BÜLENT SAYLAM

Keşan’da ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar, yardım almak için dün, Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın önünde sıraya girdiler.

Koronavirüsünün tüm dünyada yaşandığı bu dönemde yetkililerin “evde kal”,“kalabalık alanlarda bir arada bulunmayın”,“sosyal mesafeye uyun” şeklinde uyarılarda bulunmasına rağmen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın önünde yoğunluk yaşandı.

KARNIMIZI DOYURMAMIZ GEREKİYOR 

Konuyla ilgili olarak, konuşan bazı vatandaşlar şunları söyledi: “Herkes gibi bizler de corona virüsünün ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz ve sağlığımızı düşünüyoruz. Ancak, geçim derdiyle, corona virüsü arasında sıkıştık kaldık. Bizler günübirlik çalışan insanlarız. Corona virüsü çıktığı günden bu yana hiçbir yere işe gidemiyoruz ve çalışamıyoruz. Çünkü bu süreçte iş yok. Ama bizler bir şekilde geçimimizi sağlamamız ve karnımızı doyurmamız gerekiyor. Evimizde tencere her şeye rağmen kaynamaya devam etmek zorunda. Bundan ötürü de, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gelerek, yardım almaya çalışıyoruz. Bizlerin başka çaresi yok.”

VİRÜSTEN ÇOK AÇLIK BİZLERİ DAHA FAZLA KORKUTUYOR

“Yetkililer, evde kal şeklinde uyarıda bulunuyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren bazı vatandaşlar, şu sözlerle konuşmasını tamamladı: “Evde kalın deniyor ama evde yiyecek bir şey yoksa ve ödemeleriniz varsa, evde kalabilmeniz mümkün gözükmüyor. Bizlerde evde kalıp, bu tehlike geçinceye kadar durmak isteriz. Fakat, virüsten ziyade geçim derdi ve açlık bizleri daha fazla korkutuyor. İnşallah bu virüs sona erer ve bizlerde günü birlikte olsa çalışmaya devam ederiz. Allah kimseyi yoksullukla ve açlıkla sınamasın. Bugün burada kalabalık varsa ve insanlar sıraya girmek zorunda kalıyorsa, çaresizlikten kaynaklanmaktadır.”