HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan’da, Paşayiğit Mahallesi’ndeki Yeni Cami’de kandil programı düzenlendi. Saat 20.00 sıralarında başlayan programa, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu, Paşayiğit Mahalle Muhtarı Orhan Mutlu, Keşan İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Remzi Eralp, İmam Hatipler Ahmet Sav ve Orhan Zıvana ile vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Helvacıoğlu, tüm İslam aleminin Berat Kandili’ni kutlayarak, “Kurtuluş gecesi, af gecesi ve arınma gecesi gibi anlamlara gelen, ayrıca Mübarek Ramazan Ayının da bir müjdecisi olan Berat gecesi, inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Allah'ın sonsuz rahmet ve merhametine faydalanmaları gerektiğini bir kere daha hatırlatır. Berat Kandili; Allah’ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına; bağışlanma ve dilek kapılarını ardına kadar araladığı, müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükafatlandırdığı bir zaman dilimidir. Mübarek üç ayların ortasında idrak ettiğimiz Berat Gecesi, müminlere yüce Allah’ın kurtuluş beratı sunduğu ilahi ve müstesna bir gecedir. Berat; her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan kurtulmak için güzel bir fırsattır. Bu vesileyle bu özel gecede tövbe edelim ve işlenmemiş günahlar için Allah’a sığınalım. Bütün Müslümanlar ve tüm insanlık âlemi için dualar edip, Allah’tan hayır niyaz edelim. Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Kandil gecesinin başta Keşanlı hemşerilerim ve ülkemiz olmak üzere tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu mübarek gecenin Müslümanlara huzur, barış ve mutluluk getirmesini, tövbelerin, dua ve ibadetlerin kabul edilerek af ve mağfirete nail olmamızı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu ve ilahiler söylendi. Keşan İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Remzi Eralp’in Berat Kandili’nin anlamıyla ilgili yaptığı konuşmanın ardından program, dua edilmesiyle sona erdi. Programın ardından ikramda bulunuldu.