’un güzelliğinin yok olmasını istemiyoruz. Yapılan tesis konusunda, çok geç kalınmadan geri adım atılmalı.”

“HER YIL YENİ BİR UMUTLA ALTYAPININ YAPILMASINI BEKLİYORUZ”

Sazlıdere’de alt yapı ve imar sorunun da, yıllardır devam ettiğinin altını çizen Baş, sözlerini şöyle tamamladı: “Sazlıdere, altyapısı olmayan sayılı köylerden biridir. Biz, her yıl yeni bir umutla altyapının yapılmasını bekliyoruz. Altyapı çalışmaları, hep bir sonraki yıla kalıyor. Her geçen yıl ümidimizi kaybetmeye başladık. Turizm bölgesi olan bir yerde altyapının bugüne kadar yapılamamasına da, anlam veremiyorum. Ayrıca, bölgede altyapının yanı sıra; imarla ilgili ciddi sıkıntılar yaşanıyor. İmar sorunu artık, bölgede kanayan yara haline geldi. Bu sorunda yıllardır dile getiriliyor. Ama bu konuda da, atılan herhangi bir adım yok. 2021’in sorunların yaşanmadığı ve çözümlerin olduğu bir yıl olmasını diliyorum.”