SONGÜL KONAR
Yıkılması planlanan bir işyeri sahibinin açtığı dava üzerine mahkeme, yıkımın yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti.
Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, davayı açan şahsın usulsüz bir başvuruda bulunduğunu belirterek açıklamada bulundu.

Başkan Helvacıoğlu, daha önce köy garajında bulunan tüm esnafa tebligat gönderildiğini fakat o şahsın tebligata ‘imza atmıyorum’ yazdığını söyledi.

“HABERİM YOKTU, KİMSE GELMEDİ DİYEMEZ”

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, köy garajında bulunan esnafın sözleşmelerinin bittiğini ve esnafın şu an kiracıları olmadığını vurgulayarak açıklamasına şu cümlelerle devam etti: “Köy garajını yürütmeyi durdurma davası bir kişiye ait. O kişiye tebligat yapıldı, fotoğrafları da var. O kişinin usulsüz bir başvuruda bulunduğunu düşünüyorum. Bizde mahkemeye başvurduk, davaya karşılık verdik, Cuma günü olumlu sürpriz kararı bekliyoruz. O şahıs ‘bana tebligat gelmedi’ diyor. Tebligatın gittiği günün resmi, zabıtalarımızda var. Teslimini de kendisinin imzaladığı. Sayın Mehmet Serin, fotoğraflarla kanıtlı, tebligatını yapmışız. 23 Haziran 2020’de kendisi tebligatını aldığına dair imza atmamış, tutanağa ‘imza atmıyorum’ diye yazmış. Haberim yoktu, kimse gelmedi diyemez. Bir buçuk yıl önce konuyu hiza ettik. Zaten şu anda kiracımız değiller. Sözleşmeleri bitik. Orada hiç birinin sözleşmeleri yok. Bir tek iletişimcinin sözleşmesi var, başka kimsenin sözleşmesi yok. Durdurdu diye mahkemeyi kazandığı yok. Mahkeme bizden 15 gün içerisinde savunma bekledi. Biz çok donanımlı gittik, bilgi verdik, sonucu bekliyoruz. Cuma günü sonucun hayırlı olacağını düşünüyorum.”

“AY SONUNA KADAR HEPSİ DÜKKÂNINI BOŞALTACAK”

Davayı açan kişinin doğru beyan vermediğini vurgulayan Başkan Helvacıoğlu, “Oradaki esnaf ay sonuna kadar hepsi dükkânını boşaltacak. Ay sonuna kadar söyledik, herkes biliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’ne de bir cevabım olacak. Mahkeme sonucunu alalım bir. O durdurma, bir kişiye ait. Ben tebligatı almadım diyor, oysa aldığını gösteren tüm belgeler elimizde. ‘Ben almadım’ diye beyan etti ama o beyan doğru bir beyan değil. Mahkemeye gidiyor. Bildiğiniz üzere idari mahkemelere davayı açarsınız, mahkeme de doğrusunu öğrenmek için yürütmeyi durdurur. Karşı tarafı da dinledikten sonra karar verir. Görüyorsunuz yıkım devam ediyor. Çıkmalar devam ediyor. Esnafımızı mağdur eden tarzda bir yaklaşımda bulunmadık” diye konuştu.  

“MEZBELELİK OLMUŞ, ORADA ÇALIŞILIR MI?”

Yıkımlara başlanıldığında köy garajını 15 gün ya da bir ay kadar eski itfaiyeye ya da terminale taşımak zorunda kalacaklarını belirten Başkan Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Mehmet Özcan’ın da orası ile ilgili projeleri var. Herkes niyetine girmiş. Orası aksi taktirde başlarına yıkılacak. Depreme dayanıklılığı bitmiş. Mezbelelik olmuş, orada çalışılır mı? Orada çok kötü bir durum var. Orada yıkımlar olunca köy garajını belki 15 gün belki bir ay eski itfaiyeye ya da terminale taşımak zorunda kalacağız. Kentsel dönüşüm ile ilgili projeleri bekliyoruz. O meydan ya kentsel dönüşüm projelerine girecek ya da kendi projemizi uygulayacağız. Sonuçta orası bir meydan olacak. Orada 500 TL kira vereyim diye oturmanın, ısrar etmenin, benim haberim yok demenin anlamı yok. Böyle yapmamamız lazım. Kiraları arttırmadık. Herkese tebligat gönderdik. Biz yasal işlemi sürdürüyoruz. Orada almadım demesi doğru değil. İmzalamamış, ben almadıma getirmiş. Ne kadar oyalayacak ki, oyalamasının da anlamı yok. Neyi kanıtlıyor, orası başına yıkılacak. Sözleşmesi yok, hukuksal anlamda çık desek çıkarmaya yetkimiz de var. Zaman kazanmak istiyorsa bilemem. Ama Keşan’ın gelişmesini engelliyorlar. Buna Cumhuriyet Halk Partililer de yardım ediyor. Keşan’ın gelişmesini durduramazsınız. Halk bunun hesabını size sorar.”