HABER MERKEZİ

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında yapılacak olan toplantı, saat 15.00’te başlayacak ve Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenecek.

Pandemi tedbirleri nedeniyle meclis toplantısına misafir kabul edilmeyecek.

Toplantıda görüşülecek gündem maddeleri şu şekilde:

1- Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünce hazırlanan 2021 yılı Kesin Hesaplarının 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18/b maddesi ve 64. maddesi gereğince Belediyemiz Meclisinde görüşülmesidir.

2- İlçemiz İzzetiye mahallesinde 106 ada 2 parselde kayıtlı 1.672,31 m2 taşınmazın 10 yıla kadar ihaleye çıkarılması hakkında Encümene yetki verilmesi hususunun görüşülmesidir.

3-17 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik gereği İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurulması ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü kadrosu ihdas edilmesi hususlarının Meclisçe görüşülmesidir.

4-İlçemiz Zahireciler Caddesi, Hastane Caddesi, Paşayiğit Cad. Demirciler Caddesi, Vatan Caddesi, Demokrasi Caddesi, Esnaf Caddesinde bulunan yollarımızda Karayolları işbirliği ile asfalt kaplama (Binder+aşınma) ve İlçemiz ile mücavir alanlarımızda asfalt yama yapılması amacıyla Tüpraş A.Ş. den 1200 ton Penetrasyon 50-70 Bitüm Alım işi için Belediye Başkanı Sayın Mustafa HELVACIOĞLU’ na yetki verilmesi hususunun görüşülmesidir.

5- Keşan Devlet Hastanesi bahçesinde çevre düzenlemesi yapılacağı ve çevre düzenlenmesi kapsamında ekilecek olan çim, ağaç ve bitkilerin sulanması için peyzaj alanlarına sulama altyapısı kurulması gerektiği, sulama altyapı sisteminin hastane bahçesine Belediyemiz tarafından kurulması talep edilmektedir. Konunun 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75.(a) maddesi gereğince Meclisçe görüşülmesidir.

6-Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının talebi doğrultusunda Taksi ücret tarifelerinin güncellenmesi hakkındaki komisyon raporunun görüşülmesidir.

7- 25 no.lu Şehiriçi Minibüs Kooperatifinin, mülkiyeti kooperatif şirketlerine ait olan iki adet 17+3 yolcu kapasiteli minibüs vasıflı Karsan J10 model engelli erişimi olan araçlarını 30.04.2023 tarihine kadar kullanım giderleri, bakım ve onarım bedelleri Belediyemize ait olmak ve kamu hizmetlerinde kullanmak üzere bedelsiz şekilde tahsis etme taleplerine ait raporun Meclisçe görüşülmesidir.

8- Keşan Belediyesinin iştiraki olan Keşan kent Hizmetlerinin işletmiş olduğu Çok Amaçlı Pazaryeri Otoparkında fiyat listesinin ve abonelik durumunun Meclisçe görüşülmesidir.

9-Keşan Belediye Başkanlığının 03.03.2022 gün ve 2022/42 Sayılı Meclis Kararıyla Komisyona Havale edilen “Keşan Belediye Başkanlığı Toplu Taşıma Sisteminde bulunan 6 (Altı) adet Toplu Taşıma  hattının ve bu  hatlarda çalışacak 93 adet Ticari araç plakalarının 10 yıl  süreyle  kiralanması  konulu  Ulaşım Komisyon Raporunun görüşülmesidir.

10-Nisan 2022 ayı Meclisimize verilen yazılı önergeye istinaden Müdürlüklerimiz Ek Bütçe taleplerine ait komisyon raporunun Meclisçe görüşülmesidir.

11- Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği’nin dilekçesine istinaden 26.04.2022 tarihinde amansız bir hastalığa yenik düşen Sardos Veteranlar Futbol Takımının 15 Numaralı oyuncusu Aytaç CİNCİ’nin isminin Belediyemize ait bir spor kompleksine veya ünitesine verilmesi talebinin görüşülmesidir

12- Vatandaşımızdan gelen dilekçeye istinaden Yeni Mah. 1708 ada 1 numaralı parsel için Ticaret alanı, Minimum Parsel: Ada Bazlı Ticaret, yapılaşma koşulunun, tüm koşullar sabit kalmak üzere, Minimum parsel: 2000 m2 olarak plan değişikliği yapılması hususunun görüşülmesidir.

13-Büyük Cami Mah. Ela Premium sitesi arkasına kurulacak olan yeni parka Yüceller Teşkilatı Parkı isminin verilmesi hususunun görüşülmesidir.

14- Mart ayı Meclisimizce komisyona havale edilen Ensaray İnş. Taah. Tur.İç ve Dış ve San. Ltd. Şti. tarafından Belediyemize sunulan dilekçe ile Büyük Cami Mah. Efes Bulvarı 1757 ada 1 numaralı parselin önünde bulunan çıkmaz sokağın iptal edilerek plan değişikliği yapılması ve bedel karşılığı satışının yapılması talebinin görüşülmesidir.

15- Global Mimari İnş.Taah.San.Tic.Ltd.Şti. adına dilekçe ile Orta Cami (İspat Cami) Mahallesi, 520 ada, 18 numaralı parsel için plan değişikliği ve yapı ruhsatı talebine ait komisyon raporunun Meclisçe görüşülmesidir.

16-Nisan ayı Meclisimizce komisyona havale edilen 6 adet talep dilekçesi, İlçemiz sınırlarında 5 adet yeni cadde-sokak-bulvar-meydan ismi verilmesi ile Yeni mahalle sınırlarında bulunan 3 adet cadde-sokak-bulvar-meydana ait başlangıç bitiş yönlerinin değiştirilmesi ile ilgili 28.04.2022 tarihli İsim Belirleme Komisyon Raporumuzun Meclisçe görüşülmesidir.

17- Dilek ve temenniler.