MEHMET AYTAÇ

Saat 13:30 sıralarında Alparslan Türkeş Meydanı’nda BBP İlçe Başkanı Soner Yıldız, ilçe yöneticileri ve partililer tarafından karşılanan Mustafa Destici, teşkilat binasına yaya olarak geçerken esnaf ve vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Destici daha sonra Keşan ilçe başkanlığı binasının açılışını yaparak burada açıklamalarda bulundu.

İlk olarak vatandaşları selamlayarak açılışa katılanlara teşekkür eden Destici; ilçe başkanlığının açılışında emeği geçenlere şükranlarını sunarak; “Biz burada ilçe binamızı açtık sizlerin desteğiyle ama bundan sonra buranın açık kalması, güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi, tamamen sizlerin vereceği desteğe, katkıya ve sizlerin sahiplenmesiyle olacaktır” dedi.

“YILBAŞI ZAMLARINI BİR AN ÖCE VERİP, VATANDAŞIMIZI RAHATLATALIM”

Buraya gelirken esnafı ziyaret ettiğini ve konuştuğunu söyleyen Destici, “Emekli ağabeylerimizle, ablalarımızla, diğer vatandaşlarımızla sohbet etme imkânı bulduk. Tabi ki ülkemizin ve vatandaşlarımızın sıkıntıları var. Bunların bilincindeyiz. Esnafımızın özellikle pandemiden kaynaklanan, hizmet sektörümüzün sıkıntılarını biliyoruz. Bunların çözümü noktasında devletin, hükümetin daha çok destek vermesi için Büyük Birlik Partisi olarak hem kamuoyu nezdinde hem Meclis’te hem de hükümet ile bugüne kadar çalıştık bundan sonra da çalışacağız. Çünkü bu esnafımız desteği hak ediyor. Aynı şey emeklilerimiz ve asgari ücretlilerimiz için geçerli. Özellikle asgari ücret yılbaşında belirleniyor. Şu an da onuncu aydayız. Hayat pahalılığını, gıda fiyatları başta olmak üzere hayatın pahalandığını ve enflasyonun yukarıya doğru gittiğini hepimiz biliyoruz. Bunun için biz diyoruz ki bu artan zamlar, pahalılaşan hayat karşısında esnafımızı da, çiftçimizi de, köylümüzü de, emeklimizi de, asgari ücretlimizi de ezdirmeyelim. Yılbaşında verilecek zamları bir an önce vererek vatandaşımızı rahatlatalım” şeklinde konuştu.

“GÜBRENİN EN AZ %50’Sİ DEVLET TARAFINDAN VERİLMELİ”

Bölgenin, tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yaşandığı bir bölge olduğunu kaydeden Destici, kendisinin Eskişehirli olduğunu belirterek; şöyle konuştu: “Ben de kısmen çiftçilik yapıyorum. Özellikle çiftçi kardeşlerimizin meselelerini biliyorum. Onların meseleleri, bizim meselesidir. Özellikle girdi maliyetlerindeki yüksek artış artık kabul edilemez noktaya gelmiştir. Özellikle çiftçinin kullandığı gübre fiyatlarındaki anormal artışa dur denmeli, eğer durdurulamıyorsa o zaman aradaki fark çiftçiye peşin olarak ödenmeli ve gübre en az yüzde 50 oranında devlet tarafından, bakanlık tarafından sübvanse edilerek çiftçilerimize verilmelidir. Aynı şey, ilaç için geçerlidir, mazot için, elektrik için geçerlidir. Yani biz bunları yapmazsak üreticimizi desteklemezsek önümüzdeki yıllarda daha yüksek gıda fiyatlarıyla karşı karşıya kalabiliriz. Bu da bütün ülkemizi ekonomik anlamda derinden etkiler ve vatandaşın alım gücünün daha da aşağıya düşmesine sebep olur. Onun için bu desteklerin bekletilmeden, şu an da ya ekildi ürünler, ya ekilmek üzere, hemen verilmesi gerekiyor.”

