SONGÜL KONAR

İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyeleri Halil Bayazıt ve İsmail Keleş, İl Genel Meclisi olarak köylerde yapılan çalışmaları aktararak, ikinci dönemin hayırlı olmasını dilediler.

Bayazıt ve Keleş, yeni dönemde de ilk dönemdeki gibi çalışmalarının üstüne katarak devam edeceklerini söylediler.

Açıklamalarının başında Bayazıt ve Keleş, şu cümleleri ifade ettiler: “2019 Mart ayında çıkmış olduğumuz bu yolculuğun ikinci yarısına geldik, İl Genel Meclisimizin ikinci dönemi vatanımıza milletimize ülkemize bölgemize tüm Edirne’mize ve Keşan halkımıza hayırlı uğurlu olsun. İkinci dönemimizle ilgili meclisimizde, Meclis Başkanı, Kâtip Üyeleri ve komisyon üyeleri seçimi oldu. Meclis Başkanlığına Mehmet Geçmiş başkanımız tekrar seçilerek devam ediyor, kendisine ve meclisimize yeni dönemi hayırlı uğurlu olsun diyoruz ve tebrik ediyoruz.”

“SOSYAL DEVLETÇİLİK ANLAMINDA HER TÜRLÜ YATIRIMLARIMIZ DEVAM ETTİ VE EDECEK”

AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri olarak, köylerin sorunlarını, siyasi büyüklerden destek alarak, ivedilikle çözüme ulaştırdıklarını ifade eden Bayazıt ve Keleş, sözlerine şöyle devam ettiler: “Dün kıymetli vekilimiz Dr. Fatma Aksal da meclisimize hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunarak bizleri onurlandırdı, kendisine bu anlamda teşekkür ediyoruz. Yeni dönemimizde de ilk dönemimizdeki gibi çalışmalarımız üstüne katlayarak devam edecek. İlk dönemin son bir senesinde Pandemi ile olan bir yavaşlama yaşandı bu yavaşlama sadece sahada bir yavaşlama oldu, çalışmalarımızda bir yavaşlama olmadığı gibi köylerimizde ilgili fiziki şartlar anlamında sosyal devletçilik anlamında her türlü yatırımlarımız devam etti ve edecek. AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri olarak muhtarlarımızla ve köylerimizin sorunlarıyla siyasi büyüklerimizden de destek alarak ivedilikle çözüme ulaştırıyoruz. Yaz döneminin yaklaşması ile birlikte köylerimizde oluşabilecek su aksaklıklarına karşı Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak her gün ekip arkadaşlarımızla birlikte su hatlarımızı kontrol ediyor, aksaklıkları gideriyoruz. İhtiyaç duyulan yerlere su depoları yapıyor, aksaklık yaşanmaması için önlemler alıyoruz. Bildiğiniz üzere geçen yaz Sultanköy hattımızdan gelen boruda yaşanan aksaklıklar sebebiyle Karahisar ve Kızkapan Köyümüzde su sorunu yaşanmıştı, bunu önlem olarak suyumuzu Kızkapan’a bağladık. Ayrı bir hat oluşturarak Karahisar köyümüze de hem su bağlayıp hem de 100 tonluk bir depo yaparak o hattın su sorunu çözmüş olduk. Aynı şekilde yaz aylarının ortasında Koruklu köyümüzde de su sorunu meydana gelmişti, Koruklu köyümüzdeki kuyularda Erikli- Erikli Sahili besleniyordu. Nüfusun artması sebebiyle ve kuraklığın da etkisiyle su sorunu yaşamıştık. Koruklu köyümüze de kuyu açarak ve kuyu besleyerek sorunu çözüme kavuşturduk. İnşallah bu tarz aksaklıklar bu sene yaşamayacağız. Önlemlerimizi bu konuda alıyoruz, yağmurların yağması, bereketin olması ile birlikte bu sorunu yaşamayacağımıza inanıyoruz.”

“PROGRAMLI OLAN İŞLERİMİZ YÜZDE YÜZLÜK ORANDA BİTMİŞ DURUMDA”

KÖYDES programı ile birlikte çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini ifade eden Bayazıt ve Keleş, “Pandemi sahada çalışma hızını yavaşlatsa da fiziki çalışmalarımız devam etmekte. Köy bağlantı yollarımız ikinci kasa asfalt çalışmalarımız, programlı olan işlerimiz yüzde yüzlük oranda bitmiş durumda. İkinci dönem hazırlıklarımızda fizibilite çalışmalarının hepsi bitti. KÖYDES programı ile birlikte çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Program dışı olan işlerimizi programa dâhil olan işlerimiz kadar yoğundu. İlk dönem o anlamda çok bereketliydi. Buna Suluca yolu, Türkmen, Gündüzler arasındaki yolun yeniden yapılması, Beyköy, Beyköy- Erikli arası, Çeltik- Pırnar Köy arası yapılan işlerimizde dâhil. Tabii bu işlerimizde bizlere her zaman tam destekleri olan; kıymetli Vekilimiz Fatma Aksal, değerli İl Başkanımız Belgin İba ve İlçe Başkanımız Sayın Gürcan Kılınç’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştular.

“KAYMAKAMIMIZ CEMALETTİN YILMAZ VE VALİMİZ EKREM CANALP İLE KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

İkinci dönem çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Bayazıt ve Keleş, sözlerini şöyle sonlandırdılar: “İkinci dönemimizde de pandeminin de biraz yavaşlaması ile birlikte hem sahada daha fazla olup hem de çalışmalarımızı daha ivedilikle sonuçlandıracağız. Kaymakamımız Cemalettin Yılmaz ve Valimiz Ekrem Canalp ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Valimiz ile dün gerçekleştirdiğimiz toplantımızda; köylerimizdeki imar sorununu dile getirerek vatandaşımızın işini kolaylaştırmak anlamında çözümler sunduk. Eskiden olduğu gibi tek tip projelerin olması gerektiğini, vatandaşımızın köyündeki arazisine yapacağı yapı masrafı kadar proje ve evrak ücretlerinin çıktığını, bunlara önlem almamız gerektiğini aktardık. İkinci dönem programımızda da yapılacak işlerimiz; çok amaçlı düğün salonlarından köy içi yolların parke döşemesine, köy okullarının onarımlarından köy camilerinin bakımlarına kadar köyün ana arterlerin asfaltlanması ve yamanması, tarla yollarımızın greyderle açılarak çiftçilerimizin traktörler ve iş makineleri ile tarlalarına rahat gidip gelebilmesi anlamında fiziki çalışmalarımız olacaktır. Küçükdoğanca- Yılanlı köyümüzde 1,5 kilometrelik bir yolumuz, Kozköy ana yola bağlantı yolumuzun ikinci kat asfaltlanması, Türkmen ve Gündüzler köyümüzdeki dolgusu yapılan beş kilometrelik yolun asfaltlanması, Beyköy ve Erikli arasında kalan yolumuzun asfaltlanması. Program dışında olacak acil olan işlerimizi de ivedilikle çözeceğiz.”