HABER MERKEZİ

Hayvanların gerek hastalanması gerekse kazaya uğraması sonrası Beyendik Belediyesi’nin herhangi bir müdahalede bulunmadığını iddia eden vatandaş, “7 aydır Beyendik Beldesi’nde yaşıyorum. Ve o tarihten bu yana çok sayıda hayvan hastalandı, kazaya uğradı. Bunların hiçbirinde, bu köpekteki gibi Beyendik Belediyesi haberi olmasına, 5199 sayılı kanun gereği sınırları içinde bulunan bir sokak hayvanını tedavi ettirme zorunluluğu olmasına rağmen hiçbir şey yapmamıştır” dedi.

“BELEDİYENİN BİLGİSİ OLDUĞU BİR KÖPEĞİ BEN AMELİYAT ETTİRMEK ZORUNDA KALMIŞTIM”

Yaklaşık on gündür bacağı kırık bir şekilde tedavi olmayı bekleyen köpeğin hala tedavi edilmediğini dile getren vatandaş, “Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek’ten, Edirne 1. Bölge Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne kadar durumu bilmesi gereken tüm kurum ve amirler durumdan haberdardır. Ama bu köpek bu kadar süredir bu durumdadır. Daha önceki tedavi besleme masraflarından dolayı yaklaşık 8 bin TL’lik mevcut borcum bulunmaktadır. Ne yazık ki bu köpeği tedavi ettirecek gücüm kalmamıştır. Yine Kasım ayında bu köpek gibi araba çarpmış, Beyendik Belediyesi’nin bilgisi olduğu bir köpeği ben ameliyat ettirmek zorunda kalmıştım. Ve bu olayda da benim dışımda TOKİ’de yaşayan duyarlı vatandaşlar belediyeyi arayıp araba çarpmış bir köpek olduğunu söyleyip belediyeden tedavi etmelerini talep etmiş ama olumlu bir dönüş alamamışlardı ve yavruları olan anne köpeği Muhammet Örnek kaderine terketmişti. Bunlar bu bölgenin köpeği. Bunları buraya ben getirmedim” diye konuştu.

“BELEDİYELER KANUNDA SOKAK HAYVANLARI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER AÇIK VE NETTİR”

Besleme yapmamdan dolayı site sakinleri tarafından sürekli taciz edildiğini ifade eden vatandaş, “Bu hayvanların beslenmesi uygun yerlere konulacak besleme odakları ile çözümlenebilecekken maddi ve manevi girmiş olduğum bu yükümlülükten belediye başkanımız ne yazık ki memnun olmamıştır. Hatta kendisi, bir köpek ısırma vakası sitede olacağı taktirde tek suçlunun benim olacağımın tehdidinde bulunmuştur. Genel durum hakkında Cimer’e ve Keşan Kaymakamlığı’na yazılmış dilekçelerim mevcuttur. Sonuç olarak, Belediyeler kanunda sokak hayvanları için yapılması gerekenler acık ve nettir. Belediyelerin bölgelerindeki sokak hayvanları için bir bütçe ayırması, gerekirse en yakın bölgedeki veteriner hekimlerden hizmet alımı yapması ve hayvanların konuşlandığı bölgeler belirlenip o bölgelere mama ve su odakları yapması gereklidir” şeklinde konuştu.