AYGÜL KONAR

İlk sınavın 6 Haziran 2021 Pazar günü LGS (Liseye Geçis Sınavı) olduğunu belirten Bezbaş, velileri çocuklar üzerinde olağanüstü davranışlardan kaçınmaları gerektiği konusunda uyardı.

“LÜTFEN ÇOCUKLARINIZA OLAĞANÜSTÜ DAVRANIŞLARDAN KAÇININ”

Bu ülkenin her şeyden önce sağlıklı ve iyi düşünen, çalışkan mutlu bireylere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bezbaş, velilere tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi: Sınavlar geliyor, ilk sınav LGS, 6 Haziran’da yapılacak. 24 yıldır sınavlara öğrenci hazırlayan bir eğitim emekçisi olarak, çocukları sınava girecek ana-babalarla yaklaşan sınavlar öncesi dertleşmek istedim. Sevgili ana-baba, zor bir dönemde çocuğunuz sınavlara hazırlanmak zorunda kaldı. Belki sizler de pandemi koşullarında çektiğiniz sıkıntılardan çocuğunuzun sınavını bile düşünemediniz. Belki de çocuğunuza anlatmak için yeniden matematik öğrendiniz. Belki de on binlerce lirayı özel derslere harcadınız. Hepinizin ortak hedefi çocuğunuzun nitelikli bir okula yerleşmesi. Değerli ana-babalar sınavlara günler kala bu süreyi nasıl değerlendireceksiniz. Sınav öncesi alınan gıdalar zihin açar mı? Sakın inanmayın bunlara yok böyle bir beslenme şekli. Sınavdan önce çocuğunuzu erken yatmaya ya da dışarıda yemek yemeye zorlamayın. Lütfen sınava götüreceğiniz çocuğu strese sokacak davranışlar sergilemeyin. Akşamdan alması gereken kimlik vb istenenleri hazırlayın.”

“DEDE-NİNE, HALA-DAYI TOPLAYIP SINAVA GİTMEYİN”

Sınav sabahı çocuğunu nene-dedesi, hala-dayısı ile beraber sınava getirmemeleri konusunda uyaran Mustafa Bezbaş, açıklamalarına şöyle devam etti: “Sınav sabahı lütfen çocuğun çok sevdiği dede-nine, hala-dayı toplayıp sınava gitmeyin. Çocuk kendini savaşa gidiyormuş gibi hisseder ve strese girer. Unutmayın ki sınav sonucu bir günlük çalışmanın sonucu değildir. Yıllardır planlı çalışan çocuklar daha başarılı olacaktır. Çocuklarınızı lütfen komşu çocuğu, akraba çocuğu vb kıyaslamayın. Sınav sonucu çocuk istediği yere yerleşemezse çocuğu ezmeyin. İstediğiniz yere yerleşen çocuğu da abartmayın önünde daha çok sınav olacak. Ve değerli dostlar dünya değişirken bu çocuklar da değişiyor bu çocuklardan bir şey olmaz diye düşünmeyin. Onlar bizden daha başarılı olacaklar ama lütfen sosyal medyada çocuklarınızı takip edin. Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma mektupla haberleşirken. Deniz, Ege, Ayaz, Başak, Açelya bilgisayarla açtı gözlerini hayata. Bu çağda bilgi paylaşımı da madde paylaşımı da çoğaldı. Dünya değişirken en büyük şansımız olan genç nüfus ülkemizi başka yerlere taşıyacak. Gençlere inanın. Bize düşen görev onların liyakatle hakettikleri yerlere gelmelerini sağlamak. Liyakati ve düşünce özgürlüğünü olmazsa olmaz hale getirdiğimizde başka bir ülkeye uyanacağız. Hadi hemen şimdi çocuklarınıza sarılın ve onlara size güveniyoruz deyin. Her gün bir sevdiğimizi kaybettiğimiz, her gün yeni bir felakete uyanmaktan gülmeyi unuttuğumuz bu günlerde belki de yapmamız gereken tek şey bu çocuklarımıza sarılıp size güveniyoruz diyerek doyasıya gülmek.”