“VATANDAŞLARIMIZ, DEVLET İÇİN HEP ELİNİ TAŞINA ALTINA KOYDU AMA AZ PAY ALDI”

Hayvancılıkta en büyük girdinin yem olduğunu vurgulayan Destici, konuşmasına şöyle devam etti: “Hayvancılıkta da aynı durum söz konusu. Oradaki çözüm belli. Sadece yem fiyatında yapılacak bir desteklemeye, hayvancılık yapan vatandaşlarımız önemli ölçüde rahatlatılabilir. Çünkü hayvancılığın en önemli girdi maliyeti yemdir. Esasen bizim bunlarda artık dışa bağımlılıktan kurtulmalıyız. Yemi de gübreyi de kendimiz üretmeliyiz, kendimiz çiftçimize vermeliyiz. Diğer taraftan vatandaşlarımız, bugüne kadar ülkenin birliği, devletin varlığı, milletin huzuru ve istikrarı için hep ellerini taşın altına koymuş ama gelirden hep az pay almış vatandaşlarımız. Onun için burada adalet sağlanmalı ve gelirin daha adil bir şekilde dağıtılması için gerekli her düzenleme yapılmalıdır.”

“HER YIL DIŞARIYA 50-60 MİLYAR DOLAR ÖDÜYORUZ”

Ülkenin enerji kaynakları konusuna da değinen Destici, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin içinden geçtiği bir süreç de var. Bunu da görmemiz lazım. Ülkemiz bir taraftan Doğu Akdeniz’de Kıbrıs’ta, diğer taraftan Karadeniz’de, Kafkaslar’da, Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde tam da izim devletin bekası, milletin refahı dediğimi konularla ilgili attığı güçlü adımlar var. Biz en çok dışarıya parayı ne için ödüyoruz. Enerji için, akaryakıt için ödüyoruz. Hem ısınmak için hem üretim için hem de elektrik için kullandığımız doğalgaz için kömür için ödüyoruz. Onun için bizim ülke olarak enerjiye kavuşmamız, yer altı kaynaklarımızı bir an önce harekete geçirerek bunların yerini tespit ederek kullanıma, ülkenin, milletin hizmetine açmamız bizim için çok önemli. Onun için yapılan sondaj çalışmaları çok önemli. Özellikle bu yıl içinde Karadeniz’de doğalgaz rezervleri bulundu. İnşallah bunlar 2023-2025 yılına kadar çıkartıldığında bizim ülke olarak ekonomimiz büyük ölçüde rahatlayacak. Çünkü biz her yıl dışarıya 50-60 milyar doları doğalgaz ve petrol olarak veriyoruz. Bu parayı vermediğimizde, bu para içeride kalacak ve emeklinin, asgari ücretlinin cebine girecek, çiftçiye, üreticiye, sanayiciye, üretime destek olarak verilecek.

“AVRUPA’YA ABD’YE GÜVENMESİNLER”

Dış ülkelerin ve Yunanistan’ın Türkiye’yi sıkıştırma çabası içinde olduğunu da vurgulayan Destici; “Yunanistan, arkasına Avrupa Birliği’ni ve ABD’yi arkasına alarak güya Türkiye’ye kafa tuttuğunu sanıyor. Hâlbuki biz, ona buradan bir kere daha hatırlatırız. Mustafa Kemal Atatürk Paşa’nın liderliğinde, İzmir’de nasıl denize döküldüklerini hatırlatırız ve aklılarına başlarına almalını dileriz. ABD’nin Yunanistan’a kurduğu askeri üslere güvenmesinler. Avrupa’nın desteklerine güvenmesinler” dedi.

“TABİKİ HAPİSTE OLACAK. 5 YILDIZLI HOTELDE Mİ TATİL Mİ YAPACAKTI?”

Destici, konuşmasının sonunda cezaevinde bulunan HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için de şunları söyledi: “Biz bu güne kadar hep vatandaşlarımızın yanında olduk. Bugüne kadar demokrasimizin güçlenmesi için hep bütün adımları destekledik. Bir takım eksiklikler, noksanlıklar, aksamalar, hatalar yok mu, elbette var. Bu noksanlıkların ortadan kaldırılması için yine birlikte mücadele edeceğiz, terörü de birlikte yeneceğiz. Bize Avrupa’nın bize bir takım telkin etmesine dayatmasına ihtiyacımız yok. Vatan düşmanlarına, milleti birbirine düşürmek için tezgâh kuranlara, terör örgütü PKK’nın sözcülüğünü yapan, onun şubesi olan HDP’nin eş başkanlığını yapan, 6-8 Ekim olaylarında milleti kışkırtarak, 37 tane vatandaşımızın şehit edilmesinin sebebi olan Selahattin Demirtaş, elbetteki hapiste olacaktır. Nerede olacak, 5 yıldızlı hotelde tatil mi yapacak?”

Konuşmanın ardından parti binasına geçen Destici, burada bir süre ilçe yöneticileri ve vatandaşlarla görüştükten sonra Suluca Köyü’ne ziyarette bulundu.