AYGÜL KONAR

2. el araba fiyatlarındaki fahiş fiyat artışları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Keşan Oto Galericiler Sitesi Başkanı Mustafa Bozkurt, geçen yıla göre en ucuz araba fiyatlarının yaklaşık 3 katına kadar arttığını ifade ederek, düzensiz fiyat artışlarının hem vatandaşı hem de satıcıyı etkilediğini kaydetti.

Satışların azaldığını, ancak fiyatların artışa geçtiğini belirten Bozkurt, söz konusu artışla birlikte vatandaşların araç almasalar bile, fiyatların önüne geçilemediğini dile getirdi.

Mustafa Bozkurt, yaptığı açıklamada, ikinci el araba fiyatlarının neredeyse sıfır araç fiyatlarına satışa sunulduğunu kaydetti.

2. EL ARABA SATIŞLARI DÜŞTÜ

“İkinci el araç fiyatlarına hem vatandaş isyan ediyor hem de galerici” diyen Bozkurt, “Galericiler ayda 10 - 15 araç satarken, satışlar birden 3-4 araca düştü. Fiyatların yükselmesiyle birlikte otomobil pazarlarında da durgunluk oluştu. Fiyatları gören almaktan vazgeçiyor. 1 sene önce aracını satan şimdi araba almakta zorlanıyor” diye konuştu.

1 yıl önce 35 bine satılan araçların, şimdilerde 70 bin civarına ulaştığını söyleyen Mustafa Bozkurt, “Araç almayı düşünenler de fiyatları görünce ya almaktan vazgeçiyor ya da sıfır otomobillere yöneliyor. Galerici de ikinci el fiyatların bu kadar yükselmesinden şikâyetçi. Çünkü fiyatları yükselen ikinci el araçların o kadar etmeyeceğini düşünüyor” ifadelerini kullandı.

Satıcılara göre araba fiyatlarındaki artışın 2 nedeni olduğunu söyleyen Keşan Oto Galericiler Sitesi Başkanı Mustafa Bozkurt, ilkinin sıfır araç üretiminin hala istenilen seviyeye ulaşmamış olduğunu, ikincisinin de araç sahiplerinin galericilere araçlarını yüksek fiyattan vermesinden kaynaklandığını belirtti.

Bozkurt, açıklamasının sonunda, Kurban Bayramı öncesi fiyatların ortalama bir araçta 10 bin lira fark edebileceğine de kayıt düştü.