HABER MERKEZİ

15.30’da başlayan tanıtıma Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile birlikte; Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Su Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran; Bilgi İşlem Müdürlüğü personeli Sebahattin Demirkol katıldı.

Keşan’a ilkleri yaşatmanın gururuyla bu tanıtımı gerçekleştirdiğini belirten Başkan Mustafa Helvacıoğlu şu ifadelere yer verdi:  “Keşan’ımıza ilkleri yaşatmanın gururuyla bir kez daha hemşerilerimizin karşısındayız Keşan’ımızda artık, elektronik kartlı akıllı su sayacı sisteminin kullanılacağı müjdesini hep birlikte paylaşmıştık. Kısaca bilgi vermemiz gerekirse; elektronik kartlı akıllı su sayaçları abonelerine kontörlü su kullanma imkanı sağlayacak. Elektronik sayaçların güvenilir ve hassasiyeti yüksek olması en önemli artılarından bir tanesi. Yine; oto kontrol mekanizmasıyla bilinçsizce yapılan su tüketimleri de ortadan kalkacak. Yeni sistem ile sayaçlarımız; kendisini kontrol ederek hat üzerinde herhangi bir sızıntı veya kaçak olduğunda da uyarı veriyor. Böylelikle israfın önüne geçilmiş olacak ve kayıp kaçak kullanımı olmayacak. En önemli özelliği ise; su sayacı uygulaması kullanıcılarına %30’luk bir indirim sağlayacak. Bunun yanı sıra sayaçlar, aboneyi kesinlikle susuz bırakmıyor. İçerisindeki kontör bittiği anda devreye girecek olan avans kontörü kullanarak mesai başlangıcına kadar vatandaşlarımız su ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Bu uygulamanın getirecek olduğu en önemli faydalardan birisi de ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntıların da önüne geçmiş olacak. Abone, ne kadar su harcaması yaptığını ve ne kadar yapabileceğini takip edebilecek. Akıllı kartlı elektronik su sayacı aboneliği açtırmak isteyen vatandaşlarımız Su Kanalizasyon Müdürlüğü’ne başvurabilirler. Vatandaşlarımız akıllı sayaç alarak, hem su tasarrufu sağlayacak, hem de kendi bütçelerine katkıda bulunacaklar. Keşan’da yaşayan vatandaşlarımızın yeni uygulamaya geçmelerini önererek diyor, yeni uygulamanın, Keşan’ımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.” 

Daha sonra söz alan Su Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran şu bilgilendirmelerde bulundu: “Vatandaşlarımız bu sayacın teminini ve montajını şehir içindeki sayaç satan işletmelerden yaptırabilirler. Yoğunluk yaşanması durumunda biz belediye olarak destek vermeye çalışacağız. Bu sayacı takma zorunluluğu olanlar; yeni su aboneleri, yeni inşaat aboneleri, özellikle kiracılar abonelik için sözleşmeleriyle geldiklerinde kartlı sayaç sistemi uygulanacak ayrıca damga yılı 10 yılı geçenler de zorunlu şekilde bu sisteme geçmek zorunda. Borcundan dolayı takibe düşenler de bu sisteme dahil olabilirler. Ayrıca birikmiş su borcu olanlar borcun tamamı ödenmese dahi kartlı su sayaç sistemine geçebilecek. Siteme geçmeleriyle birlikte bundan sonraki her yüklemelerinde eski borçtan belirli eşit taksitlerle eski borçları kapatılacak.” 

“Tasarruf etmezsen bugününden, hep tüketmiş olursun yarınından” sloganını tekrarlayarak altını çizen Mustafa Helvacıoğlu: “Yeni uygulamanın Keşan’a ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Gelecekte su paradan kıymetli olacak; geleceğinizi, cebinizi düşünüyorsanız kartlı akıllı su sayaç sistemine geçin” diyerek sözlerini noktaladı.