SONGÜL KONAR

Başkan Muhammet Örnek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na göreve geldiği günden beri yaptıkları çalışmalar hakkında rapor sundu. 

Ayrıca Örnek, Beyendik’te geçtiğimiz hafta yapılan içme suyu ihalesi hakkında bilgi vererek, Beyendik’te yapılması planlanan yol ve kaldırım, peyzaj düzenleme çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. 

“KURULTAYI ATLATTIKTAN SONRA HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

Beyendik Beldesinin gereksinimleriyle ilgili önemli kazanımlar sağladıklarını vurgulayan Başkan Örnek, “Geçtiğimiz haftalarda bir Ankara ziyaretimiz oldu, ziyaretimizde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşme fırsatımız da oldu. 31 Mart itibarı ile göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız çalışmaları ve Beldemizin sorunlarına çözüm yollarını ve öncelikli ihtiyaçları hakkında bilgilendirmemizi yaptık. Bundan sonra birlikte yapacağımız çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak Beyendik Beldemizin gereksinimleriyle ilgili önemli kazanımlar sağladık. Genel Başkanımızın ilgi ve alakası bize karşı çok iyiydi. Genel Başkanımızdan gerekli destekleri aldık. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımlarımız ile görüşmemiz bittikten sonra Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Fethi Yaşar, İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk, Yeni Mahalle Belediyesi CHP grup Başkan Vekili Görkem Akkaplan, Parti Meclisi Üyesi Candan Yüceer ile görüştük. Görüşmelerden sonra olumlu dönüşler aldık. Bunları inşallah ileriki günlerde hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Genel Başkanımızın sıcak karşılaması bizleri çok mutlu etti. Özellikle Trakya’yı çok önemsediğini buralarda neler yapılması gerektiğini konusunda fikir alışverişi yaptık. Kendilerine göreve geldiğim günden beri yaptıklarımızın raporunu ilettik. Beyendik’te neler oldu neler yapıldı, ne gibi sıkıntılar var onları görüştük. Nasıl çözüm yolu üretebilir diye çözüm yolları aradık. Bizim için çok güzel bir ziyaret oldu, önümüzdeki günlerde bu ziyaretlerimiz devam edecek. Önümüzde bir kurultay var, kurultayı atlattıktan sonra her şey çok güzel olacak. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve çok değerli Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun, İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Bülent Kuşoğlu, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı’ya, ziyaretler sırasında bizleri bir an bile yalnız bırakmayan CHP Edirne Milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu’na, CHP Keşan İlçe Başkanım Recep Pekcan ve Keşan Belediyesi Meclis ve Encümen üyemiz Aladdin Öztürk’e ve Genel-İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener’e çok teşekkür ederiz” diye konuştu. 

“YOLLARIMIZI KENDİ İMKANLARIMIZ İLE ÇAMURDAN KURTARDIK”

Geçtiğimiz haftalarda su projesinin ihalesinin yapıldığını ve ihaleyi alan firmanın önümüzdeki günlerde belirleneceğini belirten Başkan Örnek, çalışmalara kaldıkları yerden devam edeceklerini söyleyerek şunları dile getirdi: “Biliyorsunuz ki bir su projesi ihalemiz oldu. İhaleye 14 firma katıldı. Katılan firmalar hakkında şu anda incelemeler yapılıyor, değerlendiriliyor. Hangi firmanın ihaleyi alacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Eylül ve Ekim gibi çalışmalar başlayacak. Bir sıkıntı ile karşılaşmazsak kazma vurulacak inşallah. İhale aşamasında herhangi bir sıkıntımız yok. Yollarda geçmişte bir altyapı geçti, altyapı sırasında sıkıntılar yaşandı. Kısa vadeli de olsa çözüm üretmiştik. Yollarımızı kendi imkanlarımız ile çamurdan kurtardık. Bu süreçten sonra su kazılacak, doğalgaz gelecek. Çalışmaların aynı anda olmasını istiyoruz ama doğalgaz ile su çalışmaları aynı anda yürümüyormuş. Sudan hemen sonra doğalgaz gelirse onun üzerine peyzaj çalışması nasıl yapılır diye görüşmelerimiz oldu. Deniz Hanım Keşan Belediyesi’nde uzun yıllar hizmet etmiş şimdi de Küçükçekmece Belediyesi’nde hizmet ediyor. Tecrübeleri ve birikimlerinden yararlanmak istedik. Gelip yardımcı oldu, ayrıca teşekkür ederiz. Su çalışmasından sonra kaldırımları, sokakları düzenleme çalışmalarımız ile ilgili görüştük. Parklarımız var, nasıl bir peyzaj çalışması yaparız onların projelerini hazırlayacak. Bir şaşkınlık olmazsa çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.” 

“BEDENSEL ENGELLİLER BAKIM MERKEZİMİZDE ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

Başkan Örnek, Beyendik Beldesi’nde açılacak olan Bedensel Engelliler Bakım Merkezi ile ilgili bilgiyi de paylaşarak sözlerini şöyle sonlandırdı:“Önümüzdeki günlerde açılacak olan Bedensel Engelliler Bakım Merkezimizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Erkan kardeşimden Bedensel Engelliler Bakım Merkezi çalışmaları hakkında bilgi aldık. Bizler üzerimize düşen her türlü desteği bugüne kadar sağladığımız gibi bundan sonrada sağlayacağımızı kendilerine belirttik. Erkan kardeşime büyük fedakarlıklar göstererek böyle bir kurumu Beldemizde açtığı için çok teşekkür ediyor, Beldemize ve kardeşime hayırlı olmasını diliyorum.”