BÜLENT SAYLAM

Helvacıoğlu, daha önce belediye meclisinin Nisan ayı toplantısında yaptığı açıklamayı hatırlatarak, “Bayramdan sonra onları orada göremeyeceksiniz. Bayramdan sonra eğer orada görürseniz ben oraya gideceğim” dedi.

HELVACIOĞLU: BAYRAMA KADAR ORADA OLMAYACAKLAR

Bayram gibi taş ocağı faaliyetlerinin son bulacağını yineleyen Helvacıoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: “Yeni yer teşkil edene kadar bayramda hatta belki de 1 hafta sonra bile gidebilirler. 5 yıllık süreleri var. Hepimizin müdahalesi ile Sayın vali, vekilimiz ile beraber BOTAŞ’la görüşmelerimiz oldu. Belki bayramdan önce bile yani belki haftaya bile göremeyeceksin. Ben geniş bir zaman verdim bayram diye. Bayramdan sonra onları orada göremeyeceksiniz. Bayramdan sonra eğer orada görürseniz ben oraya gideceğim, bayrak kaldıracağım. Sonuç olarak biz de buna karşıyız. Biz gideceğiz orada makineleri durduracağız. Bayrama kadar 5 yıllık süreçte bir hazırlık yapıldı, bir ÇED raporu oluşturuldu. Bu ÇED raporunun iptali için süreç başladı. Bayrama kadar orada olmayacaklar. Belki de bayramdan önce bile biraz ‘mahcup olmayayım’ diye bayram dedim.

KILINÇ: BİZ DE BUNA KARŞIYIZ

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç da, “Biz de çevrecilerimizle beraber biz de buna karşıyız. Yani Keşan’ımızda böyle bir şey olmasın ama ne yazık ki oluştu.” Biz de buna engel olmak için bir an önce bitmesi için mücadele ettik.” şeklinde konuştu.

HELVACIOĞLU: ORADA BÜYÜK BİR OLAY YOK

Başkan Helvacıoğlu, açıklamasını şöyle bitirdi: “Yeni Mahallemizde iki akşamdır evlerimize gittik, anlattık çat kapı bunu basın yoluyla anlatamadık. Hepsi de anlayışla karşıladı. Belediyenin vermiş olduğu sakınca yoktur yazısı yangından mal kaçırır gibi değil. Bizim belediyemizin yetkisi yok. Ben sakınca olmadığı da yazsam yazmasam da aynı işlem olacak. Bu prosedür gereği bizden istenilen belge. Bazıları da çok abartıyor, onu da söyleyeyim. Yani birçok şeyi büyütüyorlar, bitecek, kıyamet kopmuyor. Yani orada büyük bir olay yok, toparlayacağız, çevre olayı var ama bir takım siyasi fırsatlara çevirenler de var.